Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Εκδήλωση με θέμα : "Ο εθελοντισμός και τα οφέλη του"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας με θέμα  «Ο εθελοντισμός και τα οφέλη του»,  μια πρωτοβουλία της εθελοντικής κίνησης πολιτών Levadistas  σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και τον Δήμο Λεβαδέων.

Δεκάδες ήταν οι πολίτες που αγκάλιασαν αυτή τη διοργάνωση και τίμησαν με την παρουσία τους όλους εκείνους που συμβάλλουν δυναμικά με την εθελοντική δράση τους σε κάθε δομή που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο.

Βασικοί ομιλητές και υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Ιωάννα Νταντούμη, ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ, Χρήστος Πολατσίδης, η Γ.Γ του τοπικού τμήματος της Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αγγελική Μπίνιου και ο Βασίλης Κακοσαίος, μέλος των levadistas.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, η οποία χαιρέτησε την πρωτοβουλία των φορέων για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης που μεταφέρει το μήνυμα της αισιοδοξίας και της χαράς ενός εθελοντή, όταν εκείνος παρέχει βοήθεια σε συνανθρώπους μας.

Μάλιστα, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων αποτελεί παράδειγμα εθελοντισμού αφού μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να λειτουργεί πολλές κοινωνικές δομές του με τον εθελοντισμό.

Συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Ιωάννα Νταντούμη αναφέρθηκε στον εθελοντισμό «ως έναν καίριο παράγοντα επίλυσης πολλών πολυσύνθετων προβλημάτων εξαιτίας της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης» που ο Δήμος Λεβαδέων όχι μόνο στηρίζει αλλά και εμπράκτως με την απόφαση του 341 στις 18-11-2015 του ΔΣ, προχώρησε στην σύσταση ομάδας εθελοντών στον Δήμο Λεβαδέων με την επωνυμία «Ομάδα εθελοντών του Δήμου Λεβαδέων».

Από την πλευρά των μελών levadistas μίλησε ο Βασίλης Κακοσαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δράση τους και την εθελοντική παρουσία τους στη πόλη μας, η οποία συμπληρώνει ήδη έναν χρόνο.  Όπως ο ίδιος τόνισε πέρα από την αναφορά στα οφέλη του εθελοντισμού, σημαντικός σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση όλο και περισσότερων νεαρών ατόμων ως εθελοντές, καθώς «είναι σημαντικό να τονωθεί η εθελοντική συνείδηση σε πολλούς τομείς».

Ο γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ, Χρήστος Πολατσίδης μίλησε για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ανέφερε ότι πολλές εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας ο ΑΚΟΛ τις έχει διοργανώσει με εθελοντές, όπου η συνδρομή τους ήταν πολύτιμη.

Ενώ, η κ. Αγγελική Μπίνιου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό έδωσε έμφαση στα οφέλη του εθελοντισμού στη τοπική κοινωνία αναφέροντας τα εξής: «Ο εθελοντισμός μπορεί να μας βοηθήσει ως ανθρώπους, ως προσωπικότητες, να μας κάνει πιο δυνατούς , πιο δίκαιους, πιο αποτελεσματικούς» και συνέχισε συμπληρώνοντας ότι « ένας ο οποίος λαμβάνει τόσα πολλά ως εθελοντής έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να μην μπορεί να χειραγωγηθεί γιατί μέρες που είναι αυτό που προσπαθούν όλοι να πετύχουν είναι η χειραγώγηση ενός λαού. Με τον εθελοντισμό μπορούμε να καταπατήσουμε αυτή την χειραγώγηση και να βρεθούμε νικητές  μέσα από όλες τις δυσκολίες» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης , διατέθηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν οι εθελοντικές ομάδες από την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών για ανακύκλωση σε μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς για τις ανάγκες νοσηλείας του.


Νεκταρία Ζιώγα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου