Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν. Βοιωτίας

Μια παραδοσιακή κρητική βραδιά αντάξια της Κρήτης προσέφερε σε φίλους και μέλη ο Σύλλογος Κρητών Ν. Βοιωτίας την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου σε γνωστό καφέ της πόλης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ευχόμενοι το νέο έτος να είναι μια δημιουργική χρονιά και πλούσια από εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας.


Τον Σύλλογο Κρητών Ν. Βοιωτίας τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού έδωσε τις δικές τους ευχές στον σύλλογο επεσήμανε ότι η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων είναι η αφορμή που μας φέρνει όλους κοντά.

«Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχηθώ σε όλους εσάς δύναμη, ευτυχία και ενίσχυση. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές οι εκδηλώσεις μας φέρνουν όλους κοντά και τους άρχοντες και τους εκπροσώπους των φορέων και το ζητούμενο είναι να είμαστε κοντά και σε όλους τους ανθρώπους και να προσφέρουμε συνεργασία και στήριξη».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών, κ. Αλέξανδρος Μοράκης, αφού έκοψε την βασιλόπιτα με τον σεβασμιότατο , ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε με την σειρά του «Καλή χρονιά, υγεία , αγάπη , ομόνοια και καλή πρόοδο στους συλλόγους».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ευχήθηκε «Καλή Χρονιά», τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του συλλόγου στην Λιβαδειά και δήλωσε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.
«Χαίρομαι πολύ που είστε σε αυτή την πόλη και μας προσφέρετε με πολλές εκδηλώσεις. Σας εύχομαι δύναμη, υγεία, να μας φέρνετε κοντά στα δικά σας έθιμα γιατί ξέρουμε ότι εσείς που τιμάτε τα δικά σας έθιμα και τις παραδόσεις τιμάτε ταυτόχρονα και τις δικές μας εδώ. Ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα δίπλα σας γιατί εσείς είστε ο δήμος».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος ευχήθηκε με μια μαντινάδα, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καπλάνης αφού ευχήθηκε «υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη», επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η βοήθεια και η στήριξη όλων των συλλόγων της Λιβαδειάς.
Φυσικά από την βραδιά αυτήν δεν έλειπαν οι παραδοσιακοί κρητικοί χοροί, η τσικουδιά και τα πλούσια κρητικά εδέσματα.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η κ. Γωγώ Μπουρνάζου, μέλος του Συλλόγου Κρητών Ν. Βοιωτίας η οποία κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Νεκταρία Ζιώγα




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου