Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Καταρρέει το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κλείνει τα αυτιά της η 5η Υ.ΠΕ στις εκκλήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς να μην συνεχιστεί άλλο με τις αποφάσεις της η υποβάθμιση του νοσοκομείου και να διασφαλιστεί επιτέλους η υγεία των πολιτών του Νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους,  οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λιβαδειάς εξαπολύουν για άλλη μια φορά επίθεση στην διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ για τον τρόπο μεταχείρισης του νοσοκομείου, την οποία χαρακτηρίζουν άνιση.

Ενώ, δεν διστάζουν να μιλήσουν και για « ρουσφετολογικές μετακινήσεις γιατρών και εξυπηρετήσεις ημετέρων που οδηγούν το νοσοκομείο μας σε συρρίκνωση των δομών του, με επακόλουθο την  κατάρρευσή του».

Η ενίσχυση του νοσοκομείου Λιβαδειάς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς, Κώστα Σταμέλο.

Ενώ, αυτό που προτείνουν είναι να λάβει αμέσως τα καθήκοντα της η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Λιβαδειάς , να αξιολογηθούν οι μετακινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προς άλλα νοσοκομεία και να γίνει αξιοκρατικά η μοριοδότηση των ατόμων που επιθυμούν να μετακινηθούν σε νοσοκομεία κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Νεκταρία Ζιώγα





Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:

            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Για άλλη μια φορά  η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. καταστρατηγεί κάθε όριο ασφαλούς λειτουργίας νοσηλευτικών μονάδων, ζητώντας να μετακινηθούν εν μέσω καλοκαιριού από το νοσοκομείο Λιβαδειάς  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με τρίμηνες μετακινήσεις  ή με μόνιμες  μετατάξεις  προς  αλλά νοσοκομεία  της επικράτειας, αδιαφορώντας για την παροχή ασφαλούς νοσηλευτικής φροντίδας των πολιτών της Βοιωτίας. 

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές  την απαξίωση και την άνιση μεταχείριση του νοσοκομείου μας,  αφού αποτελούμε δεξαμενή ιατρικού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. με την τακτική να υποκύπτει στις ρουσφετολογικές μετακινήσεις και στις εξυπηρετήσεις ημετέρων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το νοσοκομείο μας σε συρρίκνωση των δομών του, με επακόλουθο την  κατάρρευσή του, αδιαφορώντας για την δική μας υποστελέχωση και την ποιότητα των υγειονομικών παροχών του Βοιωτού πολίτη.

Πόσο ακόμη το νοσοκομείο θα λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με απλήρωτες εφημερίες και χωρίς  ρεπό?

Η κατάσταση είναι μη διαχείριση και τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.


Το Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου