Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αντιπροσωπεία των Erasmus στη Λιβαδειά

Στην Λιβαδειά υποδέχτηκαν εχθές ο Δήμος Λεβαδέων τα 16 μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + KEY ACTION 2 SCHOOL EDUCATION STRATEGIC PARTNERSHIPS 2015-1-UK01-KA201-013502-LEARNING AND TEACHING TOGETHER, από το Κάρντιφ της Ουαλίας και τη Μούρθια της Ισπανίας, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λεβαδέων σύμφωνα με την 411/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.

Το  διακρατικό πρόγραμμα αυτό αφορά τη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών διαμέσου των οποίων θα στηρίξουν τους μαθητές για να συμμετέχουν σε συνεργατικές δράσεις της ευρύτερης κοινότητας.

Το καλωσόρισμα της αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς από την Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, την Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής και Δια βίου Μάθησης, κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη Γιαχρίτση, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Αλέκο Καρκάνα και από καθηγητές σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η κ. Πούλου στην συνάντηση αναφέρθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς χαρακτηρίζοντας την «πόλη των νερών»,  τόνισε ότι είναι γνωστή για την φιλοξενία της και ανέφερε τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή.

 «Την περίοδο της οικονομικής κρίσης οι κύριοι άξονες της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών και για την στήριξη παιδείας καθώς και η δημιουργία δομών πολιτισμού και αθλητισμού όπως επίσης η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και οι παροχή σωστών υπηρεσιών για τους πολίτες».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος με το οποίο «οι μαθητές ξεπερνούν τα όρια της αίθουσας και του σχολείου και θα ασχοληθούν με θέματα της πόλης».
Επεσήμανε δε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η διατήρηση και η φύλαξη του κοινόχρηστου χώρου καθώς και η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

«Ελπίζω ότι μέσα και από το πρόγραμμα οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό θα δώσουν έμφαση στα συγκεκριμένα θέματα και ως δήμαρχος αλλά και ως αρχιτέκτονας θα χαρώ πολύ να βρούμε τρόπους να υλοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες που θα προκύψουν», σημείωσε η Γ. Πούλου.

 Να σημειωθεί ότι από Ελληνικής πλευράς  συμμετέχουν : η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, το ΠΛΗΝΕΤ,  το 1ο ΓΕΛ, το 4ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, το ΕΠΑΛ και ο Δήμος Λεβαδέων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει  στην ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των μαθητών, στην δημοκρατική ζωή της ευρύτερης κοινότητας, αναπτύσσοντας βασικές δεξιότητες σκέψης με τελικό σκοπό να καταστούν τα σχολεία κόμβοι μάθησης και σκέψης.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ.  Αλέκος Καρκάνας ,καλωσόρισε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι τέτοια προγράμματα «ενισχύουν την εκπαίδευση» συμβάλουν «στην ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων πάνω στα εκπαιδευτικά ζητήματα» και κάνουν τους εκπαιδευτικούς να γίνονται «καλύτεροι δάσκαλοι» και  ευχήθηκε «μια δημιουργική και ευχάριστη διαμονή».

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα και επεσήμαναν ότι θα χαρούν πολύ να ανταποδώσουν τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος.

Στο τέλος της συνάντησης η Δήμαρχος Λεβαδέων  δώρισε αναμνηστικά ενθύμια στους συμμετέχοντες.

Νεκταρία Ζιώγα






Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος έγινε θεσμός

Γέμισε, το πρωί της Κυριακής,  η Λιβαδειά από δρομείς όλων των ηλικιών που πήραν μέρος στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο.
Μικροί και μεγάλοι, από διάφορα μέρη της χώρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και έστειλαν  μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του εθελοντισμού.
Ο  Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος, όπως έδειξε και η αυξημένη συμμετοχή, ριζώνει ως αθλητικός θεσμός και χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια.
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Δήμος Λεβαδεών, ΑΚΟΛ και  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς- Ευβοίας στήριξαν τη φετινή διοργάνωση μαζί με πολλούς ακόμη τοπικούς φορείς, διασώστες, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και δεκάδες εθελοντές.
Στη γραμμή εκκίνησης  βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά και η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Πηγή: siriosfm.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς στηρίζει τον 4ο Τροφώνιο Ημι - μαραθώνιο

Δια της παρούσης συγχαίρουμε τον ΑΚΟ Λιβαδειάς για την απόφαση διεξαγωγής και συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητος που αποτελεί πλέον θεσμό ,τον «Τροφώνιο ημιμαραθώνιο» . Η προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού και του αθλητισμού επιβάλλεται να έχει την στήριξη όλων μας στην δύσκολη κοινωνική οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας. Ο πολιτισμικός πλούτος και η υπηρεσία στο αθλητικό ιδεώδες είναι ίσως το πρώτο που θα πρέπει να μεταφέρουμε  στην νέα γενιά.
Για αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και στέκεται αρωγός ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΚΟΛ που τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Καλούμε όλο τον εμπορικό κόσμο και τους συμπολίτες μας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 να βγουν στους δρόμους, να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν ανακηρύσσοντας νικητή την συμμετοχή και την προσπάθεια.
Όλοι μαζί ας υιοθετήσουμε αυτήν την Λιβαδείτικη γιορτή-θεσμο του αθλητισμού δίνοντας   στην πόλη μας μια εικόνα χαράς αισιοδοξίας κόντρα στην μιζέρια της καθημερινότητας






Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στο "Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης"

Ένα μικρό Λούνα Παρκ για τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στήθηκε σήμερα στην πλατεία του Λάμπρου Κατσώνη ( Ζάππειο) με στόχο την ευαισθητοποίηση τους απέναντι στο περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για την Ανακύκλωση και παρουσιάστηκε από το Δήμο Λεβαδέων και την ΔΕΠΟΔΑΛ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.

Τα παιδιά μέσα από διάφορα παιχνίδια που είχαν στηθεί στο Ζάππειο μάθαιναν για τα αντικείμενα που ανακυκλώνονται καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η ανακύκλωση διατηρώντας το περιβάλλον και την πόλη καθαρή.

«Είναι μια γιορτή για την πόλη» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Παπαθανασίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα μάθουν να διατηρούν την πόλη καθαρή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου που συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, ενώ συμμετείχε και ίδια μαζί τους στα παιχνίδια.

«Σήμερα φιλοξενούμε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία για την ανακύκλωση των συσκευασιών και όπως βλέπετε αυτοί που μπορούν να είναι το μέλλον και η ελπίδα μας στον τομέα της ανακύκλωσης είναι τα μικρά παιδιά, τα σχολεία μας, είναι οι νέοι μας» σημείωσε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να συγχαρεί για αυτήν την πρωτοβουλία τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Παπαθανασίου,  τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στέλιο Σαλαπατάρα, τα παιδιά και τους δασκάλους που «αγκάλιασαν» αυτήν την εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομάδα συνεργατών της ΕΕΑΑ διένειμε ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση μέσα από τη συνεργασία, της βελτίωσης αποτελεσματικότητας του έργου Ανακύκλωσης  στο  Δήμο Λεβαδέων.



Νεκταρία Ζιώγα









"Πλημμύρισε" η Κρύα από αντίκες αυτοκινήτων

Την ευκαιρία να δουν από κοντά, να "χαζέψουν" και να θυμηθούν τα ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας  30 έως 90 ετών είχαν όσοι παραβρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στις Πηγές της Κρύας.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του 45ου Διεθνούς Ράλλυ «Φίλοι του Παλιού Αυτοκινήτου»

Μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο με συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Τουρκία και  είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA .

Η διαδρομή που ακολουθούν τα ιστορικά αυτοκίνητα έχουν προορισμό την Ναύπακτο, όπου θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τα αλλοδαπά πληρώματα που θα καταφθάσουν από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β. Ελλάδα.  Η πορεία τους θα συνεχιστεί προς το Μεσολόγγι και θα τερματίσουν στη Λευκάδα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν και δικές μας περιοχές , όπως το Κυριάκι, το Δίστομο, την Αντίκυρα, την Δεσφίνα, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

«Στόχος μας να περάσουν καλά οι διαγωνιζόμενοι και να δείξουμε τι καλά αυτοκίνητα συντηρούν άνθρωποι με μεράκι στον τόπο τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης Παπάζογλου, μέλος του ΔΣ των ΦΙΛΠΑ, επισημαίνοντας ότι η επιθυμία τους είναι να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στον μηχανοκίνητο πολιτισμό.

Την εκκίνηση έδωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, στην οποία απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο των ΦΙΛΠΑ κ. Βερναδάκη.

«Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη και για τον Δήμο να δοθεί η εκκίνηση του 45ου διεθνούς ράλλυ ΦΙΛΠΑ από την πόλη της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα από την Κρύα» δήλωσε η κ. Πούλου και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες «Καλή διασκέδαση και καλό δρόμο».


Νεκταρία Ζιώγα
















Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Έτοιμη η Λιβαδειά για τον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο

Λίγες ημέρες απέμειναν για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται με τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη πόλη της Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων Τροφώνια 2016.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Τροφώνιος Ημι - μαραθώνιος Λιβαδειάς με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο).

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι τέσσερις και συμπεριλαμβάνουν τον ημι - μαραθώνιο των 21,1 km, καθώς και αγώνες των 10 km ανδρών - γυναικών, των 5 km ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριών Λυκείου και των 1.150 μέτρων για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Special Olympics.

Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από IAAF & AIMS και οι χρόνοι υπολογίζονται για συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Με μεγάλη χαρά υποδέχονται οι διοργανωτές τον τέταρτο Ημι - μαραθώνιο, όπως ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων και την υποστήριξη της ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας δηλώνουν πανέτοιμοι για την διεξαγωγή του Ημι - μαραθωνίου και προσδοκούν η φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Στερεάς Ελλάδας και η Λιβαδειά φέτος και τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει σημείο συνάντησης εκατοντάδων ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό.

Τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο και ο Δήμος Λεβαδέων ανακοίνωσαν ότι θα αποτελέσουν σημαντικοί υποστηρικτές όλων των προσπαθειών και δράσεων του Α.Κ.Ο.Λ. που αναδεικνύουν και αναβαθμίζουν την πόλη της Λιβαδειάς και γενικότερα την Βοιωτία.
Μάλιστα , δήλωσαν ότι θα βρεθούν την Κυριακή στην γραμμή της εκκίνησης για να συμμετέχουν συμβολικά σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, ενώ στόχος του θα είναι από εδώ και πέρα ο Τροφώνιος Ημι - μαραθώνιος να γίνει το μεγαλύτερο και μαζικότερο αθλητικό γεγονός.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς- Ευβοίας, κ. Θανάσης Βλάχος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του δρομικού κινήματος στη χώρα και στην περιοχή μας, στην συμβολή της ΕΑΣ στον αγώνα, ενώ μετέφερε και τις ευχές για καλή επιτυχία του Προέδρου και του ΓΓ του ΣΕΓΑΣ κκ Παπαναγόπουλου και Σεβαστή.

Η Πρόεδρος του ΑΚΟ Λιβαδειάς Γωγώ Θεοδώρου τόνισε ότι ο Α.Κ.Ο.Λ δημιούργησε αυτόν τον αγώνα και τον στήριξε φτάνοντας τον στην 4η διοργάνωση ξεπερνώντας κάθε τους προσδοκία. 


Μάλιστα, οι συμμετοχές αναμένονται να ξεπεράσουν τους 700, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός όλων των ανθρώπων που δουλεύουν εθελοντικά για αυτήν την διοργάνωση και αγγίζουν τους 160.

Καταλήγοντας, έκανε έκκληση στους δημότες να βγουν την Κυριακή και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες.

Από αυτήν την διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να λείπει και η Τροχαία που αποτελεί πολύτιμο αρωγό του Ημι - μαραθωνίου. Ο Διοικητής Τροχαίας, κ. Κώστας Τοπάλης, έστειλε μήνυμα στους πολίτες να σεβαστούν την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη της Λιβαδειάς και να σεβαστούν τις υποδείξεις των τροχονόμων και την σήμανση.

Τέλος, ο Γενικός Αρχηγός του Α.Κ.ΟΛ. , κ. Χρήστος Πολατσίδης, έκανε αναφορά στις συμμετοχές τω αθλητών, τις διαδρομές και τις διαδικασίες της διοργάνωσης για την ασφάλεια των δρομέων.

Νεκταρία Ζιώγα



Δείτε το πρόγραμμα του Ημι - μαραθωνίου:

Πρόγραμμα

07:30 Προσέλευση στελεχών, εθελοντών, φορέων,
08:00 Προσέλευση αθλητών-τριών
Χορευτικά πόση ώρα; 
09:20 Προσέλευση επισήμων 

Εκκινήσεις

09:30 10χλμ Α-Γ
09:40 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Α-Γ
09:50 1.150μ Δημοτικών Α-Κ
09:45 5χλμ Α-Γ
10:00  1.150μ Γυμνασίων Α-Κ
10:05 1.150μ Σπεσιαλ Ολυμπικς

Απονομές             

10:20    Α  (09:50*) 1.150μ Δημοτικών
10:25    Γ      
10:30    
10:32    Α  (09:45*) 5χλμ
10:37    Γ      
10:42    
10:44    Α  (10:00*)  1.150μ Γυμνασίων
10:49    Γ      
10:54    
10:56    Α  (10:05*) 1.150μ Σπεσιαλ Ολυμπικς
11:02    Γ      
11:02    
11:04    Α  09:30*) 10χλμ
11:09    Γ      
11:14    
13:16    Α  (09:40*) ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
13:21    Γ      
13:26     
13:28        Απονομή στον Σύλλογο με την πολυπληθέστερη συμμετοχή Α-Γ
13:33        

















Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Συνάντηση πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, με το Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής, έχοντας ως αντικείμενο συζήτησης την ενημέρωση για τα υδραυλικά  έργα που πραγματοποιούνται στην Κωπαίδα.

Αναπτύχθηκε άριστη συνεργασία με τους κ.κ. Πουλοβασίλη Αλέξανδρο, πρώην Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σπύρο Ρίζο,ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής και Ψυχογιού Μαρία, Επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής.                                                       

«Σήμερα συζητήσαμε με τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου τα υδραυλικά έργα τα οποία ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε υλοποιήσει μέσα στην Κωπαίδα.
Οι επιστημονικές τους γνώσεις επιβεβαίωσαν και τεκμηρίωσαν τις ως τώρα  παρεμβάσεις μας μέσα στο Κωπαιδικό πεδίο.

Συζητήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών με μνημόνια συνεργασίας.


Η Κωπαίδα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, και η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια ενεργειών του, έτσι ώστε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αποκτήσει καθοριστικό ρόλο ,στα τεκταινόμενα του Κωπαιδικού πεδίου, προς όφελος των καλλιεργητών» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Σταθάς :"Οικονομικός Στραγγαλισμός της ΕΑΒ"

    
Συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΕΑΒ μέσω της μειωμένης  ροής χρημάτων από την Κυβέρνηση, καθώς και από την άδικη  παρακράτηση του 20% για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα παρά τις υποσχέσεις ότι θα αυξηθεί η ροή χρημάτων από εκτελεσμένο έργο, το οποίο παραδίδει η Εταιρεία ( πυροσβεστικά αεροσκάφη κ.λπ.) αυτή η ροή ως τώρα γίνεται με μορφή σταγόνας, με αποτέλεσμα η Εταιρεία να έχει πρόβλημα στην αγορά ανταλλακτικών και όταν τελικά η ΕΑΒ παραδίδει το έργο έρχεται η  Κυβέρνηση και παρακρατεί το 20%, δηλαδή παίρνει πίσω  το σύνολο του κέρδους και όχι μόνο. Με λίγα λόγια καθιστά την εταιρεία με πολιτική απόφαση  ζημιογόνα.

Παραμένουν κούφιες οι  υποσχέσεις  των κ. Καμμένου – Βίτσα – Τσακαλώτου  για διευθέτηση των προβλημάτων της ΕΑΒ

 1. Παρακράτηση 20%.
 2. Στελέχωση των παραγωγικών προγραμμάτων με τακτικό  προσωπικό.
 3. Άμεση πληρωμή του εκτελεσθέντος έργου που θα διασφαλίζει την  
    ροή ανταλλακτικών για τα νέα έργα.
4. Μάζεμα της σπατάλης, όπως για παράδειγμα το παρασιτικό και θηριώδες οργανόγραμμα της εταιρείας και κάθαρση των εστιών διαφθοράς εντός της εταιρείας.

 Δυστυχώς και η σημερινή Διοίκηση θα διογκώσει το Οργανόγραμμα για το βόλεμα των ημετέρων.

   Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα έσοδα  της Εταιρείας να είναι σε ιστορικά χαμηλά στο Α΄εξάμηνο του 2016, ενώ η εκτέλεση του Προϋπολογισμού έχει  τιναχθεί στον αέρα.

Η συγκυβέρνηση κωφεύει προκλητικά στις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων από τα τέλη του προηγούμενου έτους όταν δια μέσου του Σωματείου τους προειδοποιούσαν σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τόνους τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Διοίκηση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την αύξηση του Τζίρου και το νοικοκύρεμα της ΕΑΒ.

Η Διοίκηση της εταιρείας το μόνο που έκανε ήταν να ασχοληθεί με την ικανοποίηση παλαιών και νέων εργολάβων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις, δηλαδή συνεχίζεται και από τη σημερινή Διοίκηση η απαξίωση της ΕΑΒ.

Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να ξεπουληθεί τσάμπα στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας.
                                     
         
                                                ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    

                                                 ΠΡΩΗΝ    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στον Βοιωτικό ουρανό η αεροπορική επίδειξη ATHENS FLYING WEEK

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στη Βοιωτία, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Athens Flying Week, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Οι εντυπώσεις των χιλιάδων επισκεπτών που παρακολούθησαν τις ικανότητες των πιλότων αλλά και τις δυνατότητες των αεροσκαφών, ήταν άριστες. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης  και η  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ευχαριστούν όλους τους εμπλεκομένους και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες της Π. Ε. Βοιωτίας Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής Προστασίας , για την αμέριστη συμπαράσταση στο άρτιο αυτό αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδείξεων.

Ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές και τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης. 


Στηρίζουμε πάντα γεγονότα προβολής του τόπου μας.





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας στη Λιβαδειά

Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε το 1ο Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας με θέμα: «Από την σύγχρονη τεχνολογία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία» που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στις 16-18 Σεπτεμβρίου.

Επιστημονικοί φορείς, γιατροί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπουδαστές ιατρικής, νοσηλευτές και λειτουργοί υγείας βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για να παρακολουθήσουν το εγχείρημα δέκα εταιρειών χειρουργικού ενδιαφέροντος που στοχεύουν την καταπολέμηση του καρκίνου.

Καθ’ όλη την διάρκεια του 3ημέρου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις με διάφορα ενδιαφέροντα ιατρικά ζητήματα κυρίως με θέματα ογκολογίας. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ακόμη και να θέσουν νέες βάσεις για μελλοντικούς τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου μιας και η βιολογία και η τεχνολογία έχουν αυξήσει αυτές τις πιθανότητες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μπράμης κατά την έναρξη του Συμποσίου μίλησε για αυτό το πρώτο Πανελλήνιο  εγχείρημα τους επισημαίνοντας ότι ο σκληρότερος εχθρός του ανθρώπου που είναι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

«Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες. Αν ο κόσμος σταθεί δίπλα μας, μας ακούσει και μας εμπιστευτεί θα κερδίσουμε και τον πόλεμο. Η σύγχρονη βιολογία και τεχνολογία έχει αυξήσει τόσο πολύ την πιθανότητα να κερδίσουμε τον καρκίνο που πραγματικά πρέπει να αισιοδοξούμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπράμης.


Συνδιοργανωτές και υποστηρικτές της επιστημονικής εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λεβαδέων.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το νομό μας πόλο έλξης σημαντικών γεγονότων. Στόχος της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη είναι η Στερεά Ελλάδα να φιλοξενεί όσο το δυνατό περισσότερες και ουσιαστικότερες διοργανώσεις. Μια από αυτές είναι και το παρόν Συμπόσιο» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Και αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν για την οργάνωση της εκδήλωσης, συμπλήρωσε: «Εύχομαι οι επιστημονικές συζητήσεις και αναζητήσεις τους να συμβάλλουν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, αφού καλωσόρισε στη Λιβαδειά τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο συμπόσιο λέγοντας:

«Είναι κοινός τόπος ότι το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων είναι η καλή υγεία, δυστυχώς όμως αποτελεί πικρή αλήθεια ότι ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που αποτελεί και το αντικείμενο συζήτησης του τριήμερου συμποσίου, αυξάνεται συνεχώς. Η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών απαιτεί εξειδικευμένη ιατρική γνώση, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα του καρκίνου.
Ο καρκίνος, ως ασθένεια αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο φόβο.  Ο φόβος μας είναι αυτός που μας κάνει να μην επισκεπτόμαστε έγκαιρα τον γιατρό μας και να μην προχωράμε σε προληπτικές εξετάσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της ασθένειας».


Και κατέληξε :«Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συμποσίου και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτό να συμβάλλουν στην  καλύτερη  αντιμετώπιση της ασθένειας».

Νεκταρία Ζιώγα

Συμφωνήθηκε ο τρόπος φιλοξενίας των προσφύγων στη Λιβαδειά. Η Κ.Ε.ΔΗ.Λ θα αναλάβει την διαχείριση τους



Τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, συνοδευμένη από  την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελισάβετ Γεωργαντά, τα μέλη της επιτροπής για το προσφυγικό κ.κ. Ζιώγα Γεώργιο, Τσαρούχα Ιωάννη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Σταθά, καθώς και από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συμφωνήθηκε να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και ΟΗΕ χωρίς καμία διαμεσολάβηση από ΜΚΟ και να υλοποιηθεί μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.), με νέες προσλήψεις προσωπικού που χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΗΕ.  Το  προσωπικό θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως διερμηνεία, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική υποστήριξη και κάθε άλλου είδους βοήθεια.

Οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας  δεν θα ξεπερνούν τους 400, ακόμα και αν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σε διαμερίσματα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων φορέων.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά με όλες τις δυνάμεις μας και δεν επαναπαυόμαστε διότι υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της πρότασης στην οποία έχουμε καταλήξει, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

Επιτροπή τεχνοκρατών – μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα την αξιολόγηση των  διαμερισμάτων, ενώ παραμένει ανοικτό το πρωτόκολλο του Δήμου για υποβολή νέων αιτήσεων ενοικίασης διαμερισμάτων, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των απαιτούμενων διαμερισμάτων.

Παράλληλα, προετοιμάζουμε τις προκηρύξεις για πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, μέσω της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.


Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την κάλυψη του προγράμματος και την υλοποίησή του εντός του 2016.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αποθεώθηκαν Μικρούτσικος και Πασχαλίδης στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας

Μια μοναδική συναυλία από δύο μεγάλους τραγουδοποιούς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παραβρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2016» .

Ο «ατακαδόρος» Θάνος Μικρούτσικος και ο «εκφραστικός» επί σκηνής Μίλτος Πασχαλίδης συνοδευόμενοι από τον μουσικό/παραγωγό  Θύμιο Παπαδόπουλο και την νεαρή Μιρέλλα Πάχου έδωσαν μια ακόμη μουσική παράσταση στη πόλη της Λιβαδειάς καθηλώνοντας το κοινό που τους αποθέωνε συνεχώς με κάθε ευκαιρία.

Το Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας άρχιζε να γεμίζει από πολύ νωρίς, μέχρι την στιγμή που στην σκηνή εμφανίστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος και στην συνέχεια ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Αφού καλωσόρισαν το κοινό και ανέφεραν πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία για αυτούς με τον κόσμο, θέλησαν να δώσουν μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθούσε κατά την διάρκεια της βραδιάς αναφέροντας ότι πρόκειται για μια μουσική παράσταση λιτότητας και δεξιοτεχνίας.

«Ήρθαμε με τον Μίλτο να παίξουμε τραγούδια κοινού αισθήματος ως τέτοια που θεωρούμε εμείς εδώ και τα οποία εσείς τα έχετε αγαπήσει και έχουν περάσει 2 και 3 γενιές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος.

Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκαν οι συνεργάτες τους και όλο μαζί το κουαρτέτο κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό με τις μουσικές του μελωδίες και τα διαχρονικά τραγούδια που έχουν χαραχτεί στις καρδιές του κοινού.

Το «Αγύριστο κεφάλι», η « Ρόζα», ο «Γουίλυ», οι «7 νάνοι», οι  «Βυθισμένες άγκυρες» , η «Λίμνη» είναι μόνο μερικά από τραγούδια που ακούστηκαν σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική βραδιά.

Τα παιχνίδια και τα πειράγματα με το κοινό δεν έλειψαν καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας, πράγμα που έκανε πιο «ζωντανή» την μουσική παράσταση.

 «Ήταν επιλογή μας, της Δημάρχου, της Επιτροπής Πολιτισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσουμε την ευκαιρία στους δημότες μας στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών να παρακολουθήσουν συναυλίες επαγγελματικού κύρους γιατί ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να μετακινείται στην Αθήνα και να παρακολουθεί αυτές τις εκδηλώσεις» σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση.

Και πρόσθεσε: «Αφετέρου και η επαρχία θα έπρεπε να έχει την δυνατότητα να προσεγγίζει ποιοτικές εκδηλώσεις, έστω και με εισιτήριο στο οποίο συμβάλλει ο δήμος με την οικονομική κάλυψη των ηχητικών ως κοινωνική παροχή»


Νεκταρία Ζιώγα.








Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Για πέμπτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  ξεκινά  για πέμπτη  συνεχή χρονιά τη  λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», στην Επαρχία Λιβαδειάς για τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.

Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.

 Όσοι επιθυμείτε τη συμμετοχή των παιδιών σας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, για το Σχολικό έτος 2016-2017, μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Μαζί με την αίτηση του κηδεμόνα παρακαλούμε να καταθέσετε:                                  1. Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του
     Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται
     φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή 
    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας

Πληροφορίες : Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τηλ.  22610 28344)





                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ