Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ξεκινούν τα έργα για την αντιπυρική προστασία κοντά στις κατασκηνώσεις της Δαύλειας

300.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την πραγματοποίηση έργων αντιπυρικής προστασίας στη Βοιωτία.
Σύμφωνα με σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, όπου και βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Δαύλειας.
Πρώτιστος στόχος για τον Περιφερειάρχη είναι η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ο οποίος επεσήμανε τα  εξής : «Όταν μιλάμε για την ασφάλεια τουλάχιστον 120 παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, δεν έχουμε παρά να είμαστε απόλυτοι και αυστηροί για τις συνθήκες που ζουν έστω και για λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινούν άμεσα οι συγκεκριμένες εργασίες».
Τα σχετικά έργα που θα γίνουν στη περιοχή περιλαμβάνουν :Κατασκευή υπόγειας δεξαμενή ύδατος, δίκτυο σωληνώσεων ύδατος του μονίμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου, πυροσβεστικό αντλητικό συγκρότημα, εγκατάσταση 15 πυροσβεστικών φωλιών, ηλεκτρολογική εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος, εγκατάσταση  26 φορητών μέσων πυρόσβεσης, εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, εντός χώρων αυξημένου βαθμού κινδύνου   (μαγειρείο / εστιατόριο) και τέλος την λειτουργία μεγαφωνικής εγκατάστασης αναγγελίας πυρκαγιάς.

Νεκταρία Ζιώγα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου