Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Νέες αποχωρήσεις προσφύγων από τη Λιβαδειά





Δώδεκα οικογένειες προσφύγων από την Συρία, που φιλοξενούνταν από τον Δεκέμβριο  του 2016 σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, αποχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες για άλλες Ευρωπικές χώρες.

Οι συνολικά 62 ωφελούμενοι, δικαιούχοι του προγράμματος μετεγκατάστασης αναχώρησαν για Γαλλία, Ελβετία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο και Γερμανία διεκδικώντας μια νέα ζωή μακριά από την πατρίδα τους.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος αποχαιρέτησαν τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάση Αλεστά και την υποστηρικτική ομάδα της ΚΕΔΗΛ και τους ευχαρίστησαν για τον τρόπο φιλοξενίας τους στη πόλη της Λιβαδειάς όλο αυτό το διάστημα.

Ανέφεραν ότι δεν θα ξεχάσουν την βοήθεια και την στήριξη που τους πρόσφερε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και η ομάδα της ΚΕΔΗΛ, ενώ δεσμεύτηκαν να επισκεφθούν την πόλη και την ΚΕΔΗΛ μόλις αποκατασταθούν στη νέα χώρα προορισμού τους.

Κάθε οικογένεια προσφύγων που αποχωρεί από την δομή φιλοξενίας της ΚΕΔΗΛ λαμβάνει ένα αναμνηστικό δώρο που θα τους θυμίζει την σύντομη παραμονή τους στη Λιβαδειά.



Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων υλοποιεί το πρόγραμμα «ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από τηνΕυρωπαική Επιτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου