Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λεβαδέων, ενώ έρχεται και τρίτη κοινωνική δομή με την δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Μια ακόμη σημαντική κοινωνική δομή κατάφερε να ενεργοποιήσει ο Δήμος Λεβαδέων στη πόλη μας με την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που αποτελεί «ανάσα» για  δεκάδες άπορες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, σειρά έχει το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λεβαδέων που θα παρέχει τις υπηρεσίες του με την συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς σε άπορους, ανασφάλιστους συνανθρώπους μας  αλλά και σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας χρειαστεί ιατροφαρμακευτική στήριξη.

Τα εγκαίνια αυτής της νέας κοινωνικής δομής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το πρωί στο χώρο  των ΚΑΠΗ Λιβαδειάς, όπου θα στεγάζεται πλέον το Κοινωνικό Ιατρείο  και θα μπορούν να προσέρχονται οι δημότες για τις ιατρικές τους εξετάσεις.

Την σημαντική αυτή πρωτοβουλία που επιχείρησε ο Δήμος Λεβαδέων να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος και ο κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης,  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

«Χωρίς τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου  δεν θα μπορούσαμε να εγκαινιάσουμε σήμερα το χώρο αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και την δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική βοήθεια που παρείχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο οποίος ανταποκρινόταν σε κάθε κάλεσμα του Δήμου.

 Όπως, επίσης, ευχαρίστησε  την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννα Νταντούμη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εθελοντές που συνέβαλαν σημαντικά στην δημιουργία αυτών των δομών.

Με την σειρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μαρία Τρομπούκη ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για τη πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι το Κοινωνικό Ιατρείο να αποκτά τον δικό του χώρο, αφού μέχρι πρότινος η εξέταση γινόταν στα ιατρεία των εθελοντών γιατρών.

«Τώρα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε αυτόν το χώρο, που είναι σημαντικός, στον οποίο θα μπορεί να βρίσκει βοήθεια οποιοσδήποτε πολίτης μας είναι ανασφάλιστος και όχι μόνο. Οποιοσδήποτε χρειαστεί την βοήθεια μας, όλα τα μέλη του Συλλόγου μας είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν, όλες οι ειδικότητες, όλοι οι γιατροί ιδιώτες και του δημοσίου», επεσήμανε η πρόεδρος και τόνισε ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και συνεργασία του Κοινωνικού Ιατρείου με το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννα Νταντούμη ευχαρίστησε όλο το κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό τους «σε αυτήν την προσπάθεια κοινωνικής αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ώστε να μείνουν ενσωματωμένοι και ισότιμα μέλη της κοινωνικής δομής και του κοινωνικού γίγνεσθαι».

Και κατέληξε λέγοντας :«Επιβεβαιώνουμε έτσι την δέσμευση μας για τη περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των υπηρεσιών των κοινωνικών δομών του Δήμου ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των δημοτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργεί δύο Σάββατα τον μήνα από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και θα αναρτάται ανά δίμηνο το πρόγραμμα των γιατρών όλων των ειδικοτήτων που θα το επισκέπτονται.

Τέλος,  για  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου καθώς και για τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ειδικής κάρτας παροχής υγείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά και σε  ώρες γραφείου με την κα Ε. Γεροκωνσταντή, τηλ 2261350864.



Νεκταρία Ζιώγα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου