Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Έκλεψε τις εντυπώσεις η 21η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου

Πιστοί στο ραντεβού τους έμειναν δεκάδες πολίτες, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στα εγκαίνια της 21ης Έκθεσης Γελοιογραφίας Λαφυστίου.

Η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου αποτελεί ένα  πολιτιστικό θεσμό για τον Δήμο Λεβαδέων τα τελευταία 21 χρόνια, που κερδίζει τις εντυπώσεις φιλοξενώντας ξένους και Έλληνες σκιτσογράφους και καταφέρνει χρόνο με το χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη.
Σατιρικά σκίτσα από νέους επίδοξους γελοιογράφους, καθώς και επαγγελματίες γελοιογράφους – σκιτσογράφους, δημιουργούς κόμικς είναι μόνο μερικά από τα εκθέματα που θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λαφυστίου.

Ενώ, στην αίθουσα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στη Γελοιογραφία του Ισραήλ και σκίτσα για τα 50 χρόνια  από το Πραξικόπημα  του 1967 από την Ευρωπαική Λέσχη Γελοιογραφίας.
Τιμώμενοι δημιουργοί είναι οι : Τάσος Αποστολίδης, Δημήτρης Νικολαίδης και Γήσης Παπαγεωργίου.

«Το ταξίδι στη σάτιρα μέσα από τις δημιουργίες των γελοιογράφων συνεχίζεται για 21η χρονιά στο Λαφύστι» αναφέρει η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.

Και συνεχίζει: « Η αγάπη για την γελοιογραφία ενέπνευσε μια ομάδα ανθρώπων να ξεκινήσουν αυτό το ωραίο ταξίδι στο κόσμο της σάτιρας, καλώντας όλους εμάς να συμμετέχουμε σε αυτό, βιώνοντας κάθε χρόνο μια ιδιαιτέρως απολαυστική εμπειρία μέσα από τα σκίτσα των δημιουργών που φιλοξενούνται στην έκθεση. Η έκθεση προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες της, όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν, αλλά κυρίως να προβληματιστούν για τα σημαντικότερα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα της επικαιρότητας , μέσα από την κριτική ματιά των σκιτσογράφων».


Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 27 Μαίου έως τις 4 Ιουνίου από τις 7:00 μμ έως τις 10:00 μμ, ενώ θα την πλαισιώνουν και παράλληλες εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Νεκταρία Ζιώγα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου