Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση από το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε στην Λιβαδειά και στο κέντρο «Νερόμυλος» την Δευτέρα το βράδυ το Επιμελητήριο Βοιωτίας σε μια μεγάλη εκδήλωση που τίμησαν οι τοπικές αρχές, οι επιχειρηματίες της Βοιωτίας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας , ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καβαθάς.


Στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος μετέφερε την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων εταίρων και υπέδειξε την λογική ως την κατάλληλη λύση για να λειτουργήσει η αγορά και ευρύτερα η κοινωνία.


 Επιπλέον αναφερόμενος στις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης εξέφρασε την εξής άποψη: «Καλές προθέσεις υπάρχουν το θέμα είναι πως μπορούν αυτές να υλοποιηθούν σε αγαστή συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο διότι ο μόνος τρόπος για να  φύγουμε από το τούνελ της κρίσης είναι να πάρουμε επιτέλους το μονοπάτι της ανάπτυξης και προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε την  πολυπόθητη ανάπτυξη θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες στην αγορά, στην κοινωνία, στην επιχειρηματική κοινότητα για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά εξήρε τη δράση του Πρόεδρου της ΚΕΕΕ και  Αναπληρωτή Προέδρου στο Ευρωεπιμελητήριο Κ. Μίχαλου.

"Η μικρομεσαία επιχείρηση την πενταετία που πέρασε είχε εξοντωθεί από τα φορολογικά μέτρα. Πιστεύουμε οτι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να ανασάνουν οικονομικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις", τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Αγνιάδης.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του δημοσιογράφου του Star Κεντρικής Ελλάδας, Θανάση Μερτζάνη, για τη 17χρονη πορεία του στο χώρο της τοπικής ενημέρωσης και της κάλυψης των προβλημάτων της επιχειρηματικής κοινότητας.


Ο κ. Μερτζάνης δήλωσε πρώτα «ενεργός πολίτης» της Βοιωτίας και μετέπειτα δημοσιογράφος, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις τόνισε τα εξής : «Είμαι πεπεισμένος, ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και γι αυτό στάθηκα δίπλα της και απέναντι στις πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και που οδήγησαν τελικά, δυστυχώς, στη συρρίκνωσή της» και συμπλήρωσε «Όμως, η Ελλάδα άλλαξε, η αλήθεια κέρδισε και τόσο η πολιτική στην ουσία της όσα και τα πρόσωπα που την ασκούν, αλλάζουν και στρέφονται σε αρχές και αξίες που επίκεντρό τους έχουν μόνο τον άνθρωπο. Είναι μία νέα αρχή όλους μας».

Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου