Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Αλλαγή «φρουράς» για τον Δήμο Λεβαδέων

Με νέα πρόσωπα ξεκινάει η δεύτερη αυτοδιοικητική περίοδος για τον Δήμο Λεβαδέων , αλλά με σημαντική τη συμβολή των προηγούμενων αντιδημάρχων που θα λειτουργήσουν ως εντεταλμένοι σύμβουλοι  για τη καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του Δήμου και των πολιτών του.


Η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου,  παρουσίασε εχθές στο γραφείο της τους νέους της συνεργάτες παρουσία των απερχόμενων αντιδημάρχων, αναφέροντας ότι μια νέα περίοδος ξεκινάει και ότι οι ανάγκες του Δήμου είναι τόσο μεγάλες που η δουλειά και η παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων είναι αναγκαίες και χρήσιμες.

Η δημοτική αρχή θέλοντας να υπάρξει μια πιο συλλογική διοίκηση του Δήμου κάνει πράξη την χρήση όλων των δημοτικών συμβούλων της παρεκκλίνοντας από το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που προωθεί ο Καλλικράτης και εφαρμόζοντας την λειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής.

Αρκετή δουλειά φαίνεται να περιμένει τους νέους Αντιδημάρχους που θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενημερωθούν για τα νέα τους καθήκοντα και να ξεκινήσουν άμεσα να διοικούν τις δομές τους χωρίς να υπάρχει για αυτούς μια περίοδος χάριτος και προσαρμογής.

«Ευχαριστώ τους αντιδημάρχους της πρώτης περιόδου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Δούλεψαν οι ίδιοι, ίσως και περισσότερο από αυτό που ήθελα με την έννοια ότι δούλεψαν ως εργαζόμενοι, ως υπάλληλοι του δήμου, πράγμα που δεν το ήθελα διότι οι αιρετοί πρέπει να διοικούν τις διευθύνσεις του δήμου εκτός από έκτακτες περιπτώσεις. Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας και για τα αποτελέσματα που είχαμε την περίοδο αυτή, γιατί αγωνιστήκατε με πάθος και με ψυχή» ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:

·    Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Πολιτικής Προστασίας, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και αναπληρωτής Δημάρχου αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Κυπραίος.  Το έργο του οποίου θα υποβοηθείται από τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στυλιανό Θεοδωρόπουλο με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, Αθανάσιο Φορτώση με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Δημητρόπουλο με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα αγροτικής παραγωγής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και Κωνσταντίνο Καπλάνη με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.


 
·         Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Προσχολικής Αγωγής, Δια Βίου Μάθησης και τέλεσης Πολιτικών Γάμων αναλαμβάνει η κα Αικατερίνη Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση.




·         Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Παπαθανασίου. 


Το έργο του οποίου θα υποβοηθείται από τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γεώργιο Κωτσαδάμ με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης, συντήρησης και κίνησης οχημάτων και Στυλιανό Σαλαπατάρα με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.



 

·         Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας) και θέματα Αθλητισμού και κατά τόπων στις Δημοτικές Ενότητες Κορώνειας και Κυριακίου αναλαμβάνει ο κ. Σωτήριος Καρβούνης .


·         Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες Δαύλειας και Χαιρώνειας αναλαμβάνει ο κ. Δημοσθένης Σπυρόπουλος.

Από την πλευρά τους οι νέοι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν την δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την τιμή που τους έκαναν και δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στα νέα τους καθήκοντα.

«Η δημοτική αρχή έχει συνέχεια» σημείωσε ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένος σύμβουλος, Στέλιος Θεοδωρόπουλος, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους αντιδημάρχους και στους εντεταλμένους συμβούλους τονίζοντας ότι «όλοι θα εργαστούμε δυναμικά για το καλό των δημοτών του Δήμου Λεβαδέων».

Νεκταρία Ζιώγα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου