Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ποια γνωστή τραγουδίστρια μεγάλωσε με τη Λιβαδείτικη πορτοκαλάδα «Βλάχου»;;;;

Εντύπωση μας προκάλεσε φωτογραφία εποχής που δημοσιεύτηκε εχθές στη τοπική εφημερίδα «Βοιωτική Ώρα» και απεικονίζει τους δημιουργούς της γνωστής τοπικής μας πορτοκαλάδας «Βλάχου».

Ανάμεσα στους εικονιζόμενους βρίσκεται και ο πατέρας γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας ο οποίος το 1964 βρισκόταν και εργαζόταν στη πόλη μας. Φυσικά, δεν είναι άλλος από τον πατέρα της  Έλενας Παπαρίζου, ο Γιώργος Παπαρίζος, ο οποίος φαίνεται να έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη Λιβαδειά πριν μεταναστεύσει στη Σουηδία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Έλενα Παπαρίζου.

Το levadianews επικοινώνησε με την οικογένεια του κ. Χρήστου Κουτρουμάνου, ιδιοκτήτη πλέον της τοπικής πορτοκαλάδας «Βλάχου» και μας επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπαρίζος εκείνη την εποχή εργαζόταν στο εργαστήριο παραγωγής αναψυκτικών «ΒΛΑΧΟΥ» το οποίο βρισκόταν στην οδό Γεωργαντά στη Λιβαδειά.


Άραγε η νικήτρια της Eurovision να έχει δοκιμάσει τη πορτοκαλάδα «Βλάχου»;;;;;

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου με απουσία των τοπικών αρχών

Με την απουσία των τοπικών αρχών  πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς από αντιπροσωπείες σχολείων  όλων των βαθμίδων.

Παραμονή της 25ης Μαρτίου τα σχολεία τίμησαν την επέτειο της επανάστασης του 1821 με την καθιερωμένη γιορτή στα σχολεία τους. Στην συνέχεια ακολούθησε το προσκύνημα και η στέψη των προτομών που βρίσκονται στην περιοχή της Λιβαδειάς από αντιπροσωπείες μαθητών.

Οι σημερινές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με την παρουσία των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  και τη κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο Πεσόντων στη Κρύα.

Αισθητή ήταν η απουσία των τοπικών αρχών αφού δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δήμο και τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Ωστόσο, τόσο η Δήμαρχος Λεβαδέων, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας έστειλαν τα μηνύματα τους για την επανάσταση του 1821.

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου:

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να δημιουργήσουν το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και με όραμα την αυτοδιάθεση του λαού και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά:

Η επέτειος της 25ης  Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο και διπλό συμβολισμό . Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του 1821 , οι οποίοι με τη θυσία τους, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθερα .

Όμως η Ελληνική κοινωνία σήμερα περνά δύσκολες μέρες και καλείται μέσα σε ένα αβέβαιο και ρευστό διεθνές οικονομικό – πολιτικό  περιβάλλον να διαφυλάξει τις αξίες της Ευρώπης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι προκλήσεις είναι πολλές :
οικονομικό , προσφυγικό , διεθνής τρομοκρατία και προκλήσεις οι οποίες εξασθενούν τις αντοχές των συμπατριωτών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουμε χρέος να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες.

Ας  εμπνευστούμε όλοι και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ένα σπουδαίο παρελθόν, να ενισχύσουμε την εθνική αυτοπεποίθηση και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας να ενωθούν και να εργασθούν με αποφασιστικότητα, ώστε το σημερινό μήνυμα να φτάσει όπως είναι το ιστορικό χρέος μας στις επόμενες γενιές.





Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Απολογισμός στο Δήμο Λεβαδέων του πρώτου έτους της δημοτικής αρχής

Απολογισμός «νοικοκυρέματος» λέει η δημοτική αρχή, απολογισμός του «αυτονόητου» η αντιπολίτευση
Με τον τίτλο «Δουλειά, διάλογος, διεκδίκηση, αποτέλεσμα» η Δήμαρχος ΛεβαδέωνΓιώτα Πούλου παρουσίασε σε ειδική ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για τον πρώτο χρόνο διοίκησης.

Ξεκινούν τα έργα για την αντιπυρική προστασία κοντά στις κατασκηνώσεις της Δαύλειας

300.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την πραγματοποίηση έργων αντιπυρικής προστασίας στη Βοιωτία.
Σύμφωνα με σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, όπου και βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της Δαύλειας.
Πρώτιστος στόχος για τον Περιφερειάρχη είναι η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, ο οποίος επεσήμανε τα  εξής : «Όταν μιλάμε για την ασφάλεια τουλάχιστον 120 παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, δεν έχουμε παρά να είμαστε απόλυτοι και αυστηροί για τις συνθήκες που ζουν έστω και για λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινούν άμεσα οι συγκεκριμένες εργασίες».
Τα σχετικά έργα που θα γίνουν στη περιοχή περιλαμβάνουν :Κατασκευή υπόγειας δεξαμενή ύδατος, δίκτυο σωληνώσεων ύδατος του μονίμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου, πυροσβεστικό αντλητικό συγκρότημα, εγκατάσταση 15 πυροσβεστικών φωλιών, ηλεκτρολογική εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος, εγκατάσταση  26 φορητών μέσων πυρόσβεσης, εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, εντός χώρων αυξημένου βαθμού κινδύνου   (μαγειρείο / εστιατόριο) και τέλος την λειτουργία μεγαφωνικής εγκατάστασης αναγγελίας πυρκαγιάς.

Νεκταρία Ζιώγα




Τυροκομικά προιόντα σε άπορους του νομού Βοιωτίας

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Προμήθεια τροφίμων σε αστέγους και άτομα που δεν εξασφαλίζουν τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  παραδόθηκε από τον ανάδοχο προμηθευτή παρουσία της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μέρος της προμήθειας  ( τυροκομικά προιόντα)  στους κάτωθι Δήμους:



Δήμος Λεβαδέων    880 τεμ.

Δήμος Θηβών        1248 τεμ.

Δήμος Αλιάρτου      400 τεμ.

Δήμος Ορχομενού    320 τεμ.

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας  304 τεμ.

Τα προϊόντα θα διανεμηθούν από τους Δήμους στους δικαιούχους.


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ( 19/03/2016 ΕΩΣ 30/04/2016 )

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κ. ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γεροκωνσταντή Ευσταθία
Τηλ.: 2261350864



ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΡΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ )

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ )
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ )

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τετάρτη 16 Μαρτίου η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δήμου Λεβαδέων

Ήρθε η ώρα του δημόσιου απολογισμού για τον Δήμο Λεβαδέων και τη δημοτική αρχή μετά από ενάμιση χρόνο στο τιμόνι του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεβαδέων, την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 18:30 μμ θα πραγματοποιηθεί ο Δημόσιος Απολογισμός των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας.

Αναφορά σε αυτή την ειδική συνεδρίαση είχε γίνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου όπου είχαν υπάρξει έντονες διαφωνίες για τον τόπο διεξαγωγής της μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Δείτε αναλυτικά εδώ :
http://levadianews.blogspot.gr/2016/02/blog-post_98.html

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Απόκριες στη Λιβαδειά 2016

 Με παιδικά χαμόγελα, ευφάνταστες αποκριάτικες στολές,  παραδοσιακά τραγούδια και χορούς ξεκίνησαν επισήμως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Λεβαδέων.

Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο το πρωί από τους μαθητές των σχολείων οι οποίοι έπλεξαν το γνωστό και παραδοσιακό «Γαιτανάκι» στη Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς. Ενώ, οι τρόφιμοι του οικοτροφείου ΕΠΑΨΥ  προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλες χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες.

Το Αποκριάτικο γλέντι δεν σταμάτησε εκεί ….αλλά συνεχίστηκε το απόγευμα με τη «Γιορτή της Αποκριάς» μια εκδήλωση του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και του Συλλόγου Ελικωνίων Λιβαδειάς.

Δεκάδες χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές στολές ξεκίνησαν από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη,  διέσχισαν το κέντρο της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι με άφθονο κρασί και «χρώμα» από τις παλιές Αποκριές της Λιβαδειάς.

Φυσικά, σημαντική ήταν η συμβολή και η συμμετοχή του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Ραγκουτσάρια”, του  Τμήματος Παράδοσης και χορού Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας, των Κουδουναραίων του Διστόμου, οι Πίπιζες της Αράχωβας και των  ντόπιων μουσικών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα των φωτιών στις συνοικίες της πόλης. Ενώ τη Πέμπτη το απόγευμα ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι» θα πλέξει το δικό  του Γαϊτανάκι με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης.

Τέλος, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Καθαρά Δευτέρα  με τα “Παραδοσιακά Κούλουμα” στον Αϊ Λια και στην Ανάληψη.

Νεκταρία Ζιώγα





Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
  • Μαθητικό Γαϊτανάκι” Μαθητές των σχολείων της πόλης πλέκουν το γαϊτανάκι ντυμένοι μασκαράδες και το ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς θα προσφέρει δωρεάν αποκράτικες μάσκες, ώρα 11:00
  • Γιορτή της Αποκριάς” εκδήλωση του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και του Συλλόγου Ελικωνίων Λιβαδειάς. Συμμετέχουν: ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Ραγκουτσάρια”, το Τμήμα Παράδοσης και χορού Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας, οι Κουδουναραίοι του Διστόμου, οι Πίπιζες της Αράχωβας και ντόπιοι μουσικοί, ώρα 20:30
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
  • «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Ζαγαρά, ώρα 19:00
  • «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από την επιτροπή κατοίκων του χωριού Τσουκαλάδες, στην πλατεία του χωριού, ώρα 19:00
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» θα ανάψει φωτιά, θα πλέξει το Γαϊτανάκι του Συλλόγου με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, ώρα 19:00

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

  • Θεατρικό δρώμενο – παντομίμα” από τους σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης – Θεάτρου – Κινηματογράφου και κέρασμα από τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης – Σεφ του Δημοσίου ΙΕΚ Λιβαδειάς, ώρα 19:00
  • Χορευτικό” Τοπικού Διαμερίσματος Καμαρίτσα και “Χορευτικό” Τοπικού Διαμερίσματος Σταυρού του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και παραδοσιακή χορωδία “Ρίζες” της Δημοτικής Κοινότητας Ψαχνών, ώρα 20:00
  • Αποκριάτικα δρώμενα με τη συμμετοχή των κατοίκων των συνοικιών της πόλης,ώρα 21:00
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

  • «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από την Επιτροπή Γειτονιάς στο Πέρα Χωριό, ώρα 19:00
Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00

Παραδοσιακά Κούλουμα” στον Αϊ Λια
Παραδοσιακά Κούλουμα” στην Ανάληψη

Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, Πλατεία Κυριακίου
Αποκριάτικη εκδήλωση – Γαϊτανάκι, ώρα 19:00

Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου
Άναμμα φωτιάς και γαϊτανάκι με μουσική και χορό στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου, ώρα 20:00

Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016
  • Πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων με μουσική και τραγούδια στην Αγία Τριάδα,ώρα 19:00
Τοπική Κοινότητα Δαύλειας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, Δημοτικό Κατάστημα Δαύλειας
  • Αποκριάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση “Mafas Clown σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας, ώρα 18:00
Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα 12:00 Κεντρική Πλατεία Δαύλειας
  • Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων ομάδων και ψήσιμο και σερβίρισμα μεζέδων με κρασί και χορό
Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00, Κεντρική Πλατεία Δαύλειας
  • Σερβίρισμα παραδοσιακής λαγάνας, φασολάδας και νηστίσιμων
Τοπική Κοινότητα Ακοντίου

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00

“Παραδοσιακά Κούλουμα στον Αϊ Βασίλη” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακοντίου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την εκδήλωση : "Πρόσφυγας δεν γίνεσαι από επιλογή"

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» με θέμα «Πρόσφυγας δεν γίνεσαι από επιλογή».

Η εκδήλωση αποτελούσε  πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους πρόσφυγες  και σκοπός της ήταν η ενημέρωση για την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας με την εισροή χιλιάδων προσφύγων αλλά και η διάδοση της αλληλεγγύης  εκατοντάδων εθελοντών πολιτών που προσφέρουν καθημερινά απλόχερα τη βοήθεια τους.

Βασικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, η Μυρτώ Μπολότα, κοινωνική λειτουργός της Αλληλεγγύης για όλους και η Κατερίνα Πούτου, κοινωνική λειτουργός από την Άρσις- κοινωνική υποστήριξη νέων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόζενμπεργκ η κινητοποίηση όλων - όχι μόνο των γιατρών- είναι αναγκαία, αφού η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους πρόσφυγες.
«Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών έχουμε κινητοποιηθεί όλοι για να συμβάλλουμε σε αυτήν την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός, χρειάζεται να είναι άνθρωπος για να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που πραγματικά υποφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, χαρακτήρισε την πολιτεία «γυμνή», αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την προσφυγική αυτή κρίση, παρά τη μεγάλη γενναιότητα που έδειξε με την απόφαση να διαχειριστεί αυτή τη κρίση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει αλληλεγγύη στη πραγματικότητα η κ. Μπολότα τόνισε ότι είναι «τόσο μεγάλη η αλληλεγγύη που δίνει  κουράγιο και προοπτική στις τεράστιες κρίσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα (οικονομική, ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση»).

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η αλληλεγγύη, η αυταπάρνηση και η φιλοξενία μας απέναντι σε ξένους από ένα λαό που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα έχει τη δύναμη να καλύψει οποιεσδήποτε αντιδράσεις υπάρχουν κατά καιρούς.

Για την ανάγκη να διεκδικήσει η Ελλάδα την εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης και  να ξαναθυμίσει στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι είναι ακόμα σε  ισχύ ασχέτως αν οι πρακτικές και οι πολιτικές την καταργούν στην πράξη μίλησε η κ. Κατερίνα Πούτου αναφέροντας τα ότι «Η συνθήκη της Γενεύης προβλέπει υπεράσπιση και εγγύηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προβλέπει προστασία των θυμάτων πολέμου. Αυτή την ώρα στρατηγοποιείται το επίδικο, η προσδοκία της Ευρώπης και του κόσμου όλου για εγγυήσεις του δικαίου προστασίας των θυμάτων πολέμου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και ιστορική αναδρομή στους Έλληνες πρόσφυγες, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση εργασίας  των μαθητών του 5ου Δημοτικού Λιβαδειάς από το 2002 για τους Έλληνες πρόσφυγες στη περιοχή μας που κατοικούν στο Συνοικισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου συγκεντρώνονταν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης  για τους πρόσφυγες. Ενώ, τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα, φάρμακα κλπ.   συγκεντρώνονται κάθε Τρίτη, 6-8 το απόγευμα, στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου.

Νεκταρία Ζιώγα