Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση της ΑτΕ για την προστασία του περιβάλλοντος

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Αλουμινίου της Ελλάδας  του Ομίλου Μυτιληναίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην παραλία Διστόμου.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, πανεπιστημιακοί φορείς, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και πολλοί άλλοι έδωσαν το παρόν και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιτυχημένη ημερίδα που στόχο είχε να παρουσιάσει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το ΑτΕ στο περιβάλλον , αφού αποτελεί κυρίαρχη στρατηγική του επιλογή.

Αρχικά, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, να δουν από κοντά όλη την διαδικασία παραγωγής του αλουμινίου και να ενημερωθούν για την χρήση του. Ενώ στην συνέχεια έγινε αναλυτική ενημέρωση των φορέων από του συνεργάτες του εργοστασίου.

Συνάντηση με διττό σκοπό χαρακτήρισε την ημερίδα αυτή ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΑτΕ,  κ. Γιάννης Καραβάς,  ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις σημαντικές βελτιώσεις και εξελίξεις που έχει πραγματοποιήσει το εργοστάσιο στο τομέα του περιβάλλοντος τα τελευταία  χρόνια.

Παράλληλα,  έθεσε την βάση για να υπάρξει ανοικτός διάλογος μεταξύ των φορέων για ανταλλαγή απόψεων  και ακόμα την δυνατότητα να υιοθετηθούν προτάσεις που θα θεωρηθούν χρήσιμες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στη χρήση και την επεξεργασία των καταλοίπων του βωξίτη, όπου είναι το προϊόν που παράγεται μαζί με την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι ένα υλικό που στο απώτερο μέλλον θα λύσει πολλά εθνικά θέματα και ότι « η ΑτΕ διαθέτει βέλτιστη πρακτική στην επεξεργασία καταλοίπων του βωξίτη και την εφαρμόζει, αλλά παράλληλα δίνει και μία άλλη διάσταση στον τομέα της έρευνας σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της χώρας που έχει ως στόχο την εκμετάλλευση αυτών των καταλοίπων, την ανακύκλωση».

Ήδη, όπως εξήγησε, το πρώτο πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει πολύ καλά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα, γιατί είναι ένα προϊόν που μας δίνει το σίδερο και τον πετροβάμβακα.

Στόχος της ΑτΕ είναι να εκμεταλλευτεί και άλλα συστατικά από τα κατάλοιπα του βωξίτη τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία στην τεχνολογία και να βρεθούν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η ΑτΕ είχε πραγματοποιήσει και άλλη ημερίδα με θέμα την υγεία και την ασφάλεια.


Νεκταρία Ζιώγα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου