Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μια πλούσια βραδιά προσέφεραν τα μέλη της Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Λιβαδειάς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους

Την αγάπη και την στήριξη του κόσμου διαπίστωσαν για άλλη μια χρονιά να ζήσουν τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Παραρτήματος Λιβαδειάς στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Αργύρη & Ιωάννας Κορτέση» της Εστίας Μητέρας.
Η αίθουσα άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά από φίλους και μέλη της Ε.Α.Ε, από τοπικούς φορείς, υποψήφιους βουλευτές και εκπροσώπους συλλόγων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ενώ ξεχωριστό παρών έδωσε και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ. κ. Γεώργιος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα και έστειλε το δικό του μήνυμα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
 «Πρέπει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε, να καλλιεργούμε την ομοψυχία και την ενότητα. Θέλω να παρακαλέσω να σεβαστούμε την γνώμη του άλλου, να μην καλλιεργήσουμε την πόλωση. Διατηρώντας το δικαίωμα της επιλογής ο καθένας να διατηρούμε και την ομορφιά της ενότητας. Το ότι δεν υπάρχει πουθενά φως είναι ένα απατηλό ψέμα, υπάρχει, αρκεί εμείς να συμβάλουμε θετικά κρατώντας και την πίστη και την  παράδοση και την αγάπη και την αλήθεια προπαντός και να την διακονούμε με όλη την θέρμη της καρδιάς μας».
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του παραρτήματος Λιβαδειάς, η κ. Στέλλα Ταπανλή, που αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που κάθε χρόνο μένουν πιστοί στο ραντεβού τους, αναφερόμενη στον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο είπε : «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε την προσευχή σας».
Από το στόχαστρο της δεν ξέφυγαν ούτε και οι υποψήφιοι βουλευτές της Βοιωτίας που δίνουν αυτόν τον καιρό τον δικό τους αγώνα.
«Ο κόσμος είναι ο αυστηρός κριτής σας γι’ αυτό πείτε τους την αλήθεια» και συνέχισε λέγοντας : «Για αυτούς που θα αποτύχουν, να σκεφτούν ότι το μεγαλύτερο δώρο ζωής είναι η υγεία, όχι η εξουσία».
Η κ. Ταπανλή δεν έκρυψε την χαρά και τον ενθουσιασμό της για την λειτουργία του «Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης Καρκίνου». Η Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Λιβαδειάς απέκτησε την δική της στέγη πράγμα που αποτελεί, όπως είπε και η ίδια, ένδειξη αλληλεγγύης των πολιτών αυτής πόλης.
 «Είναι η πρώτη χρονιά που κόβουμε βασιλόπιτα ενώ ήδη  έχουμε μπει μέσα στο δικό μας το Κέντρο και βρίσκεται σε λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ταπανλή και συμπλήρωσε : «Ότι υποσχεθήκαμε στον κόσμο της Λιβαδειάς το κάναμε με το παραπάνω , όχι μόνοι μας, αλλά με ένα μαγικό ραβδάκι που είναι η ψυχή των συμπολιτών μας που μας συντρόφευσε σε αυτό το ταξίδι των 6 χρόνων. Τώρα δεν είμαστε στο τέλος αλλά στην αρχή γιατί αυτά που θα γίνουν εκεί θα σας καταπλήξουν».
Μάλιστα, κάλεσε όλους του συμπολίτες να επισκεφθούν το Κέντρο και να γίνουν μέλη του Ομίλου φίλων της Ε.Α.Ε για να παρακολουθούν τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνουν όλον τον χρόνο και έχουν ως επίκεντρο την υγεία του ανθρώπου και την ψυχική του ηρεμία.
Συνοπτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι διοργανώνονται επιστημονικά συνέδρια, ιατρικές ενημερωτικές ημερίδες, ψυχαγωγικές βραδιές. Ενώ, πέρα από τα προγράμματα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου (Μαστογραφίες, test pap, κ.ά), στην Ε.Α.Ε. λειτουργεί Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος και υπάρχει δερματοσκόπιο και υπερηχοτομογράφος.
Τέλος, με αφορμή την παραχώρηση της αίθουσας της Εστίας Μητέρας στην Αντικαρκινική εταιρεία, η κ. Ταπανλή έκανε ένα βήμα παραπάνω  δίνοντας μια δωρεά στην Εστία Μητέρας επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο την αδελφοποίηση των δυο μεγάλων ιδρυμάτων- σωματείων της πόλης. Επ’ ωφελεία φυσικά των συμπολιτών, αφού και τα δυο ιδρύματα προσφέρουν βοήθεια και αλληλεγγύη στον αναξιοπαθούντα και τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.
Ειδικός προσκεκλημένος και ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής ειδήσεων & ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΙ, ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος μίλησε για την «Υγεία και τις κοινωνικές προεκτάσεις της».
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θεωρεί μεγάλη τιμή αυτήν την πρόσκληση, ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του μίλησε για την κατάθλιψη και την ψυχολογία των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο.
«Η σχέση της κοινωνίας με την υγεία για εμένα έχει δυο παραμέτρους : το ένα είναι το κοινωνικό κράτος και το άλλο, με την γενική ορολογία, αφορά την ψυχολογία των ανθρώπων που έχουν καρκίνο. Το 49% των ανθρώπων που έχουν καρκίνο έχουν και κατάθλιψη», τόνισε ο κ. Μαλέλης και συνέχισε μιλώντας για την κατάθλιψη ότι την θεωρεί την μάστιγα του αιώνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ε.Α.Ε οι άνθρωποι θα συμπεράνουν ότι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου οι γιατροί Λάζαρος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Πούλος, η ψυχολόγος Κονδυλία Κουρούτη και η τεχνογνώστρια Αγγελική Καλομοίρη. Ενώ το Δ.Σ του Παραρτήματος Λιβαδειάς αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει την εθελοντική προσφορά και το ανθρωπιστικό έργο ενός μέλους του, την κ. Άννα Αποστόλου, η οποία είναι και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικόλαου.

Επιπλέον, την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου της κ. Άννας Αθανασιάδου που παρουσίασαν ένα μουσικό χορευτικό δρώμενο και η  Ερωφίλη που τραγούδησε προσφέροντας ένα μουσικό περίπατο στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Οι τυχερές της εκδήλωσης που βρήκαν τα δυο φλουριά είναι η Κατίνα Ζορμπά – Παράσχου και  η Δήμητρα Βόγγλη.

Νεκταρία Ζιώγα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου