Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στην αυτοδυναμία, τόνισε από τη Λιβαδειά ο Π. Λάμπρου

Τους υποψήφιους Βουλευτές Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά, Παγώνα Κατσίκη, Θανάση Σκούμα, Γιάννη Σταθά και Βασίλη Τσιτσιρίγκο παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου εξέφρασε την βεβαιότητα για μεγάλη νίκη στου ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου λέγοντας οτι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας και υποστήριξε οτι οι αλλαγές στην Ελλάδα θα επηρεάσουν και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
«Είμαστε πολύ κοντά στο στόχο της αυτοδυναμίας, δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις αλλά και η καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο. Γίνεται πλέον κατανοητό οτι μόνο ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα του και να ανοίξει μια νέα σελίδα για τον τόπο», είπε ο κ. Λάμπρου και συνέχισε: «Ζούμε ιστορικές και συγκλονιστικές στιγμές, αυτή η νίκη που όλα δείχνουν οτι έρχεται, νίκη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα μια αποκάλυψης της άλλης πλευράς, μια άλλης πολιτικής πρότασης. Αποκαλύφθηκε περίτρανα οτι η πλευρά της κ. Μέρκελ, του Σαμαρά και των μηνμονιακών δυνάμενων είναι αυτή που οδηγεί την Ελλάδα και την Ευρώπη την καταστροφή». Τόνισε παράλληλα πως «η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική, πλουραλιστική και πραγματικά ενωμένη ή δεν μπορεί να υπάρξει συνεπώς αυτή η πολιτική της Μέρκελ και του Σαμαρά οδηγεί στην διάλυση της Ευρώπης. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη των λαών».
Υποστήριξε ακόμα πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει και τις εξελίξεις στην Ευρώπη. «Έρχομαι από την Ιταλία. Το κλίμα στην γειτονική μας χώρα είναι επίσης συγκινητικό, μάλιστα εκατοντάδες άνθρωποι θα έρθουν από αύριο στην Αθήνα. Υπάρχει ένα κλίμα ενθουσιασμού σε όλη την Ευρώπη, κλίμα ελπίδας, αισιοδοξίας οτι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να αλλάξει προς το καλύτερο και η Ευρώπη.
Προτεραιότητα  για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Π. Λάμπρου αποτελεί «η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να μπορούν οι άνθρωποι να είναι όρθιοι για να αγωνιστούν και να πάμε στην συνέχεια να γυρίσουμε σελίδα, δεν πρέπει κανείς να πεινάει, δεν πρέπει κανείς να είναι χωρίς στέγη και χωρίς φώς, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη» και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, αν καταφέρουμε αυτό και θα το καταφέρουμε θα μπορέσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνουμε τις τομές που έχει ανάγκη ο τόπος και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε».
Καταλήγοντας τόνισε οτι το κρίσιμο ζήτημα είναι η αναδιανομή του πλούτου αφού «η κοινωνία των λίγων απολαμβάνει τον πλούτο και η κοινωνία των πολλών ζει στην ένδυα και τη φτώχια».  Με την αναδιανομή του πλούτου όπως είπε θα μπορούν οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα. «Υπάρχει λοιπόν και άλλος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καλλίτερες συνθήκες διαβίωσης και για τον ελληνικό λαό και για τον λαό της Ευρώπης». είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.viotianet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου