Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δεν αποδέχτηκε η αντιπολίτευση το κάλεσμα της δημοτικής αρχής για την συνάντηση συγκρότησης επιτροπής για εξεύρεση διαμερισμάτων

Με την απουσία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των επίσημων φορέων της περιοχής (Επιμελητήριο Βοιωτίας, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς) πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση για την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό την εύρεση διαμερισμάτων ή κτιρίων για την μετεγκατάσταση οικογενειών προσφύγων.

Με βασικό τους αίτημα την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα με την παρουσία  των αρμόδιων φορέων (αρμόδια Υπουργεία, εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, κλπ.) απάντησε η αντιπολίτευση στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής δηλώνοντας ξεκάθαρα την μη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη συνάντηση.

Για προσχηματική απουσία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκανε λόγο στη χθεσινή συνάντηση η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, δηλώνοντας ότι η παρουσία τους στη συνάντηση αυτή δεν θα εμπόδιζε το αίτημα τους για την σύγκληση εκ νέου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το αίτημα τους αυτό γίνεται αποδεκτό και θα γίνει άμεσα νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα για την προθεσμία που δίνεται στη Λιβαδειά για φιλοξενία προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

"Ας αφήσουμε τα προσχήματα στην άκρη και ας αναλάβει ο καθένας υπεύθυνα το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί" ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι μέχρι την νέα συνεδρίαση του ΔΣ ο Δήμος θα συνεχίσει τις όποιες προσπάθειες για να ενημερωθεί ο κόσμος και  να βρεθούν  άμεσα τα διαμερίσματα.

Ενώ, ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες αιτήσεις δημοτών στον Δήμο Λεβαδέων για ενοικιάσεις των διαμερισμάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση για την συγκρότηση επιτροπής για την εξεύρεση διαμερισμάτων συμμετείχε ο Ερυθρός Σταυρός και το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς που δήλωσαν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων να βρεθούν τα διαμερίσματα, δείχνοντας παράλληλα την ευαισθησία τους για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πρόσφυγες. 


Νεκταρία Ζιώγα  



Διαβάστε επίσης τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης και του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σχετικά με την απουσία τους στη χθεσινή συνάντηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου