Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Παρουσία πλήθος κόσμου εορτάστηκε η τοπική γιορτή της Λιβαδειάς

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς  παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών τιμώντας την προστάτιδα της πόλης μας.


 Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε παρουσία Αρχιερέων και όλου του κλήρου της Βοιωτίας, οι οποίοι κήρυξαν το θείο λόγο επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.  Ενώ, στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στη σύντομη προσφώνησή του τόνισε «πως και ο εφετινός εορτασμός τελείται υπό την σκιάν εξαιρετικώς δύσκολων περιστάσεων, σε ημέρες κατά τις οποίες αγωνία, πόνος καί ανησυχία συνέχει την κοινωνία μας, η οποία δοκιμάζεται από την πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση με αρνητικές προεκτάσεις στην καθημερινή μας ζωή.
Στα οικονομικά προβλήματα, τα οποία διαρκώς αυξάνονται, προστίθεται και το μέγα πρόβλημα των χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν κατά κύματα τη χώρα μας, φαινόμενο με αβέβαιη επί του παρόντος έκβαση.

Παράλληλα τα πρόσφατα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία δημιουργούν ένα ζοφερό περιβάλλον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Παντού γύρω μας κυριαρχεί σκοτάδι, φόβος, απόγνωση και απαισιοδοξία! Όμως ελπίδα υπάρχει και δεν είναι άλλη από μητέρα του Χριστού και όλων μας».
Τέλος, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε στους άρχοντες και στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Τις δικές τους ευχές προς τους δημότες της Λιβαδειάς έστειλαν η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, οι βουλευτές Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος και Ευάγγελος Μπασιάκος, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.


Νεκταρία Ζιώγα               

















                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου