Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Χωρίς κανένα πρόβλημα ξεκίνησαν για τη Βοιωτία οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με ένα αρκετά «βατό» θέμα που μπορούσαν να γράψουν όλοι οι μαθητές και που το είχαν διδαχτεί, όπως ανέφεραν  οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις  με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

"Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας" ήταν το θέμα της Έκθεσης που θα έπρεπε να αναπτύξουν όλοι οι μαθητές εντός τριών ωρών μαζί με τις υπόλοιπες ασκήσεις.

Η αγωνία των μαθητών μεγάλη, αφού οι πρώτες εξετάσεις της ζωής τους, που θα καθορίσουν την είσοδο τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, μόλις ξεκίνησαν. Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται όμως και αρκετοί γονείς που βρέθηκαν από νωρίς έξω από τα σχολεία για να εμψυχώσουν με τον δικό τους τρόπο τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσο αφορά τη Βοιωτία, η έναρξη των εξετάσεων κύλησε ομαλά σε όλο τον Νομό, χωρίς κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλέκο Καρκάνα.

Οι μαθητές δεν ζήτησαν διευκρινίσεις και μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε το θέμα εύκολο που θα βοηθήσει στη ψυχολογία των παιδιών να συνεχίσουν δυναμικά στα υπόλοιπα εξεταζόμενα μαθήματα που έπονται.

Συνολικά τα εξεταστικά κέντρα στο Νομό της Βοιωτίας ανέρχονται σε 13 (10 ΓΕΛ, 2 ΕΠΑΛ και 1 το ειδικό εξεταστικό κέντρο), ενώ οι μαθητές υπολογίζεται ότι αγγίζουν τους 1000.

Αύριο Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα αλλά και με το παλιό σύστημα.


Νεκταρία Ζιώγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου