Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Διασταυρώνουν πάλη τα ξίφη τους Ζιώγας - Ρουσόπουλος για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Ζιώγα και του διοικητή Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Ρουσόπουλου για την κατάσταση  που έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο και από ότι φαίνεται δεν λέει να τελειώσει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζιώγας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου στις 20 Ιανουαρίου, παρουσία δημοτικής αρχής, γιατρών και δημοτικών συμβούλων καταφέρθηκε εναντίον του διοικητή τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να οδηγείται σε κλείσιμο και να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Διοικητής του νοσοκομείου είναι ανεπιθύμητος για τον λαό της Λιβαδειάς και ζήτησε την άμεση παραίτηση του  καταλογίζοντας του  ευθύνες για την σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου.
«Ο διοικητής του νοσοκομείου  είναι ανεπιθύμητος για τον λαό της Βοιωτίας, τον λαό της Λιβαδειάς και των γύρω περιοχών.  Αυτά που μας είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι δεν έκανε απολύτως τίποτα και φτάνουμε σήμερα να μην λειτουργεί το νοσοκομείο της Λιβαδειάς σε κανέναν τομέα».
Και συμπλήρωσε : «Το νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιον τομέα που και ο ασθενής γίνεται «μπαλάκι». Είναι πρωτοφανή αυτά που γίνονται, σίγουρα υπάρχει πολιτική ευθύνη, αλλά και ο διοικητής αν δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο να παραιτηθεί».
Ο διοικητής του νοσοκομείου απάντησε αμέσως στις κατηγορίες του κ. Ζιώγα τονίζοντας ότι ο δημοτικός σύμβουλος δεν έχει ιδέα για τα ζητήματα της υγείας και ότι έδειξε αδιαφορία για την κατάσταση του νοσοκομείου μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Ωστόσο, το θέμα δεν έμεινε εκεί, αλλά αντιθέτως το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας κόντρας που καλά κρατεί και από ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό.
Σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο (28-01-2015) όταν τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του νοσοκομείου ο κ. Ζιώγας εξαπέλυσε επίθεση στον διοικητή καλώντας τον και πάλι να παραιτηθεί, ωστόσο όμως τόνισε ότι αν ο Διοικητής καταφέρει να λειτουργήσει της δομές Υγείας στο νομό τότε θα παραιτηθεί ο ίδιος.
«Ο διοικητής του νοσοκομείου με τις τελευταίες δηλώσεις του νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο υποβαθμίζει το κύρος του Συμβουλίου ενώ έχει αναγάγει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο και καταφέρεται εναντίον μου», είπε ο Γ. Ζιώγας και συμπλήρωσε: «Αν το νοσοκομείο Λιβαδειάς λειτουργήσει όπως πρέπει, καθώς επίσης τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου, Διστόμου και Σχηματαρίου και το νοσοκομείο της Θήβας, με δικές του ενέργειες και όχι της νέας κυβέρνησης τότε εγώ παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος διαφορετικά ας παραιτηθεί εκείνος».
Ο Γ. Ζιώγας επέρριψε ευθύνες στον Κ. Ρουσόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς όμως επί θητείας του εφημερεύει το παθολογικό στο νοσοκομείο Λιβαδειάς 15 μέρες και τις άλλες 15 στη Θήβα και οι πολίτες των δυο περιοχών γίνονται «μπαλάκι» πότε εδώ και πότε εκεί. Εκείνος έβαλε την πινακίδα οτι κλείνει στα επείγοντα το παθολογικό. Δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν συνεχώς εφημερίες, πρόσφατα έβαλε έναν γιατρό 3 μέρες συνέχεια, πως θα αντέξει αυτός ο άνθρωπος να ασκήσει την ιατρική. Ο Διοικητής δεν μας κάλεσε μια φορά να μας ενημερώσει τι γίνεται στο νοσοκομείο. Εμείς όσες φορές μας έχουν καλέσει οι γιατροί και το προσωπικό έχουμε ανταποκριθεί».
Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πάλι την αντίδραση του κ. Ρουσόπουλου ο οποίος με κείμενο του στα μέσα ενημέρωσης θέλησε να απαντήσει και να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την  ιστορία.
Δείτε την ανακοίνωση:
«Έχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθώ γι αυτό και είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στον κ. Ζιώγα. Απαντήσεις:
1)     Εκείνος έχει αναγάγει το θέμα σε προσωπικό και αυτό έχει καταγραφεί
2)    Δείχνει ακόμα μια φορά πόσο απέχει μακράν από τα θέματα Υγείας όταν αναφέρει ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου καθορίζει πως θα λειτουργήσουν τα κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία ενός Νομού!
3)    Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν είναι του ενός έτους που έχω την τιμή να το Διοικώ. Όταν ήρθα στο Νοσοκομείο βρήκα 3 παθολόγους ειδικευμένους και άλλους 3 στο Νοσοκομείο Θηβών . Πως θα εφημέρευαν συνεπώς τα 2 Νοσοκομεία;
4)    Για το ποιες αλλεπάλληλες ενέργειες  ας κάνει τον κόπο να έρθει να ενημερωθεί
5)    Ο κ. Ζιώγας θεωρείται βασιλικότερος των Βασιλέων σε σχέση με την κ. Δήμαρχο αλλά και ορισμένους Βουλευτές οι οποίοι προς τιμήν τους ενημερώνονται με δική τους πρωτοβουλία σε συχνή βάση ακόμα και τηλεφωνικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου;
6)    Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Ζιώγας γιατί μην ξεχνάμε ότι είχε διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος.
Αλλά κ. Ζιώγα ο αείμνηστος Ρόμπερτ Κέννεντυ είχε πεί: "Πριν ρωτήσεις τι έκανε η Πατρίδα σου για σένα, δες τι  έχεις κάνει εσύ γι αυτήν! "

Ο   ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του  Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Σχολιάζοντας όλα αυτά και έχοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στον νοσοκομείο θα χρησιμοποιήσουμε την φράση των ίδιων των γιατρών του νοσοκομείου επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών , αλλά ώρα απόδοσης λύσεων.
Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου