Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Νέα αρχή για τους πρόσφυγες η διαμονή τους στη Λιβαδειά



Τους νέους ωφελούμενους του προγράμματος της ΚΕΔΗΛ καλωσόρισαν στη Λιβαδειά, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς.

Η υποδοχή των νέων οικογενειών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο), παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικών Συμβούλων, μελών του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ και του Δικτύου Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς,

Η Δήμαρχος Λεβαδέων εξέφρασε τη χαρά της για την έλευση των προσφύγων στη πόλη και ιδιαιτέρως για την παρουσία των μικρών παιδιών, που γέμισαν με παιδικά χαμόγελα την αίθουσα του πρώην Πανεπιστημίου.
 
Ενημέρωσε, ότι η Λιβαδειά ήδη φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων.
Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα για να φιλοξενηθούν και να διαμείνουν και οι ίδιοι κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ύπαρξη και την δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς που όλο αυτό το διάστημα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΗΛ.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς,  απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι η καθημερινή φροντίδα τους είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η μικρή Φατιμέ με θάρρος πήρε τον λόγο και μιλώντας ελληνικά, απευθύνθηκε στην Δήμαρχο Λεβαδέων ζητώντας της να πάει σχολείο, γιατί επιθυμεί να μάθει να διαβάζει και να γράφει ελληνικά.

Στην συνέχεια, θέλησε να μιλήσει και ένας πρόσφυγας που ήδη διαμένει στη πόλη, αναφέροντας τους ότι η Λιβαδειά είναι μια όμορφη πόλη με καλούς και ζεστούς ανθρώπους που θα θέλουν να τους βοηθήσουν. Ενώ, τους παρότρυνε να συνομιλούν χωρίς φόβο με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους διερμηνείς και όσους συναναστρέφονται μαζί τους.

Αμέσως μετά την υποδοχή,  οι οικογένειες οδηγήθηκαν στα  διαμερίσματα, όπου έχουν εξοπλιστεί με τα είδη πρώτης ανάγκης για τις πρώτες ημέρες διαμονής τους στη πόλη της Λιβαδειάς.


Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου