Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στην Λιβαδειά

Με κρασί, χορούς και άφθονο φαγητό γιόρτασε η Λιβαδειά την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Οι ψησταριές είχαν στηθεί από νωρίς για να προσφέρουν στους επισκέπτες τα εδέσματα τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πάρα το τσουχτερό κρύο κατέφτασαν στην Πλατεία για να συμμετέχουν και να απολαύσουν αυτήν την μικρή γιορτή στην πόλη μας.

Μικροί και μεγάλοι ντύθηκαν με αποκριάτικες στολές μπαίνοντας ουσιαστικά στο κλίμα των ημερών, ενώ οι μικροί μεζέδες και το κρασί ανέβασαν το κέφι στα ύψη.
«Γιορτάζουμε στην Λιβαδειά την Τσικνοπέμπτη» ανέφερε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε «Αυτήν την φορά την γιορτάζουμε στην κεντρική πλατεία με σουβλάκια και τα συναφή κοψίδια. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή σαρακοστή».
Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις ομάδες και τους συλλόγους που δούλεψαν σκληρά για την διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Λιβαδειά.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς, κ. Νικολίτσα Δήμου,  κάλεσε όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων, ενώ μας ενημέρωσε για το πλούσιο πρόγραμμα των επόμενων  ημερών.
Συγκεκριμένα σήμερα, το «Γαϊτανάκι Φλυγονίων» θα γυρίσει στους δρόμους της Λιβαδειάς από την Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) μέχρι την Κεντρική Πλατεία τραγουδώντας και χορεύοντας με αναμμένες δάδες και αύριο το πρωί στις 11 οι  μαθητές των σχολείων του Δήμου Λεβαδέων θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία για να πλέξουν το Γαϊτανάκι ντυμένοι μασκαράδες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα στον Άι Λιά.

Νεκταρία Ζιώγα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου