Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Νέο έργο για την αποχέτευση στη Λιβαδειά

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης ένα επιπλέον έργο αποχέτευσης για την Λιβαδειά, προϋπολογισμού 385.000 ευρώ, που αποτελεί συνέχεια του έργου επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Ηνιόχου και Αθηνών με προϋπολογισμό 290.850,00 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον προηγούμενο μήνα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού αλλά και την αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου.

Με τις παρεμβάσεις αυτές διευθετείται το θέμα των ομβρίων υδάτων πέρα από τα δύο ρέματα της Λιβαδειάς και προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση κινδύνων. Τα έργα εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της απόφασης δήλωσε:

«Το θέμα της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων αποτελεί πρόβλημα για πολλές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι τέτοια έργα που αφενός αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα σε αστικές περιοχές και αφετέρου έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την υγεία των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά και δείγμα πολιτισμού. Αυτός είναι ο λόγος που θα προχωρούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επέκταση του δικτύου αλλά και στον εκσυγχρονισμό του σε όλη την περιφέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου