Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη παρέλαση στην Λιβαδειά


Παρά τον άστατο καιρό ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι» έμεινε πιστός στα έθιμα  και τις παραδόσεις και πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια αποκριάτικη παρέλαση στην Λιβαδειά την Κυριακή το μεσημέρι.

Η βροχή, όμως, δεν πτόησε ούτε τον κόσμο που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες βγήκε στους δρόμους να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση των αρμάτων και να διασκεδάσει.

Την παρέλαση , που άνοιξε με τον «Δελπατρίδη» ο οποίος έσουρε τα εξ αμάξης σε όσους έφτασαν το λαό στη σημερινή κατάσταση της κρίσης, παρουσίασαν η ηθοποιός και θεατρολόγος Μαρίνα Γεωργοπούλου και η Γιάννα Ανέτα ενώ ολοκληρώθηκε με τον «Άραβα»… Θανάση που μοίραζε χαρτονομίσματα με τη σάτιρα να επικεντρώνεται στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στην Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την καθημερινότητα.

Ο πρόεδρος Θανάσης Ανέτας αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για μήνες και όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν να πραγματοποιηθεί κάτω από αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η παρέλαση πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και κυρίως όλους εσάς που σταθήκατε τόση ώρα μέσα στη βροχή, μας δίνεται κουράγιο να συνεχίσουμε.  Ο καιρός δεν μας βοήθησε, εμείς ωστόσο αποδείξαμε ότι είμαστε παντός καιρού». Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας  και να ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου.


Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης όμως έγιναν και καταγγελίες για την απουσία της δημοτικής αρχής (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), αποτέλεσμα της ρήξης που εκδηλώθηκε τελευταία μεταξύ του Συλλόγου και του Δήμου. Γεγονός που δείχνει ότι οι σχέσεις τους πλέον πρέπει να οικοδομηθούν σε νέες βάσεις δεδομένου ότι η συμβολή του συλλόγου «Το Γαϊτανάκι» στην διατήρηση όλα αυτά τα χρόνια του εθίμου είναι καθοριστική όπως άλλωστε και του Δήμου Λεβαδέων.

Η αποκριάτικη γιορτή όμως είχε ξεκινήσει από το Σάββατο το βράδυ για τα μέλη και τους φίλους του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» στην καθιερωμένη τους εκδήλωση στο κέντρο «ΓΙΟΥΛΑΣ» παρουσία εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι πρωίας .


Φυσικά δεν έλειπαν και οι μασκαράδες που με τις φαντασμαγορικές ενδυμασίες τους έκλεψαν τις εντυπώσεις.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος βράβευσε για την προσφορά τους τον δημοσιογράφο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Διάβημα» και συνεργάτη της ημερήσιας εφημερίδας «Βοιωτική Ώρα» Γιάννη Μπαρδώσα καθώς και την δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού «Σείριος 97,5» Μαρία Σφυρή.

Νεκταρία Ζιώγα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου