Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Με το μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» ξεκίνησαν και φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες μαθητές που αγωνιούν για την ένταξη τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων διεξήχθη για φέτος αρκετά ομαλά στην Βοιωτία, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα και στους υποψήφιους μαθητές.
Τα εξεταστικά κέντρα σε όλον το νομό ανέρχονται σε 15 με τους υποψήφιους μαθητές να αγγίζουν των αριθμό των 1.000 ατόμων.
Αναλυτικότερα, το θέμα της έκθεσης αφορούσε την ««Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», ένα θέμα αρκετά κατανοητό και «βατό» όπως ανέφεραν οι υποψήφιοι που μπορούσαν να το προσεγγίσουν από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες ηλικίες.
Τα θέματα των εξετάσεων δόθηκαν στους μαθητές στην ώρα τους με την έναρξη τους να υπολογίζεται στις 8:30 π.μ., ενώ η πρώτη δυνατή αποχώρηση πραγματοποιήθηκε στις 10:00 π.μ. και η λήξη τους λίγο πριν της 12:00 μ.μ. .
Οι διευκρινίσεις που χρειάστηκαν να δοθούν έγινε καθαρά τυπικά και στο πλαίσιο της αγωνίας και του άγχους των παιδιών, όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Τζαμτζής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι μαθητές δεν διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα ότι δεν το ξέρουν ή ότι δεν το είχαν διαπραγματευτεί κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς».
Ο κ. Τζαμτζής φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων φέτος στον Νομό μας , αφού δεν υπήρξαν μεταβολές όπως τα αλλά χρόνια, αλλά ούτε συγχωνεύσεις και καταργήσεις εξεταστικών κέντρων με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν μεγάλες μετακινήσεις.
«Ευελπιστούμε ότι οι εξετάσεις τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν με τον ίδιο ομαλό τρόπο», τόνισε ο κ. Τζαμτζής και συμπλήρωσε ευχόμενος στους υποψήφιους «Λιγότερη αγωνία, λιγότερο άγχος και θα πετύχουν σίγουρα τους στόχους τους».
Επιπλέον, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς τους υποψήφιους λέγοντας τα εξής: «Εύχομαι να εκπληρώσουν όλοι τους στόχους τους ύστερα από την μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει. Η αγωνία και η προσπάθεια να μετατραπεί σύντομα σε χαρά, πρόοδο και χάραξη μιας καινούριας πορείας για τον καθένα ξεχωριστά. Να ξέρουν ότι η σκέψη όλων μας είναι σε αυτούς και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ευχαριστημένοι όμως ήταν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι που έβγαιναν από τις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων αρκετά ικανοποιημένοι για το θέμα της «Νεοελληνικής Γλώσσας» με το πρώτο άγχος να έχει ήδη εξαφανιστεί.
Παρόλο που το θέμα της έκθεσης είναι αρκετά υποκειμενικό, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ήταν ένα εύκολο και σαφές θέμα για όλους.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου