Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Σημαντική η συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στη Λιβαδειά


 Δυσαρέσκεια προκάλεσε στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης η εισήγηση για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων στη πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η άποψη ότι ο Δήμος δεν διαθέτει δικό του προϋπολογισμό για της Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αντιθέτως όσες θα γίνουν βασίζονται στην πρωτοβουλία και την θέληση των κάθε τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Ενώ, τόνισαν ότι  έχουν γίνει παραλείψεις σε κάποια χωριά, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν σε αυτά εκδηλώσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αριστείδης Ρούσσαρης, ζήτησε να απλωθεί το δίκτυο των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλες τις κοινότητες και τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου αφού και εκεί υπάρχουν παιδιά και συμπολίτες που θέλουν να νιώσουν την χαρά των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά του, ο Νώντας Κοτσικώνας, αφού δήλωσε ότι οι Χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Δήμου είναι ευπρόσδεκτες από όλους και ειδικά στις ημέρες μας, αφού δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ζήτησε από την δημοτική αρχή «να μην τους ξεγελά» ότι οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την σκέπη της, γιατί όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται σε τοπικούς συλλόγους και ο Δήμος στο μόνο πράγμα που συμβάλλει είναι να παραχωρεί τους δημοτικούς χώρους που θα διοργανώνονται οι εκδηλώσεις.

Ο Γιώργος Ζιώγας ανέφερε ότι έρχεται  καθυστερημένα το θέμα  στο ΔΣ, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε την ίδια άποψη με τον κ. Κοτσιώνα, ότι χωρίς την συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων δεν θα γινόταν τίποτα στον Δήμο Λεβαδέων. Παράλληλα, ζήτησε από τον Δήμο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς αναφέροντας ότι είναι ο πιο αδικημένος σύλλογος σε σχέση με τις εκδηλώσεις του Δήμου.

«Είναι επιλογή μας αυτό για το οποίο μας κατηγορεί η αντιπολίτευση» απάντησε η Δήμαρχος Λεβαδέων προσθέτοντας ότι η άποψη της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό είναι ότι «ο Δήμος πρέπει να είναι ομπρέλα, να δικτυώνει όλους τους φορείς της πόλης και μαζί να κάνουμε πράγματα».
Τέλος, όσο αφορά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε κάποια χωριά του Δήμου, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ομάδες ή σύλλογοι που να μπορούν να συμβάλλουν και να υποστηρίξουν αυτές τις εκδηλώσεις.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου