Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση φορέων στην ΠΕ Βοιωτίας για τους απόρους

Την υλοποίηση του  προγράμματος « Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (TEBA/FEAD)» στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας , επιχειρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση των απόρων τους.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Βοιωτίας η πρώτη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς ώστε να δημιουργηθεί  μια ισχυρή κοινωνική σύμπραξη διεκδίκησης για τους απαραίτητους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος για το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας η δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων, που αποτελούνται από περιφερειακές ενότητες, δήμους και μητροπόλεις, είναι απαραίτητες για να διαχειριστούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στόχος του προγράμματος, όπως επεσήμανε ο κ. Χειμάρας, είναι να υπάρχει υλική και συμβουλευτική ενίσχυση των απόρων. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις σε τρόφιμα, ρουχισμό, παιδικά παιχνίδια και θα υπάρξει ψυχοκοινωνική υποστήριξη ως προς το συμβουλευτικό κομμάτι με στόχο να ενισχυθούν όλοι οι άποροι.
Οι ωφελούμενοι για το πρόγραμμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν μέχρι σήμερα είναι  εκείνοι που βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας. Ενώ, «αναμένεται εξειδίκευση από το υπουργείο ώστε να δοθούν και άλλα κριτήρια», τόνισε ο κ. Χειμάρας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά μιλώντας για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Βοιωτίας ανέφερε: «Αυτήν την στιγμή δημιουργείται στην ΠΕ Βοιωτίας μια ισχυρή σύμπραξη έτσι ώστε να διεκδικήσει τους απαραίτητους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει «ομπρέλα» την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην ΠΕ Βοιωτίας το θέμα θα χειριστεί ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ο κ. Κώστας Μπακομήτρος μαζί με την διεύθυνση της έδρας μας».

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου