Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο έστειλε το ΔΣ της ΕΑΕ Λιβαδειάς στην ετήσια εκδήλωση της

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Παραρτήματος Λιβαδειάς στην ετήσια εκδήλωση της για την κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λιβαδειάς.

Το παράρτημα της ΕΑΕ στη Λιβαδειά υποδέχτηκε το νέο έτος με αισιοδοξία, ελπίδα και βάζοντας για άλλη μια χρονιά τον πήχη ψηλά, προσφέροντας αγάπη, φροντίδα και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας και σε όσους το έχουν ανάγκη.

Την ευλογία της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο π. Ανάργυρος και ο π. Γεώργιος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς και πλήθος κόσμου.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε εικόνα, λόγο, ήχο, σάτιρα και μουσική, η πρόεδρος της ΕΑΕ Λιβαδειάς, κ. Στέλλα Ταπανλή και τα μέλη του Δ.Σ. κάλεσαν τον κόσμο να γίνουν κοινωνοί του ανθρωπιστικού έργου της ΕΑΕ καθώς και να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο τους με την συνεχή ενημέρωση τους από το κέντρο τους που στεγάζεται στην οδό Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 47.

«Ο κόσμος γνωρίζει τι κάνουμε και γι' αυτό έρχεται κοντά μας» ανέφερε η πρόεδρος κ. Ταπανλή βαθιά συγκινημένη από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την έμπρακτη αγάπη του στον καθημερινό τους αγώνα για τον συνάνθρωπο.

«Στο θέμα της πρόληψης έχουμε κάνει ένα τεράστιο έργο. Έχει σημειωθεί μείωση των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες στην περιοχή της Λιβαδειάς μέσω των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή.

Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόληψη του καρκίνου από τον προστάτη, καθώς το κέντρο στρέφει την προσοχή του και στην υγεία των αντρών πραγματοποιώντας εκεί το τεστ προστάτη από τον έμπειρο ουρολόγο Άγγελο Ροζακέα.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στους στόχους για το 2016 που περιλαμβάνουν περισσότερες δωρεάν εξετάσεις, πρόληψη για το καρκίνο του δέρματος, πρόληψη για την άνοια, το αλτσχάιμερ, καθώς και για τη διακοπή του καπνίσματος.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου, Παιδοψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή και Συγγραφέα, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, με θέμα «Το βλέμμα που αγκαλιάζει την ύπαρξη».

Θέλοντας, όμως, το ΔΣ του Παραρτήματος της ΕΑΕ να προσδώσει και λίγο γέλιο στην βραδιά επέλεξε τους Βύρων Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη να σατιρίσουν την ελληνική επικαιρότητα και πραγματικότητα μέσα από το stand up comedy.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η άνοδος στη σκηνή της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, η οποία χάρισε στο κοινό αξέχαστες μουσικές ερμηνείες συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Σπύρο Σουλαδάκη και  προκαλώντας ρίγη συγκίνησης τόσο με την φωνή της, όσο και με την προσωπική της «εξομολόγηση».

Ένα μπουκέτο λουλούδια και μια αναμνηστική ταμπλέτα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία της στη Λιβαδειά πρόσφεραν με την σειρά τους στην Ελληνίδα σοπράνο η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, και η Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΕ Λιβαδειάς, Στέλλα Ταπανλή.

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με πλούσια δώρα που δόθηκαν μέσω της λαχειοφόρου αγοράς, που ήταν μια προσφορά αγάπης των εμπόρων της πόλης.


Νεκταρία Ζιώγα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου