Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «Το Ποτάμι» στην Βοιωτία

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στην Βοιωτία πραγματοποίησε «Το Ποτάμι» την Παρασκευή το απόγευμα στην Λιβαδειά στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού στην Βοιωτία, ο επικεφαλής του Ψηφοδελτίου επικρατείας του συνδυασμού κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης Πρόεδρος της «Δράσης», οι οποίοι μίλησαν μπροστά στο ελάχιστο κοινό που παρευρέθηκε στην αίθουσα για τις θέσεις του «Ποταμιού» και  για την προοπτική της συγκυβέρνησης.

Ο Κ. Καρακατσούλης αναφερόμενος στο «Ποτάμι» διευκρίνισε ότι αποτελεί ένα κίνημα που εκφράζει τις απόψεις και τα συναισθήματα των Ελλήνων που δεν μπορούν να ταυτιστούν με παλαιότερα κόμματα. Επιπλέον, ότι είναι ένα κίνημα που ξεχωρίζει μέσα σε μια προεκλογική περίοδο που «χαρακτηρίζεται από συνθήματα, από ένταση, από έλλειψη επιχειρημάτων» γιατί προσπαθεί να αρθρώσει ένα λόγο λογικής και να μιλήσει για τα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε : «Το Ποτάμι φτιάχτηκε  ως κίνημα και κατεβαίνει ουσιαστικά σε αυτές τις εκλογές για έναν λόγο : να εκφράσει όλους εκείνους τους Έλληνες οι οποίοι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αισθάνονταν και δεν μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από τα παραδοσιακά παλιά κόμματα» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Το Ποτάμι είναι η μόνη ανασχετική δύναμη σε ένα  κρεσέντο λαϊκισμού το οποίο βλέπουμε από την άλλη μεριά και αυτήν την στιγμή η συσπείρωση γύρω από τις θέσεις του Ποταμιού ουσιαστικά σημαίνει εγγύηση για την αυριανή ημέρα είναι η μέρα που πρέπει λυθεί το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας».

Ωστόσο, όπως τόνισε, ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συγκυβέρνηση, πράγμα που αποτελεί και θέση του Ποταμιού.
«Ο ελληνικός λαός θα είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση. Εμάς η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην είμαστε σε  κατάσταση μονοκομματικών κυβερνήσεων», γιατί όπως επεσήμανε οι μονοκομματικές κυβερνήσεις εκφράζουν μόνο το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.
Ενώ, σε ερώτηση αν οι θέσεις του «Ποταμιού» βρίσκονται πιο κοντά σε ΣΥΡΙΖΑ ή  ΝΔ, είπε : «Οι θέσεις μας είναι πιο κοντά στην λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της «Δράσης», κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης,  μίλησε για την συνεργασία του με το Ποτάμι λέγοντας :«Εμείς με πολύ μεγάλη χαρά κάναμε αυτή τη συνεργασία, είναι κάτι που το επιδιώκαμε εδώ και πολύ καιρό και ομόθυμα κινήθηκε η δράση σε αυτή τη κατεύθυνση. Στηρίζουμε το ποτάμι και με υποψήφιους που προέρχονται από μας όπως ο Παναγιώτης Περγαντάς στη Βοιωτία».
Μάλιστα, στην συνέχεια εξήγησε και   τους λόγους αυτής της συνεργασίας  λέγοντας: «Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό η επιλογή είναι μεταξύ ενός γρήγορου θανάτου που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν έχει κανένα σοβαρό πρόγραμμα ή αυτού που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια που είναι ένας αργός θάνατος από την έλλειψη μεταρρυθμίσεων και τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους. εμείς λοιπόν λέμε όχι και στα δύο η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και να γεννηθεί μια ελπίδα μεταρρυθμιστική και ο κόσμος να πει ναι στο ποτάμι».
Οι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι στη Βοιωτία είναι οι: 
  • Μπάκας Δημήτρης (Δικηγόρος)
  • Περγαντάς Παναγιώτης (Βιολόγος)
  • Στάμου Εύα (Δρ. Ψυχολογίας – Συγγραφέας)
  • Φαντάκη Αλεξία (Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων)
  • Χαλβατζής Σταμάτης (Στέλεχος Διοίκησης).



Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου