Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Πάσχα .... όπως παλιά στη Λιβαδειά

Με το σύνθημα "Πάσχα όπως Παλιά" ο Δήμος Λεβαδέων διάλεξε να γιορτάσει το φετινό Πάσχα και να βάλει τον πήχη για άλλη μια χρονιά ψηλά κάνοντας γνωστό το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Λιβαδειά για άλλη μια χρονιά είχε την τιμητική της, αφού εκατοντάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που προτίμησαν να γιορτάσουν  το  Πάσχα στην πόλη μας.

Το γλέντι είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς σε γειτονιές της Λιβαδειάς, όπου διατήρησαν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο του λάκκου.

Ο Δήμος Λεβαδέων άναψε δυο παραδοσιακούς λάκκους στην πόλη, με τον πρώτο να βρίσκεται στη Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, όπου συμμετείχαν οι καφετέριες της πόλης και ο δεύτερος ήταν στις Πηγές της Κρύας, όπου είχε στηθεί ζωντανή ορχήστρα με τον Γιώργο Μάγκα και την Τζούλι Τζινιέρι για να διασκεδάσουν τον κόσμο.

Ενώ, στην Πλατεία του Λάμπρου Κατσώνη η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, μαζί με συμπολίτες μας που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές υποδέχονταν τους επισκέπτες προσφέροντας τους κόκκινα αυγά.

Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Λιβαδειάς 
"Είχαμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και φαίνεται ότι ο κόσμος μας πίστεψε", ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λεβαδέων και συνέχισε "Η αγωνία μας είναι να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και θα προσπαθήσουμε κάθε χρόνο αυτή η γιορτή να γίνεται όλο και καλύτερη".

Στις Πηγές της Κρύας που "βούλιαξε" από τον κόσμο βρέθηκαν και επίσημοι φορείς της πόλης που θέλησαν να ανταλλάξουν ευχές  με τους πολίτες.

Με την σειρά του τις ευχές του έστειλε και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος "Από την όμορφη πόλη της Λιβαδειάς, την πόλη των νερών στέλνουμε τις αναστάσιμες ευχές σε όλους τους συμπατριώτες μας και ευχόμαστε δύναμη, υγεία και αναστάσιμη χαρά. Η σημερινή ημέρα δίνει αναφορά και ένα έναυσμα ότι η αναστημένη ζωή δεν είναι ένα έθιμο, αλλά μια πορεία, ένας αγώνας, μια προσπάθεια κάτω από εκείνον που νίκησε τον θάνατο. Εύχομαι όλοι να έχουμε αυτήν την πορεία, την ομόνοια, την αλληλεγγύη  και να αγωνιζόμαστε για ότι πιο όμορφο και αληθινό που είναι το ανθρώπινο πρόσωπο, δηλαδή η απαντοχή μας".

Στη Λιβαδειά όμως βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, Γιάννη Σταθά, η οποία συνομίλησε με δεκάδες πολίτες που έσπευσαν να της ευχηθούν όχι μόνο για το Πάσχα αλλά να συνεχίζει να δίνει τους αγώνες της απέναντι σε αυτούς που θέλουν το κακό της Ελλάδας.

Νεκταρία Ζιώγα






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου