Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τρεις πυλώνες και 7 προτεραιότητες από την ΠΕ Βοιωτίας

Στον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2015 προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δίνοντας έμφαση σε τρείς πυλώνες (καθημερινότητα, Κωπαΐδα, Ασωπό) και επτά στόχους για τις αντίστοιχες διευθύνεις της ΕΕΒ.
«Στόχος μας ήταν η άμεση αντιμετώπιση, πλημμυρικών φαινόμενων, φαινόμενων χιονόπτωσης αλλά και παγετού καθώς και πυρκαγιών» σημείωσε η κ. Παπαθωμά ξεκινώντας από την Πολιτική Προστασία και πρόσθεσε: «Οι αγρότες του Κωπαϊδικού πεδίου, όταν είδαν τις καλλιέργειές τους πλημμυρισμένες και ζούσαν την απόλυτη καταστροφή μας βρήκαν δίπλα τους ώστε να πετύχουμε την έγκαιρη αποστράγγιση των χωραφιών και την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Παράλληλα αναφέρθηκε στη συμβολή κατάσβεσης πυρκαγιών και χαρακτήρισε καλό το αποτέλεσμα της προσπάθειας στο συγκεκριμένο τομέα.
Σε οτι αφορά τα τεχνικά έργα τόνισε οτι στόχος ήταν «η καλύτερη δυνατή και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών μέσα από το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας» ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τα  έργα που δημοπρατήθηκαν πριν το 2015 και ολοκληρώθηκαν αλλά και τα έργα που συνεχίζονται.
Αναφορά έκανε και στις μελέτες που προκηρύχθηκαν πριν το 2015 και συνεχίζονται.
Ακολούθως πέρασε σε άλλο τομέα και σημείωσε ακόμα οτι το τμήμα εμπορίου «πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία προς όφελος των πολιτών ( πρατήρια υγρών καυσίμων  –  Ανώνυμες Εταιρείες  –  Αγορανομικοί έλεγχοι –  νέες άδειες πλανοδίου υπαιθρίου εμπορίου)
Σχετικά με την εκπαίδευση τόνισε οτι μετακινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 2.700 μαθητές, περίπου, όλων των βαθμίδων με κόστος 2.200.000 ευρώ εκ των οποίων 400.000 ευρώ περίπου, είναι ίδιοι πόροι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Για τον πρωτογενής τομέας της Βοιωτίας είπε οτι είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην οικονομία της και η ΠΕΒ στάθηκε » δίπλα στους αγρότες και οι υπηρεσιακοί αξιοποίησαν τις δυνατότητες του Υπουργείου στο έπακρον».
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στους αναδασμούς σημειώνοντας παράλληλα οτι «η ΔΑΟΚ από 1-12-2012  ανέλαβε το μεγάλο εγχείρημα της Κωπαΐδας σε απόλυτη αρμοδιότητα.
Σχετικά με την υγεία και την πρόνοια επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Από τις υπηρεσίες της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έγινε συντονισμός  και διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της Π. Ε. Βοιωτίας ενώ με την συνεργασία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χειμάρα Θέμη για θέματα ΕΣΠΑ προχωράμε στον συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος  “ Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους TEBA/FEAD”. Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων, η οποία αποδόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδω»ν.
Στον τομέα του πολιτισμού «κορυφαία στιγμή ήταν Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στον Ορχομενό και η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Τανάγρας – Καβειρίου – Ορχομενού και η ένταξή τους στην Πολιτιστική Διαδρομή  Ερέτρια – Δελφοί».
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  του Διοικητικού – Οικονομικού «υλοποιήθηκε πλήρης εξορθολογισμός όλων των δαπανών»  και σε αυτή τη λογική «σχεδιάστηκε και ο προϋπολογισμός του 2016 έγκαιρα».
Όπως τόνισε «δημιουργήθηκε ένα σημαντικό για τα περιορισμένα οικονομικά της Π. Ε. Βοιωτίας αποθεματικό για να χρηματοδοτήσουμε άμεσες παρεμβάσεις τόσο για το Κωπαϊδικό Πεδίο και τον Ασωπό όσο και για να ωριμάσουμε μεγαλύτερες δράσεις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ»
Και συμπλήρωσε: «Αυτή η ορθολογική αξιολόγηση των επιμέρους κωδικών μας έδωσε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε δράσεις επανεκκίνησης λειτουργίας Κωπαιδας ύψους 1.250.000€ και να χρηματοδοτήσουμε τις προγραμματικές συμβάσεις του Παρατηρητηρίου Περ. Υγείας  στον Ασωπό 250.000 ευρώ ανά έτος για την επόμενη 5αετία. Παράλληλα δίνεται  ιδιαίτερη βαρύτητα για την άμεση πληρωμή – εξόφληση των συναλλασσόμενων με την Π. Ε. Βοιωτίας , είτε προμηθευτών είτε παροχών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Βοιωτίας όπως π.χ. μεταφορές μαθητών κ.λ.π»..
Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  – αυτό έχει αναγνωριστεί και δημόσια –   που σήμερα έχει πληρωθεί, για πρώτη φορά, το σύνολο των δαπανών μεταφοράς μαθητών  προς Κ.Τ.Ε.Λ. , ιδιοκτήτες ταξί κ.λ.π. σε έγκαιρα κατακτώντας έτσι την χαμένη αξιοπιστία που διακρίνει το δημόσιο ευρύτερα τομέα, διότι όλοι είναι γνώστες των μεγάλων καθυστερήσεων του Δημοσίου προς τρίτους. Εμείς δίνουμε σημαντική βαρύτητα στην κατεύθυνση της αξιοπιστίας μας και λειτουργούμε με βάση τον κανόνα εξυπηρέτησης των πολιτών».

Πηγή: www.viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου