Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αυτοψία στα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς από τον βουλευτή ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο


Σήμα κινδύνου έχουν εκπέμψει τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας ανάμεσα τους και το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή ΚΚΕ , Γιώργου Μαρίνου, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του, Γιώργο Μαρίνο, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για να κάνουν αυτοψία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα οποία συνεχίζουν να διογκώνονται με ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού. Παράλληλα, πραγματοποίησαν συναντήσεις με την διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και με τους εργαζόμενους του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαρίνος τα βασικά προβλήματα των Νοσοκομείων και όλων των κέντρων Υγείας, ανάμεσα του και το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση τους αφού οι ελλείψεις τους είναι σοβαρές και άκρως επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Μην ξεχνάμε ότι και με πρόσφατη ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λιβαδειάς είχαν επισημάνει την αδυναμία λειτουργίας σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και το τμήμα της Μαιευτικής Κλινικής λόγω ελλείψεων σε νεφρολόγους και γυναικολόγους .

«Θέλουμε να πούμε στον λαό της περιοχής για άλλη μια φορά ότι η κατάσταση στον Νοσοκομείο της Λιβαδειάς είναι διαλυτική. Το βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και η υποστελέχωση, αφού οι ελλείψεις είναι τραγικές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος.

Ταυτόχρονα, κάλεσε όλους τους κατοίκους να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας , καθώς και σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει αυτή η εικόνα διάλυσης που επικρατεί από την στιγμή που κρίνονται ανθρώπινες ζωές.




Νεκταρία Ζιώγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου