Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

«Η ενσωμάτωση και η διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στην δεξιά συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ» σύμφωνα με τον Μ. Καρχιμάκη

Επίσκεψη στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην Λιβαδειά πραγματοποίησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης- μέλος του κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ) στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής εξόρμησης του κινήματος για την οργάνωση του και την τοποθέτηση του σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Καρχιμάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο από το Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» για την ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ έκανε γνωστό ότι το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ αποτελεί  μια «δύναμη ευθύνης που θέλει να συμβάλλει με την κριτική του σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία , όχι στην λογική της ρεβάνς ή της επένδυσης στην καταστροφή, αλλά στην λογική μιας διόρθωσης με στόχο το καλύτερο και  για την χώρα και για τους ανθρώπους».
Εξάλλου, όπως ανέφερε , το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν θα επιθυμούσε να δει σήμερα μία νέα θεσμική ανατροπή νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, όπως υπέστη  η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί θα υπάρξει διαιώνιση και μια παράταση της κρίσης .
Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια η συρρίκνωση του, σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, οφείλεται στις πολιτικές που εφάρμοσε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με ευθύνη του Βενιζέλου και με την ενσωμάτωση του στην δεξιά.
«Η ενσωμάτωση και η διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στην δεξιά στην ουσία συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ, αφού ο δημοκρατικός του  κόσμος ζητούσε άλλα χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ και δεν άντεχε αυτήν την κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καρχιμάκης δεν παρέλειψε να καλέσει όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και όσους ενσωματώθηκαν σε άλλα κόμματα να επιστρέψουν στους κόλπους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ,γιατί  « γίνεται προσπάθεια το κίνημα να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και ανασυγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου, του πόλου των δημοκρατών σοσιαλιστών , του πόλου που πραγματικά πιστεύει σε μια έξοδο από την κρίση μέσα από μεταρρυθμίσεις και μέσα από συγκρούσεις που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν».
Εκ μέρους της Οργάνωσης της Βοιωτίας ο Σάκης Μαμμής δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ξεκινάμε και στην Βοιωτία την προσπάθεια συγκρότησης. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δυσκολία του εγχειρήματος για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να κάνουμε σαφές το διακριτό μας στίγμα ανάμεσα  στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, τον ΣΥΡΙΖΑ, και στον φορέα που αποχωρήσαμε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Η δική μας θέση μας ήταν πάντα υπέρ της σταθερότητας. Η σταθερότητα αποτελεί ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που κατοχυρώνει τις δικές μας κόκκινες γραμμές που είναι η παραμονή στο ευρώ, η διατήρηση της δυνατότητας ρευστότητας στην χώρα μας και σε προοδευτικό πλαίσιο η εφαρμογή του μνημονίου".


Νεκταρία Ζιώγα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου