Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τιμητική ημέρα για την Λιβαδειά η 21η Νοεμβρίου

Με κάθε λαμπρότητα τίμησαν εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Λεβαδέων την μεγάλη εορτή της πόλης, που δεν είναι άλλη από τα Εισόδια της Θεοτόκου και εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Λιβαδειάς πλημμύρισε από πολίτες που βρέθηκαν από νωρίς στο Ναό για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και ακολούθησαν την λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σπάρτης,  παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλίας, Μεσσηνίας, Θηβών & Λεβαδείας  και όλου του κλήρου της Βοιωτίας, οι οποίοι κήρυξαν το θείο λόγο επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. 

"Η Λιβαδειά μας σήμερα γιορτάζει και τιμά την μητέρα του Θεού και των χριστιανών . Είναι μια αναφορά ξεχωριστή αφού ο ελληνικός λαός μέσα από τις δοκιμασίες και την ιστορική πορεία του πάντοτε κατέφευγε στην Θεοτόκο, την μητέρα του Θεού και των ανθρώπων την οποία έχει ως προστάτιδα" ανέφερε ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος μιλώντας για την σημερινή εορτή.

Η πίστη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε από τις δυσμενείς συνθήκες που ζει η χώρα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε :" Αν θέλουμε να επιβιώσουμε από αυτήν την συνεχιζόμενη πρωτοφανή κρίση, πρέπει να επανεκτιμήσουμε την σχέση μας, την τοποθέτηση μας με όλα αυτά που συνιστούν την παράδοση ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι, και έπειτα θα στηρίξουμε τον διπλανό μας, θα τον αγαπήσουμε και θα τον αποδεχτούμε".

"Σήμερα η πόλη των νερών, η αρχοντοπούλα της Ρούμελης, η Λιβαδειά γιορτάζει. Κάτω από την σκέπη της Παναγίας ζητάμε όλοι την δική της βοήθεια, έτσι ώστε να αντέξουμε τις δύσκολες συνθήκες και εποχές που ζούμε. Εύχομαι υγεία σε όλους, χαρά, υπομονή και αγωνιστικότητα" δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Μήνυμα αισιοδοξίας και ευχές προς όλους τους εορτάζοντες απεύθυνε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, λέγοντας: "Σήμερα είναι μια γιορτή της πόλης μας. Εύχομαι "Χρόνια Πολλά" σε όλους τους εορτάζοντες, Υγεία , δύναμη, και αισιοδοξία σε όλους".



Νεκταρία Ζιώγα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου