Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Να ανοίξουν οι παιδικές χαρές ζητούν μικροί δημότες από την Δήμαρχο Λεβαδέων

Στο γραφείο της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, βρέθηκαν μικροί δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Λιβαδειάς έχοντας ως αίτημα την άμεση επισκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών στη περιοχή μας.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μέλη της εθελοντικής κίνησης πολιτών Levadistas, συνομίλησαν με την  Δήμαρχο η οποία εξήγησε τους λόγους  που δεν υπάρχουν οι παιδικές χαρές και τον λόγο καθυστέρησης επισκευής τους.

Συγκεκριμένα, αφού τους τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διεκδικούν το δικαίωμα τους για παιχνίδι και να απαιτούν το άνοιγμα των παιδικών χαρών τους εξήγησε ότι οι καθυστέρηση οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μηχανικών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και πιστοποίησης τους.

Τόνισε, ότι τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών είναι ήδη προϋπολογισμένα και ενημέρωσε ότι το θέμα της προμήθειας οργάνων και παιχνιδιών για τις παιδικές χαρές συζητείται άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η ανακατασκευή των πρώτων παιδικών χαρών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των υπολοίπων παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο.


Καταλήγοντας η Δήμαρχος ενημέρωσε τα παιδιά για το πρόβλημα των μεγάλων καταστροφών των παιδικών χαρών, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων γενικότερα.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να προστατεύονται από όλους τους δημότες αφού αποτελούν περιουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου