Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη προσφύγων σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Λεβαδέων

Εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Λεβαδέων  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 από την Κοινωφελή του Επιχείρηση (ΚΕΔΗΛ) για τους ωφελούμενους  του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης».

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάση Αλεστά,  και μέλη της ομάδας, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας και το κάστρο του Πανοπέα στον Άγιο Βλάσιο.

Οι επιμορφωτικές δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο ενσωμάτωσης και ένταξης των προσφύγων στη τοπική κοινωνία, καθώς και για την ενημέρωση και την πληροφόρησή τους σχετικά με την ιστορία του τόπου που διαμένουν.

Η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί για την υποδοχή και την φιλοξενία τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Χαιρώνειας και Αγίου Βλασίου, κ. Καρανάσο Αθανάσιο και κ. Σπυρόπουλο Αθανάσιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου.

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου