Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμη η ΠΕ Βοιωτίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015. Η ΠΕ Βοιωτίας και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά με ανακοίνωση τους μας ενημερώνουν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διεργασίες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών.
Ειδικότερα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 θα διεξαχθεί σε όλη την χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης. Η έναρξη της ψηφοφορίας θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα λήξει στις 7:00 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών, αλλά εξαιρούνται οι νέοι εκλογείς που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 1997.
Oι υποψήφιοι βουλευτές στον Νομό Βοιωτίας ανέρχονται στους 62, ενώ σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο υπάρχουν για τον νομό μας 17 συνδυασμοί και ένας μεμονωμένος υποψήφιος ο οποίος έχει κάνει ήδη γνωστό ότι πρόκειται για λάθος.
Τα εκλογικά τμήματα στον Νομό Βοιωτίας είναι 208 στα οποία θα ψηφίσουν 107.503 βασικοί εκλογείς, οι οποίοι μαζί με τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς και τους κρατούμενους φτάνουν  στο σύνολο τους 107.916  εκλογείς.
Επιπλέον, έχουν συσταθεί 2 εκλογικά τμήματα όπου θα ψηφίσουν 223 ετεροδημότες εκ των οποίων 14 εκλογείς από την Β’ Αθηνών, 150 από Ευρυτανία και 59 εκλογείς από την Καρδίτσα.
Οι βουλευτικές έδρες που θα καταλάβει ο Νομός Βοιωτίας ανέρχονται στις 3, ενώ κάθε εκλογέας μπορεί να ψηφίσει τον συνδυασμό προτίμησης του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο έναν σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματος κάθε υποψήφιου.
Με την λήξη της ψηφοφορίας το βράδυ των εκλογών η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι των εκλογικών τμημάτων θα αποστέλλουν τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται αρχικά από το ΥΠ.ΕΣ. και στην συνέχεια στην ιστοσελίδα (www.pste.gov.gr).
 «Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους  και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας,  επιλέγοντας κυβέρνηση  που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και την αβεβαιότητα δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοπρέπεια στο λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια», τόνισε η κ. Παπαθωμά.

Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου