Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Την φιλοξενία των προσφύγων σε άδεια ξενοδοχεία προτείνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Μάχη θα δώσει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς να μην γίνουν οι πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν στη περιοχή μας, θύματα εκμετάλλευσης, καθώς και να διαβιούν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του.

Με αυτόν τον τρόπο δηλώνει επισήμως την αντίθεση του στο νέο χώρο που προτείνει η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς ως τόπο φιλοξενίας των προσφύγων , και συγκεκριμένα στο πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ.

Όπως αναφέρουν, το εν λόγω κτίριο βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση από την πρώτη επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πρώην εργοστάσιο UNICOT), ενώ προτείνουν ως ιδανική λύση τα άδεια ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία θα μπορέσουν να προσφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την ομαλή ένταξη τους στη τοπική κοινωνία.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εξαπολύει σφοδρή κριτική τόσο στον βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο, όσο και στη Δήμαρχο Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, για την επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και για όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, δεν παραλείπει να αναφέρει  τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία του νομού μας, τα οποία θα αδυνατούν να παρέχουν οποιαδήποτε νοσοκομειακή περίθαλψη.

 «Είναι ντροπή να βλέπουν  ως μπίζνες τους πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν ως θύματα πολέμου, και να λένε ότι με την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική αγορά. Γίνεται φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μοιράσουν τα 50 € ημερησίως ανά άτομο, με τα οποία επιδοτείται η φιλοξενία των προσφύγων.

Επίσης να σημειωθεί ότι οι υποδομές σε επίπεδα Νοσοκομείων στο Νομό μας είναι υποβαθμισμένες  και υποστελεχωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προβλήματα για τα οποία ούτε η Δήμαρχος , ούτε ο κυβερνητικός Βουλευτής δείχνουν να απασχολούνται , ώστε οι πρόσφυγες να έχουν σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση  δεν θα επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα, οι Πρόσφυγες – θύματα πολέμου, τουλάχιστον στην περιοχή μας ,να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντιθέτως θα δώσουμε μάχη όσοι έρθουν να φιλοξενηθούν με ανθρώπινες συνθήκες ( βλέπε ξενοδοχεία όπως Θερμοπύλες) και όχι να στοιβαχτούν σε αποθήκες βάμβακος και στάβλους».

Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  « ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ »

     Μετά την ομόφωνη απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη συνεδρίασή του στις 13/7/2016, να δημιουργηθεί  «Κέντρο Φιλοξενίας  Προσφύγων» στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου UNICOT , τις οποίες «ερεύνησαν» κλιμάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , εάν  τούτο είναι αληθές, και ενέκριναν τον συγκεκριμένο χώρο για να στεγαστούν θύματα πολέμου, ενώ στο χώρο αυτό τώρα στεγάζονται αιγοπρόβατα και δεν υπάρχουν υποδομές υγιεινής κ.λ.π..
Εντύπωση προκαλεί η εμμονή και η επιμονή τόσο της Δημάρχου Λεβαδέων, όσο και του κυβερνητικού Βουλευτή, που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ως άνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  να έρθουν ΕΔΩ πρόσφυγες – θύματα πολέμου και ενώ δεν έχει υπάρξει  καμία προετοιμασία και έλεγχος, η Δήμαρχος  στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε το άλλο εγκαταλειμμένο κτίριο , πρώην αποθήκες Βάμβακος, που είναι σε χειρότερη κατάσταση από την  UNICOT , για να εγκατασταθούν σ’ αυτό τον άθλιο χώρο οι πρόσφυγες.
Δεδομένου ότι δίνονται χρήματα τόσο από την  Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από Διεθνείς Οργανισμούς, οι πρόσφυγες αυτοί θα μπορούσαν να μείνουν σε άδεια Ξενοδοχεία, να στεγαστούν με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σαν «πρόβατα» και στη συνέχεια να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία.
Αντίθετα αυτό που γίνεται προσβάλει τον ελληνικό λαό που έδωσε δείγματα γραφής τόσο πέρυσι το  καλοκαίρι, όσο και στο παρελθόν στην υποδοχή και στην περίθαλψη των προσφύγων.
Είναι ντροπή να βλέπουν  ως μπίζνες τους πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν ως θύματα πολέμου, και να λένε ότι με την εγκατάστασή τους στην περιοχή μας θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί η τοπική αγορά.
Γίνεται φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μοιράσουν τα 50 € ημερησίως ανά άτομο, με τα οποία επιδοτείται η φιλοξενία των προσφύγων.
Επίσης να σημειωθεί ότι οι υποδομές σε επίπεδα Νοσοκομείων στο Νομό μας είναι υποβαθμισμένες  και υποστελεχωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προβλήματα για τα οποία ούτε η Δήμαρχος , ούτε ο κυβερνητικός Βουλευτής δείχνουν να απασχολούνται , ώστε οι πρόσφυγες να έχουν σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη.
Υπενθυμίζουμε ότι όπου έχουν δημιουργηθεί τέτοια Κέντρα καταλήγουν σε γκέτο.
 Η πλειοψηφία των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ξένους και εγχώριους «επιτήδειους» (πορνεία, όπλα , ναρκωτικά κ.α.).
Σε καμία περίπτωση  δεν θα επιτρέψουμε, ως Εργατικό Κίνημα, οι Πρόσφυγες – θύματα πολέμου, τουλάχιστον στην περιοχή μας ,να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντιθέτως θα δώσουμε μάχη όσοι έρθουν να φιλοξενηθούν με ανθρώπινες συνθήκες ( βλέπε ξενοδοχεία όπως Θερμοπύλες) και όχι να στοιβαχτούν σε αποθήκες βάμβακος και στάβλους.


                                           Για       το       Δ.Σ.


            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου