Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τα κλειδωμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησαν οι αγρότες στη Λιβαδειά


Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί αντιπροσωπεία αγροτών από τα μπλόκα του Κάστρου και της Θήβας με σκοπό να συναντηθούν με τον βουλευτή Βοιωτίας, Νίκο Θηβαίο και να του καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Η εικόνα που συνάντησαν, όμως, ήταν τα κλειδωμένα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα οι αγρότες να τοιχοκολλήσουν στην είσοδο του γραφείου το ψήφισμα τους.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή το βράδυ ανάμεσα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  και αντιπρόσωπο των αγροτών στην οποία ο Νίκος Θηβαίος ενημέρωσε για την απουσία του λόγω των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων.

Αυτό, όμως,  δεν έπεισε τους αγρότες καθώς θεωρούσαν ότι μπορούσε να βρίσκεται στη Λιβαδειά να μιλήσει μαζί τους και στη συνέχεια να κατευθυνθεί στην Αθήνα και στη Βουλή, τονίζοντας ότι η απόσταση είμαι μικρή μεταξύ των δύο πόλεων.

Το Ψήφισμα – Αίτημα, το οποίο κατέθεσαν οι αγρότες, ζητάει από τον κ. Θηβαίο να πιέσει – να απαιτήσει από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου και  να ξεκινήσει τη συζήτηση του ασφαλιστικού και του φορολογικού από μηδενική βάση. Επιπλέον, ζητούν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας ότι σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή να μην προβεί στη ψήφιση του.

Από την πλευρά του ο κ. Θηβαίος είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση από το βράδυ της Παρασκευής :

Το βράδυ της Παρασκευής 19/2/2016, ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, δέχτηκε τηλεφώνημα από εκπρόσωπο του αγροτικού μπλόκου του Κάστρου Βοιωτίας, με το οποίο του ζητήθηκε να συναντηθεί με τους αγρότες, το Σάββατο στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς.

Ο κ. Θηβαίος έχει συναντηθεί επανειλημμένα τόσο με τον Αγροτικό Σύλλογο Θήβας, όσο και με ομάδες αγροτών της επαρχίας Λιβαδειάς.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι το Σάββατο στη Βουλή ψηφίζεται το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης, διαδικασία στην οποία ο βουλευτής έχει δηλωθεί ως ομιλητής, ο κ. Θηβαίος πρότεινε η συνάντηση να λάβει χώρα, είτε την Κυριακή 21/2, είτε αμέσως μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να βοηθήσει, στο βαθμό που του αναλογεί, στην επίλυση των υπαρκτών και σοβαρών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Στις εναλλακτικές προτάσεις για συνάντηση του κ. Θηβαίου, η απάντηση ήταν αρνητική. Παρ’ όλα αυτά, ο βουλευτής από την πλευρά του δηλώνει ότι, όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, είναι ανοιχτός σε έναν ειλικρινή και δημόσιο διάλογο



Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου