Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Πρέπει να λάβει τέλος ο κύκλος της κρίσης» ανέφερε από την Λιβαδειά η Ελίζα Πολίτη

Την πρώτη τους πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε το «Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών» του Γεώργιου Παπανδρέου την Πέμπτη το απόγευμα στην Λιβαδειά, όπου έγινε και επισήμως η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Βοιωτίας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη σε σχέση με αυτό που θα περίμεναν κάποιοι για το κίνημα το Γ. Παπανδρέου. Παλιοί και νέοι φίλοι βρέθηκαν στην αίθουσα για να τιμήσουν αυτήν την προσπάθεια και να βρουν το αίσθημα της ελπίδας που χάθηκε για πολλούς μέσα από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Η υποψήφια βουλευτής επικρατείας και ιδρυτικό μέλος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, κ. Ελίζα Πολίτη, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα είναι νικηφόρο και αυτό φαίνεται από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, οι οποίοι είναι «άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές αξίες, ήθη, ιδανικά και πολιτικά ιδεώδη».
Όπως δήλωσε η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει την Ελλάδα σε ένα νέο τοπίο γιατί «η κρίση πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος και να κλείσει ο κύκλος των ανθρώπων που πληρώνουν, τα συνήθη θύματα της κρίσης».
Μάλιστα, εξήγησε και τον λόγο που έκανε εκείνη και τα μέλη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ να αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας τα εξής: «Η συγκυβέρνηση δυστυχώς δεν κατάφερε να προχωρήσει τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις σε όλες εκείνες τις τομές που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του Γ. Παπαντρέου οι οποίες μπορούσαν να μας αποφέρουν και μεγάλο κέρδος οικονομικό και να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και να δημιουργηθεί ένα πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα έτσι ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη που θα φέρει και  νέες θέσεις εργασίας και ως εκ τούτου θα βγούμε από την κρίση».
Ο στόχος τώρα όπως είπε καταλήγοντας πρέπει να είναι "η δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου και βιώσιμου".
Στην συνέχεια μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Βοιωτίας Λάμπρος Ζάγκας, Νίκος Κουλουργιώτης και Σάκης Μαμμής που έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τις εκλογές.
Ο Λ. Ζάγκας τόνισε οτι "Η κρίση δεν είναι μόνο κρίση οικονομική αλλά είναι και κρίση θεσμών και αξιών" και συνέχισε: "Το κράτος που παρέλαβε ο Γ. Παπανδρέου ήταν ήδη σε κρίση και χωρίς καμία οργάνωση, η χώρα ήταν έτοιμη να πέσει στα βράχια αλλά το αποφύγαμε". Παράλληλα υποστήριξε πως "όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ακουστεί κάποια άλλη εναλλακτική αξιόπιστη λύση, όλοι κατέκριναν τον Παπανδρέου και τα μνημόνια αλλά δεν πρότειναν κάτι άλλο". 
Καταλήγοντας τόνισε οτι πρέπει αν δημιουργηθεί ένα κράτος δικαίου, ισονομίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και αλληλεγγύης, "αρχές του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου".
Ο Ν. Κουλουργιώτης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του τονίζοντας οτι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο κανείς δεν πρέπει αν μείνει απαθής.
"Πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή,  να ακουστούν όλες οι απόψεις και να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μακριά από κλίκες, μέσα από διάλογο και όχι πίσω από κλειστές κουρτίνες με όρους συμφερόντων. Αυτό έρχεται και μας δίνει σαν βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας».
Επιπλέον, ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν μάθει να αγωνίζονται και να «μην σκύβουν το κεφάλι», για αυτόν τον λόγο «πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας, πολιτική δεν είναι ούτε τα spreads, ούτε τα επιτόκια, είναι οι διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας της αλληλεγγύης,  η ελευθερία, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο. Αυτό έρχεται να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου και πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτή τη προσπάθεια».
Από την πλευρά του, ο Σάκης Μαμμής τόνισε ότι πρέπει «να ξεπεράσουμε το ψευδεπίγραφο δίλημμα μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Αυτό το δίλλημα στην πραγματική πολιτική ζωή δεν υπάρχει» και συμπλήρωσε  «Από κανένα μνημόνιο δεν προβλεπόταν η καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων το μνημόνιο ήταν το άλλοθι. Από την άλλη το αντιμνημόνιο είναι το άλλοθι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη βάλουν στο τραπέζι επώδυνα ζητήματα που εμείς τα βάλαμε».
Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ψυχή του βρίσκεται στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. «Οι αρχές του η ριζοσπαστική φιλοσοφία που έφερε στην πολιτική ζωή το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Έκλεισε ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος και εμείς είμαστε αυτοί που τον ανοίγουμε».

Και κατέληξε λέγοντας : «Δεσμευόμαστε οτι θα προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες μας».


Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου