Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου με απουσία των τοπικών αρχών

Με την απουσία των τοπικών αρχών  πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς από αντιπροσωπείες σχολείων  όλων των βαθμίδων.

Παραμονή της 25ης Μαρτίου τα σχολεία τίμησαν την επέτειο της επανάστασης του 1821 με την καθιερωμένη γιορτή στα σχολεία τους. Στην συνέχεια ακολούθησε το προσκύνημα και η στέψη των προτομών που βρίσκονται στην περιοχή της Λιβαδειάς από αντιπροσωπείες μαθητών.

Οι σημερινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με την παρουσία των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  και τη κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο Πεσόντων στη Κρύα.

Αισθητή ήταν η απουσία των τοπικών αρχών αφού δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δήμο και τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Ωστόσο, τόσο η Δήμαρχος Λεβαδέων, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας έστειλαν τα μηνύματα τους για την επανάσταση του 1821.

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου:

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να δημιουργήσουν το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και με όραμα την αυτοδιάθεση του λαού και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά:

Η επέτειος της 25ης  Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο και διπλό συμβολισμό . Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του 1821 , οι οποίοι με τη θυσία τους, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθερα .

Όμως η Ελληνική κοινωνία σήμερα περνά δύσκολες μέρες και καλείται μέσα σε ένα αβέβαιο και ρευστό διεθνές οικονομικό – πολιτικό  περιβάλλον να διαφυλάξει τις αξίες της Ευρώπης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι προκλήσεις είναι πολλές :
οικονομικό , προσφυγικό , διεθνής τρομοκρατία και προκλήσεις οι οποίες εξασθενούν τις αντοχές των συμπατριωτών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουμε χρέος να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες.

Ας  εμπνευστούμε όλοι και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ένα σπουδαίο παρελθόν, να ενισχύσουμε την εθνική αυτοπεποίθηση και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας να ενωθούν και να εργασθούν με αποφασιστικότητα, ώστε το σημερινό μήνυμα να φτάσει όπως είναι το ιστορικό χρέος μας στις επόμενες γενιές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου