Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

«Ενεργή και Αλληλέγγυα»…η Λιβαδειά


Μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση για την «Ενεργό Συμμετοχή και την Κοινωνική Αλληλεγγύη», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Π.Ε Βοιωτίας από τον Δήμο Λεβαδέων, φορείς, συλλόγους και εθελοντές της πόλης .

Η εκδήλωση - συζήτηση αφορούσε την προσπάθεια αναζήτησης κοινών δράσεων που θα επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των δημοτών με τα κοινά και θα προωθούν την ενότητα και την κοινωνική συνοχή.

Κεντρικός – Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Δράσης του Ν. Πιερίας, όπου μίλησε για την ενεργή δράση της ομάδας, παρουσίασε το έργο τους και τις ποικίλες δράσεις που οργανώνονται από δεκάδες εθελοντές, οι οποίες ενισχύουν την ιδέα της  προσφοράς και την αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Η δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, αναφέρθηκε  στον ρόλο του Δήμου και στην προσπάθεια ανάπτυξης και ενίσχυσης των  κοινωνικών δομών του τα τελευταία χρόνια που έχουν επίκεντρο των άνθρωπο.

Τόνισε την ανάγκη να αναπτυχθεί η έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, να καλλιεργηθεί ο εθελοντισμός, που σημαίνει συνεργασία, συνέπεια και αλληλοσεβασμό.

Μάλιστα, επεσήμανε την ενεργή συμμετοχή των δημοτών σε συλλόγους και φορείς που ανταποκρίνονται καθημερινά σε επείγουσες ανάγκες.


Μέσα από αυτή την ενεργή συμμετοχή, όπως σημείωσε,  προέκυψε το ενδιαφέρον του Δήμου Λεβαδέων να αποτελέσει αρωγό σε κάθε  συλλογική προσπάθεια, να συντονίσει αυτές τις δυνάμεις χωρίς να αντικαταστήσει το έργο  και την σημασία των ίδιων των φορέων και των συλλόγων που θα συμμετέχουν.

Προτεραιότητα του Δήμου είναι η  στήριξη των φορέων και των συλλόγων και  η ύπαρξη μιας κοινής συνισταμένης, ενός κοινού κώδικα για να υλοποιηθούν οργανωμένα ιδέες και προτάσεις.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα στους δημότες να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών του δήμου και ενισχύσουν κάθε προσπάθεια του.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής στου Δήμου Λεβαδέων και Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρης Καρβούνης, ενώ αναφορά στις αξίες του εθελοντισμού έγινε από την κ. Κατσικογιάννη, μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν o Mητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Περγαντάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Λεβαδέων, κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και αρκετοί δημότες - εθελοντές.


Νεκταρία Ζιώγα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου