Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση στην Λιβαδειά της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χειροσφαίρισης




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση στην Λιβαδειά της τελικής φάσης (Final-8) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Χειροσφαίρισης παρουσία της Δημάρχου Λιβαδειάς κ. Γιώτας Πούλου, του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Καρβούνη, του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας κ. Δημήτρη Σαουλίδη και των προπονητών των ομάδων.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και τους προπονητές των ομάδων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Επιτροπή Αθλητισμού και τους υπηρεσιακού παράγοντες του Δήμου Λεβαδέων για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται στη Λιβαδειά την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα των αγώνων.  Η Δήμαρχος σημείωσε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συντηρήσει τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις- υποδομές και να λειτουργούν προς όφελος των παιδιών, των αθλητικών συλλόγων και των δημοτών.  Υπογράμμισε ότι με την βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου και η δυνατότητα έκδοσης άδειας λειτουργίας. Κατόπιν ανέφερε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας με την ΟΧΕ για τη διοργάνωση και άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παροχές από την πλευρά του Δήμου Λεβαδέων για την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, ευχαριστώντας το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και τα ξενοδοχεία Φίλιππος και Levadia για την ευγενική χορηγία τους τόσο για τις μετακινήσεις των αθλητών όσο και για τη φιλοξενία των στελεχών της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης, ο οποίος καλωσόρισε την Ομοσπονδία, τις ομάδες, τους προπονητές, τους αθλητές και τους διαιτητές στη Λιβαδειά και ευχήθηκε να διεξαχθούν αγώνες αντάξιοι του επιπέδου και της ιστορίας των ομάδων και της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σαουλίδης μετέφερε τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας στον Δήμο Λεβαδέων και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΟΧΕ για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος και σε άλλες πόλεις.  Υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση που βρήκε η ΟΧΕ από την Δήμαρχο Λεβαδέων, όπου “η πόλη άνοιξε την αγκαλιά της” και δέχθηκε να φιλοξενήσει το άθλημα και εξέφρασε την θέση της ΟΧΕ να πραγματοποιηθούν στη Λιβαδειά και άλλες δράσεις εθνικού επιπέδου. Ευχαρίστησε επίσης, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό που μεσολάβησε και βοήθησε στη συνεργασία αυτή.

Μίλησαν επίσης, τεχνικοί σύμβουλοι της ΟΧΕ κ.κ. Στέλιος Αλεπουδέας και Δημήτρης Σκάρλος που αναφέρθηκαν στην πραγματοποίηση, πριν λίγους μήνες, σεμιναρίου στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή καθηγητών φυσικής αγωγής Α’βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία της ΟΧΕ, του Δήμου και του γραφείου φυσικής αγωγής   Βοιωτίας και το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Σημείωσαν δε, ότι η τελική φάση του εφηβικού πρωταθλήματος είναι μία ευκαιρία να δοθεί το έναυσμα στην κοινωνία της Λιβαδειάς και κυρίως στα σχολεία να γνωρίσουν το χάντμπολ και να αναπτυχθεί το άθλημα σε σωστές βάσεις. Παρόμοια  δράση πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα και βοήθησε στην δημιουργία δύο συλλόγων χάντμπολ.

Τέλος χαιρέτησαν οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ευχαρίστησαν τον Δήμο Λεβαδέων για τη φιλοξενία και ευχήθηκαν το άθλημα να αναπτυχθεί και στην Λιβαδειά.


Οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες είναι: Πανελλήνιος Γ.Σ., ΧΑΝΘ, ΑΠΣ Φίλιππος, ΓΣ Χανίων, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΟ Κοζάνης, ΑΣΝΙ Δικέφαλος Αστέρας και ΓΑΣ Καματερού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου