Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μια ξεχωριστή εκδήλωση από την Εστία Μητέρας για τη γιορτή της "Μάνας"

Την καθιερωμένη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας πραγματοποίησε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά, τιμώντας τη «Μάνα» που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κάθε άνθρωπο από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ηλικία.

"Τιμούμε σήμερα τη μητέρα που μας συντροφεύει στη ζωή ή μας στέλνει την ευχή από τον ουρανό. Ας προσευχηθούμε για όλες τις μάνες του κόσμου για όλες τις μάνες που δοκιμάζονται σε κάθε γωνιά της γης. Για την ελληνίδα μάνα που τραβάει τον ανήφορο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αναζητώντας την ελπίδα και προσφέροντας καλύτερες μέρες για τα παιδιά της. Ας ανοίξουμε τα σύνορα της καρδιάς μας για όλες τις διωγμένες και τρομαγμένες μητέρες που ψάχνουν μια απάνεμη γωνιά στον πολιτισμένο κόσμο μας για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια",  ανέφερε χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος του Ιδρύματος Εστίας Μητέρας, κ. Χριστίνα Αγγέλου.

Η νέα πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την πορεία και το έργο της Εστίας Μητέρας διανύοντας 56 χρόνια λειτουργίας με τις αρχές και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φούλας Νικολάου, ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια η φιλόλογος και συγγραφέας Δάφνη Γκλάβα παρουσίασε ένα αφιέρωμα στην μητέρα και συγκίνησε το κοινό που της πρόσφερε ένα θερμό χειροκρότημα.

"Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να αποδώσουμε το καθιερωμένο φόρο τιμής στη Μάνα. Είναι τόσο απέραντη η αγάπη της μάνας που όπως έλεγε ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης και ένα τέταρτο από την αγάπη της μητέρας αρκεί για 10 ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει που θα το ανακράξεις σε στιγμές μεγάλου κινδύνου", είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Γκλάβα και συμπλήρωσε. Η γιορτή της μάνας είναι γιορτή παγκόσμια, είναι γιορτή -θα μπορούσαμε να πούμε- συμπαντική γιατί είναι αυτή που διατηρεί αναλλοίωτο το ανθρώπινο είδος. Είναι η προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας, αυτή που συντηρεί και αναδεικνύει την ίδια τη ζωή και την εξέλιξή της. Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας είναι ημέρα εορτασμού της μητρότητας και ημέρα ευχαριστιών προς τη μητέρα μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές".

Επιπλέον, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση απόλαυσαν τη γυναικεία χορωδία του Ιδρύματος, με μαέστρο το Στέργιο Βαράκη σε τραγούδια αφιερωμένα στη Μάνα. Χάρηκαν με τις απαγγελίες των μικρών παιδιών και άκουσαν το Δημήτρη Λεβέντη, μέλος της Ομάδας Φίλων του Θεάτρου Λιβαδειάς, να εκφωνεί  το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού «Στ` Οσίου Λουκά το μοναστήρι».

Σημαντική ήταν η στιγμή που βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς, δύο πολύτεκνες μητέρες, η Περγαντά Γεωργία και η Πολυξένη Μηνά.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει ο Σπύρος Πανουργιάς μαζί με τον Αντώνη και την Εύη Κεραμυδά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου