Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αύριο στην Κεντρική Πλατεία το Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου

        Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς καλεί  όλους τους Εργαζόμενους , τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου  και  των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που  θα γίνει την Τρίτη  18 Οκτώβρη 2016  και ώρα 7.00΄ το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Διεκδικούμε:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ

Συμμετοχή Δήμου Λεβαδέων στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016

Έπεσε σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η αυλαία της 1ης πανελλήνιας έκθεσης NOSTOS για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό στη χώρα μας που φιλοξενήθηκε από 14 ως 17 Οκτωβρίου στο Δήμο Ναυπάκτου και στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Λεβαδέων.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων με όλη την πολιτική ηγεσία που ήταν παρούσα στην έκθεση, στους οποίους παρουσίασε τα σημεία ενδιαφέροντος του Καλλικρατικού Δήμου και τις δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στους επισκέπτες. Το περίπτερο προβολής του Δήμου Λεβαδέων προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Κύριος στόχος της έκθεσης ήταν η προβολή της δυναμικής της ελληνικής περιφέρειας, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του εναλλακτικού θεματικού τουρισμού και η δυνατότητα, μέσω αυτού, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος της Ελλάδας στους 12 μήνες το χρόνο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επαγγελματίες του τουρισμού συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθέτες, που προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα στην ελληνική επικράτεια. Δήμοι, φορείς, εταιρείες, οργανισμοί, συνεταιρισμοί και ιδιώτες έδωσαν δυναμικό παρών σε μια πρωτοποριακή θεματική έκθεση.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων, επιδείξεων και γαστρονομικών προτάσεων από την ελληνική κουζίνα, από εκπροσώπους φορέων και οργανισμών, καθώς και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων και Υπουργείων και διερευνήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό και η ανάγκη ύπαρξης νέου θεσμικού πλαισίου.

Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου καθώς και επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα εγκαίνια παρέστησαν και χαιρέτησαν:  ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ Τέρενς Κουίκ, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας,, ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο πρόξενος του Ουζμπεκιστάν και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ Παναγιώτης Λουκόπουλος.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον οργανισμό visitgreece.com.







Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Αναστασιάδης στη Λευκή Νύχτα της Λιβαδειάς


Μια χαρούμενη "ανάσα" στον εμπορικό κόσμο της πόλης και σε όλους τους δημότες επιδιώκει να δώσει για άλλη μια χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς διοργανώνοντας στις 29 Οκτωβρίου τη Λευκή Νύχτα στη πόλη μας.

Η Λευκή Νύχτα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ο Εμπορικός Σύλλογος ευελπιστεί η απήχηση του να ξεπεράσει τις προηγούμενες δύο επιτυχημένες διοργανώσεις.

Φέτος, ο Δήμος Αναστασιάδης αναλαμβάνει τα ηνία της διασκέδασης μας, ενώ πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

"Η Λευκή Νύχτα αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας. Ένας θεσμός που δεν επιβάλλει μέτρα, αλλά ψυχαγωγία, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΣ.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας συμπίπτει με την Εμποροπανήγυρη που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2016.

Νεκταρία Ζιώγα

Κλιμάκιο της ΝΔ στη Βοιωτία



Δελτίο τύπου

Στα πλαίσια της ‘’Συμφωνίας αλήθειας στην Βοιωτία ‘’, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούνταν από τους Βουλευτές, Α’ Αθηνών  κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Α΄ Πειραιώς & νήσων κ. Κων/νο Κατσαφάδο,  και συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γιώργος Λιανός, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κα Κική Μαχαίρα, ο πρόεδρος της Ν.Ο. της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Θοδωρής Καλοπήτας, οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Λιβαδειάς και Θήβας Λένα Παπαγεωργίου και Ντίνος Τυρηνόπουλος αντίστοιχα, καθώς και οι πρώην βουλευτές  κ. Γιάννης Καράμπελας και κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, πραγματοποίησε επισκέψεις σε μια σειρά από παραγωγικές μονάδες και κοινωνικές δομές της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, η επίσκεψη  περιλάμβανε την Βιομηχανία πλαστικών ειδών TIMIPLAST ΑΒΕΕ, το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων Μάντζαρης-Παραπούλης, την Πτηνοτροφική μονάδα παραγωγής αυγών Βενιζέλος Ι. & ΣΙΑ ΟΕ, το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Θήβα, την Τυροκομική μονάδα FARMA Τσέλλος, το Οινοποιείο Ζαχαρίας Α. & ΣΙΑ ΟΕ, την Μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας Κωπαϊς Α.Β.Ε.Ε. - Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε., το Ορφανοτροφείο ‘’Αγία Ταβιθά ’’, την Βιομηχανία Πλαστικών Σύρμος ΑΒΕΕ και τέλος το Θεραπευτήριο χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Βλάσιος» όπου και συνάντησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν προβλήματα ρευστότητας και εξαγωγών των επιχειρήσεων, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, την τεράστια ανεργία των νέων, τις επιπτώσεις του μεταναστατευτικού στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα εγκαταστάσεων και έλλειψης διδακτικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το τμήμα διοίκησης εφοδιασμού στην Θήβα, της ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, των προβλημάτων στην υγεία & το ζήτημα των θρησκευτικών.
Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο αφενός  την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και οι κοινωνικές δομές της Βοιωτίας  και αφετέρου οι επισημάνσεις των ανθρώπων της αγοράς αλλά και της προσφοράς να συμπεριληφθούν στην Επιτροπή επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη σύντομα θα απαλλάξει την χώρα από τον κακό εφιάλτη της κυβέρνησης Σύριζα –ΑΝΕΛ που επιβάρυνε δραματικά, με την καταστροφική της πολιτική, την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

"Πολιτική απάτη" η σύμβαση με τον ΟΗΕ καταγγέλει η αντιπολίτευση Λιβαδειάς


Επίθεση στη Δήμαρχο Λεβαδέων εξαπολύει η αντιπολίτευση της Λιβαδειάς για την υπογραφή της σύμβασης της ΚΕΔΗΛ με τον ΟΗΕ για την φιλοξενία των προσφύγων στη πόλη μας.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις του Αριστείδη Ρούσσαρη, του Γιώργου Ζιώγα και του Θοδωρή Θεοδώρου κατηγορούν την δήμαρχο για "πολιτική απάτη", αφού όπως αναφέρουν η σύμβαση είναι ανύπαρκτη.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η ανύπαρκτη σύμβαση μετά τις καταγγελίες των ίδιων "βαπτίσθηκε" από την δημοτική αρχή "υπογραφή όρων των συμβάσεων".

Τέλος, μιλούν για εμπαιγμό των ίδιων από πλευράς της δημοτικής αρχής και για εξαπάτηση των δημοτών και ζητούν την διεξαγωγή Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί με θέμα την υπογραφή της σύμβασης.

Η ανακοίνωση των παρατάξεων :
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κάλεσε τα Μ.Μ.Ε. και τους εμπλεκόμενους φορείς την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στις 15.30 στο Παλαιό Δημαρχείο, να παρευρεθούν στην υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στη Λιβαδειά.
Όταν ζητήσαμε τη σύμβαση την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σύμβαση.
Καταγγείλαμε αμέσως την πρωτοφανή προχειρότητα και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής, όταν διαπιστώσαμε τον εμπαιγμό και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και δεν γίναμε μάρτυρες στην εξαπάτηση των πολιτών.
Η «πολιτική απάτη» όμως συνεχίζεται, αφού μετά την αποκάλυψη ότι σύμβαση δεν υπήρχε και τις καταγγελίες εκ μέρους μας, η σύμβαση βαπτίσθηκε «υπογραφή όρων του προγράμματος».
Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τους καλούμε άμεσα να φέρουν τη σύμβαση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Δημοτική Αρχή να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα, το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Λεβαδέων.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΚΕΔΗΛ και ΟΗΕ. 330 πρόσφυγες σε 55 διαμερίσματα θα φιλοξενηθούν το επόμενο διάστημα στη πόλη της Λιβαδειάς

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΚΕΔΗΛ και του ΟΗΕ για την εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με την Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ.

Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, αποτελούμενη από τον αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Φιλίπ Λεκλέρ και τους δύο εκπροσώπους του ΟΗΕ, κ. Γιώργο Σερμπόπουλο και την κ. Ελισάβετ Ναζλή, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πόλη μας για να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η συνάντηση στο Παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς, όπου πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάση Αλεστά και τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, κ. Φιλίπ Λεκλέρ, παρουσία της Δημάρχου Λεβαδέων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων / συλλόγων και δημοτών.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Φιλίπ Λεκλέρ, θέλησε να αναφερθεί στον ρόλο του ΟΗΕ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι από τον Μάρτιο του 2016 και συγκεκριμένα μετά το κλείσιμο των συνόρων, ο ΟΗΕ προσπαθεί να βοηθήσει την Ελληνική κυβέρνηση για φιλοξενήσει προσωρινά  αυτόν τον αριθμό προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας.

Τόνισε, ότι η φιλοξενία τους σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία είναι ο καλύτερος και πιο κατάλληλος τρόπος, γι’ αυτό χάρη σε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή επιτροπή η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων  σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Ο αριθμός των θέσεων φιλοξενίας σε διαμερίσματα ανέρχεται σε 20.000 και ήδη έχουν καλυφθεί οι 13.036 θέσεις, αριθμός όμως που συνεχώς αυξάνεται.

Όσον αφορά τη Λιβαδειά, ο αριθμός των προσφύγων θα είναι 330, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε 55 διαμερίσματα εντός της πόλεως.

«Δεν μιλάμε μόνο για χώρους μέσα σε διαμερίσματα, αλλά μιλάμε και για την παροχή μιας σειράς υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως η διερμηνεία, η συνοδεία, ιατρική υποστήριξη, υπηρεσίες που θα παρασχεθούν από την ΚΕΔΗΛ με την υποστήριξη του κατάλληλου προσωπικού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλίπ Λεκλέρ.

Και συνέχισε: «Το πρόγραμμα θα προσφέρει 330 θέσεις φιλοξενίας από την ενοικίαση  55 διαμερισμάτων και για αυτό τον λόγο θα προσληφθούν 21 άτομα μέσα στο  2016. Η ΚΕΔΗΛ θα συνεργαστεί στενά τόσο με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες όσο και με τον Δήμο Λεβαδέων. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα ανέρχεται σε 344.510 ευρώ».

Ο κ. Λεκλέρ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «ότι η Λιβαδειά μπορεί να βγάλει εις πέρας αυτό το πρόγραμμα και να το υλοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο», χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ότι αν και βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του 2016 το σημαντικό είναι «να προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και στους αιτούντες άσυλο».

Για το εγχείρημα του Δήμου να αναλάβει ένα διαφορετικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων μέσω της ΚΕΔΗΛ μίλησε και η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα απαιτητικό πρόγραμμα που όμως ο Δήμος Λεβαδέων θα τα καταφέρει.

«Αυτό που ο Δήμος Λεβαδέων έβαλε ως στόχο να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες με διαφορετικό τρόπο δεν θα είχαμε δυνατότητα να το κάνουμε αν ο ΟΗΕ δεν είχε αγκαλιάσει αυτή την πρόταση» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου.

Ενώ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση της ότι μετά τον Δήμο Λεβαδέων και άλλοι Δήμοι θα ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο φιλοξενίας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή, μετά και την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΗΕ, θα φέρει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την ακύρωση της απόφασης για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Ανάληψη.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ θέλοντας να καταδείξουμε ότι η προσήλωση στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν αποκτώνται μόνο με διακηρύξεις αλλά και με πράξεις» επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς.

Και συμπλήρωσε: «Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της προστασίας και της εγγύησης των δικαιωμάτων αυτών των προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα μας. Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται είναι σπουδαία η συμβολή της τοπικής διοίκησης για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος συμμετέχοντας και διαμορφώνοντας όλες τις απαραίτητες θέσεις προκειμένου να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους».

Αναφερόμενος στο έργο που καλείται να υλοποιήσει η ΚΕΔΗΛ εξήγησε ότι «το εν λόγω έργο έχει ως στόχο την προσωρινή παραμονή, διατροφή και υποστήριξη των προσφύγων». Ενώ, επεσήμανε και αυτός με την σειρά του, την τεράστια προσπάθεια που θα καταβάλλουν όλοι για να υλοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.

Από την πλευρά των φορέων μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Θανάσης Καλογριάς, ο οποίος με αφορμή την σύναψη αυτής της συνεργασίας, τόνισε: 

«Βρισκόμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση γιατί αυτή η λύση που βρέθηκε είναι η καλύτερη για τους πρόσφυγες και για την τοπική κοινωνία. Θα τους αγκαλιάσουμε και θα κοιτάξουμε όλοι μαζί να τους φροντίσουμε».

Στο τέλος της συνάντησης η Δήμαρχος Λεβαδέων προσέφερε δώρα στους επισκέπτες, ενώ ο κ. Φιλίπ Λεκλέρ  σημείωσε ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη Λιβαδειά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, αλλά και η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί αντίστοιχα από την παρουσία των Σύρων προσφύγων.


Νεκταρία Ζιώγα