Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της Ε.Α.Ε στην Λιβαδειά

"Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση  είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του καρκίνου" ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου "Χρήστος Παλαιολόγος" την Κυριακή 17 Μαΐου στο πλαίσιο των ιατρικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην πόλη μας το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς.
Μέλη, φίλοι  του Παραρτήματος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα για να τιμήσουν με την παρουσία τους το έργο και την προσφορά της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς και να ακούσουν από κοντά τους διακεκριμένους επιστήμονες και επίσημους καλεσμένους και ομιλητές της βραδιάς.
Η πρόεδρος του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς κ. Στέλλα Ταπανλή αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και την στήριξη του, παραχώρησε ολιγόλεπτη ομιλία "αφιερωμένη στον αγώνα που έκαναν, στους δρόμους  που περπάτησαν μέχρι να φθάσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου, στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου".
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον ευεργέτη του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε.  Λουκά Δέδε, που φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του και ο οποίος τους παραχώρησε το κτίριο για να στεγαστεί το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου.
Παράλληλα,  αφού ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο κ. Νίκο Παπαγγελή και το Δημοτικό Συμβούλιο που παμψηφεί αποφάσισε την ανταλλαγή του ½ του κληροδοτήματος, ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου στην Λιβαδειά, του απένειμε τιμητική πλακέτα βραβεύοντας την σημαντική συμβολή του στη μεταβίβαση και την ανταλλαγή του κληροδοτήματος.
Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τους κεντρικούς ομιλητές  της βραδιάς, τον Δρ. Νικόλαο Αναγνωστόπουλο-Ιδρυτικό Διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής Γ.Ν.Α "Γ. Γεννηματάς" με θέμα "Σιδηροπενική αναιμία. Είναι πάντα καλοήθη τα αίτια;", τον Κωνσταντίνο Α. Κωνσταντινίδη - διευθυντή της Α' Παν/κής Ουρολογικής Κλινικής ΓΝΑ "ΛΑΙΚΟ" με θέμα : "Καρκίνος του προστάτη. Διάγνωση και Θεραπεία" και τον Κωνσταντίνο Στραβοδήμο - Αναπληρωτή καθηγητή Ουρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ιατρική εκδήλωση συντόνισε ο κ. Άγγελος Ροζακέας- Ουρολόγος και Δ/ντής Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς".
Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, ενώ οι Εθελόντριες του Παραρτήματος Λιβαδειάς προσέφεραν κεράσματα στον κόσμο που του τίμησε με την παρουσία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα στην πόλη της Λιβαδειάς με επίκεντρο την υγεία του συνανθρώπου μας.

Συγκεκριμένα, η Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας, δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες, άπορες και ανήμπορες γυναίκες. Ενώ, στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου λειτουργεί κέντρο διακοπής καπνίσματος, όπως και σύγχρονο ψηφιακό δερματοσκόπιο όπου μπορεί να απευθυνθεί ο κάθε συμπολίτης μας και να εξεταστεί.

Νεκταρία Ζιώγα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου