Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς συμμετοχή οι συγκεντρώσεις στη Λιβαδειά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 Κοινή ήταν η διαπίστωση στις χθεσινές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λιβαδειά οτι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε ωστόσο κοινή ήταν και η διαπίστωση της υποβάθμισης των εκδηλώσεων με αισθητή την απουσία των πολιτών οι οποίοι κυριευμένοι από την κούραση, τις συνεχείς ήττες και την απαισιοδοξία επέλεξαν τη μη συμμετοχή.

Με δύο υποτονικές εκδηλώσεις λοιπόν μια από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία στις 7 το απόγευμα και μια από την Αντιφασιστική και Αντιρατσιστική Κίνηση Λιβαδειάς στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στις 8 το βράδυ γιορτάστηκε την Τρίτη η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Πέρασαν 42 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73 και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πελέκης και πρόσθεσε: «»Τα διδάγματα της εξέγερσης είναι επίκαιρα και αφορούν όλους τους εργαζόμενους,  την λαϊκή οικογένεια, τη νεολαία τους μαθητές,  τους σπουδαστές. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, κόντρα στο νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλοι λαϊκοί – εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για το λαό και τη νεολαία».
Όπως είπε ο κ. Πελέκης ο λαός αφού αναλογιστεί αυτά τα διδάγματα αλλά και όσα συμβαίνουν σήμερα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που πραγματικά του ανήκουν. «Λαμβάνοντας υπόψη και τα γεγονότα τω τελευταίων ημερών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που συμβαίνουν να γίνουν η αιτία για νέες ιμπεριαλιστικές   επεμβάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής στη Συρία και αλλού. Αυτά που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα όλων των επεμβάσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα όπως στο τόξο Λιβύης – Αιγύπτου. Ο λαός λοιπόν πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του, το κεφάλι του, να οργανωθεί στα συνδικάτα και να αγωνιστεί για του ανήκει.», κατέληξε ο Γ. Πελέκης.
polpame1


Στην άλλη συγκέντρωση από τη πλευρά της Αντιφασιστικής και Αντιρατσιστικής Κίνησης Λιβαδειάς τονίστηκε μεταξύ άλλων: «Η φετινή επέτειος πραγματοποιείται μέσα σε μια ακόμη χρονιά που βιώνουμε όλοι μας την παγκόσμια δομική κρίση του καπιταλισμού. Από τη μια βλέπουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά και τη ψήφιση του 3ου Μνημονίου να δίνει συνέχεια στην αντεργατική, αντιεκπαιδευτική και απάνθρωπη πολιτική που προωθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.  Δίνοντας γη και ύδωρ, έτοιμη να ξεπουλήσει το οτιδήποτε προκειμένου να προωθήσει τη πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Δείχνοντας με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αυταπάτη που εμπεριέχεται στο σύνθημα «ούτε ρήξη ούτε υποταγή».  Αφετέρου βλέπουμε  ότι η κρίση βαθαίνει ακόμα περισσότερο εντός Ε.Ε. και Ευρωζώνης».
Παράλληλα υπογραμμίστηκε οτι τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων (Ουκρανία, Συρία, Τουρκία) μας φέρνουν μπροστά σε μια σημαντική καμπή για το ίδιο το κίνημα.
«Θέλουμε να μεταφέρουμε στον λαό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που παραμένει επίκαιρο. Ο λαός πρέπει να αντισταθεί να παλέψει και να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική που φέρνει τα μνημόνια και όλη την απάνθρωπη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που βιώνουμε τα τελευταία 5 χρόνια¨, επεσήμανε εκ μέρους της Κίνησης ο Νίκος Λαμπρόπουλος.


Πηγή: www.viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου