Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Με μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Κέντρων Στήριξης Επιχειρήσεων από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά

Μια νέα πρωτοβουλία για την δημιουργία πέντε Κέντρων Στήριξης Επιχειρήσεων  που θα έχουν την έδρα τους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας (Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά,  Καρπενήσι και Άμφισσα) είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στη Λιβαδειά την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σκοπός αυτών των Κέντρων είναι η κατάρτιση σχεδίου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, ανάπτυξής τους αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων. Ενώ η χρηματοδότηση τους θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

«Με αυτό το παραγωγικό σχέδιο θα καταφέρει η περιοχή μας να μπει σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Να δημιουργηθεί ένα μοντέλο που να στηρίζεται στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να αντιμετωπίζει τις χρόνιες παθογένειες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός αυτής της ιδέας συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο.

Σημαντική συμβολή σε αυτή τη πρωτοβουλία θα έχουν οι αρμόδιοι φορείς και οι ίδιοι οι έμποροι των κάθε περιοχών, οι οποίοι μέσα από το δημόσιο διάλογο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες ξεχωριστά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα συμβάλλουν με τις ιδέες και βάσει των αναγκών τους στην υλοποίηση τους.

 «Ακούμε, συζητάμε και αντιδράμε άμεσα όλοι μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης και κατέληξε λέγοντας «Αν δεν κινηθεί το εμπόριο και οι επιχειρήσεις μας, δεν θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε από την κατάσταση που βιώνουμε».


Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την ημερίδα ήταν πολύ μικρή, πράγμα που δείχνει εμπράκτως την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου με δεδομένη  την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη πόλη με μια «νεκρή» αγορά.

Νεκταρία Ζιώγα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου