Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

11ο Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών από το ΕΣΥΝ Βοιωτίας

Με μια επιτυχημένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το παράρτημα Βοιωτίας του ΕΣΥΝ το 11ο Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών στην  Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να αναδείξει πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει  από τα ναρκωτικά. 

Η πρόεδρος του παραρτήματος ΕΣΥΝ Βοιωτίας, Λιάνα Καραβασίλη, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα ναρκωτικά και όλες τις ουσίες που επηρεάζουν την ζωή των νέων ανθρώπων και τις επιπτώσεις που έχουν σε  κάθε τομέα της ζωής, στην συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και επισημαίνουν ότι η πρώτη επαφή χρήσης ναρκωτικών ουσιών γίνεται στην ηλικία των 13,5 ετών.

Συγκεκριμένα, 16% των μαθητών έχουν κάνει χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας, ποσοστό το οποίο αυξάνεται στην συνέχεια αφού από πειραματισμό γίνεται συστηματική χρήση. Το 13,5 % των Ελλήνων μαθητών έχει κάνει χρήση κάνναβης, ενώ το 25% όσων ζητούν θεραπεία είναι άτομα που κάνουν συστηματικά χρήση κάνναβης.  

Τόνισε, για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, ότι δεν πρέπει να γίνει η νομιμοποίηση της κάνναβης και ότι το ΕΣΥΝ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Βοιωτίας θα αγωνίζονται για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι  μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά.

«Τα ναρκωτικά δεν οδηγούν μόνο στον φυσικό θάνατο, αλλά και στον κοινωνικό θάνατο, διαμορφώνοντας ανθρώπους σκιές στο περιθώριο της ζωής και των κοινωνικών σχέσεων. Κι εμείς δεν θέλουμε τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής. Θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές της ζωής, για να διαμορφώσουν τη ζωή που τους αξίζει!» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Καραβασίλη.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει το πάγιο αίτημα όλων των φορέων της Βοιωτίας για τη δημιουργία Στεγνού Θεραπευτικού Προγράμματος Απεξάρτησης .

Στο 11ο Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, που θέλησε να στείλει με την σειρά της το δικό της μήνυμα.

«Η σημερινή εκδήλωση, στο πλαίσιο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αποτελεί  μία ετήσια υπενθύμιση ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι μια ημέρα τον χρόνο αλλά ένας καθημερινός αγώνας. Καθημερινός αγώνας για ποιότητα ζωής, καθημερινός αγώνας ενάντια στην διακίνηση , στο εμπόριο, στα κυκλώματα, αλλά και  καθημερινός αγώνας για τα κοινωνικά αδιέξοδα» τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Λεβαδέων .

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Λεβαδέων συγχαίρει όλες τις δομές που βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση της πρόληψης, αλλά και της απεξάρτησης. Συγχαίρω το ΚΕΘΕΑ, το ΟΚΑΝΑ και όλες τις δομές που λειτουργούν στη πόλη. Ο Δήμος από την μεριά του θέλει ενεργούς πολίτες, θέλει τη νεολαία μπροστά, να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προγράμματα. Πρέπει να βελτιώσουμε την ζωή μας, πρέπει να βελτιώσουμε τη θέση μας την κοινωνική. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς, είναι ένας μόνιμος και καθημερινός αγώνας".

Στην συνέχεια, ακολούθησε ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια με την βοήθεια της  Μικτής χορωδίας Λιβαδειάς «Έρκυνα»,  του παιδικού  χορευτικού  τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Γεωργίου και του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς.


Νεκταρία Ζιώγα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου