Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρόσληψη 6 καθηγητών Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων προκηρύσσει την πρόσληψη έξι (6) πτυχιούχων καθηγητών  Φυσικής Αγωγής, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. Η σύμβαση εργασίας θα είναι ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου και η διάρκεια θα είναι από την ημέρα της πρόσληψης έως και τις 31 Ιουλίου 2016.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Γραφείο Προσωπικού στο Δημοτικό κατάστημα, ημιόροφος 6 γραφείο και από τις 28 Δεκεμβρίου 2015 έως και Τρίτη12 Ιανουαρίου 2016.    
        
 
Θα υλοποιηθούν τα εξής  Προγράμματα Άθλησης για Όλους για το 2015 – 2016.
             
1. Ειδικά προγράμματα άθλησης, Ψυχική Υγεία: 2 τμήματα.
2. Ειδικά προγράμματα άθλησης, Απεξάρτηση : 1 τμήμα.
4. Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός στην Γ΄ Ηλικία:2 τμήματα.
5. Γενικά προγράμματα άθλησης,
    Αθλητισμός στην Προσχολική Ηλικία : 6 τμήματα.
6. Μη Δομημένα προγράμματα άθλησης,
    Αθλοχώροι στη Γειτονιά:3 τμήματα .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Αναστασίου Βασίλειο, τηλ:22613 50834, 22613 50801-02, ΦΑΞ: 22613 50831, email. vanastasiou@livadia.gr, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δήμου.
            


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Λιβαδειά και συγκέντρωση τροφίμων από το «Γαϊτανάκι», την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» πιστός στο ραντεβού του με τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής θα βάλει για ακόμα μια χρονιά την δική του πολύχρωμη πινελιά χαράς στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου για το καλωσόρισμα του 2016.
Έτσι λοιπόν την Πέμπτη μέλη του Συλλόγου ντυμένα Αη Βασίληδες θα περάσουν από τους δρόμους της πόλης και θα φτάσουν στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς όπου εκεί θα καταλήξει και η Φιλαρμονική.
Οι Αη Βασίληδες θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά και μαζί με όλους τους συμμετέχοντες θα ψάλουν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα για το νέο έτος.
Το «Γαϊτανάκι» καλεί όλον τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές στιγμές χαράς και όσους επιθυμούν την ίδια μέρα να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στην πλατεία και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε οικογένειες και συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Στη Λιβαδειά ο Σταύρος Κοντονής για την υπογραφή τριών αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού

Υπογράφτηκαν χθες στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Λεβαδέων, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Ορχομενού.  Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χαράλαμπου – Σταύρου Κοντονή και των Δημάρχων Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου και Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιου Ντασιώτη.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολίτες.

Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα στη Δήμαρχο Λεβαδέων


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες έπαιξαν στη δήμαρχο Λεβαδέων τα μέλη  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου  με τον μαέστρο της κ. Γεώργιο Κοσμίδη.

Η Δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με τους μουσικούς, τους προέτρεψε να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη το δημιουργικό τους έργο και τους επιβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια τους.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Διατροφική επιβίωση Χριστουγέννων!

Και να  που έφτασαν τα Χριστούγεννα!  Μια καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας. Και είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια το έχουμε όλο και περισσότερο ανάγκη να περάσουμε όμορφα ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματά μας.  Και ναι, είναι πολύ πιθανό, ακόμα και αν είμαστε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής και συνεπείς σε αυτό το προηγούμενο διάστημα, να παρεκκλίνουμε!

Τελικά, αυξάνεται το βάρος τις γιορτινές αυτές μέρες? Εντελώς εμπειρικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως ναι. Έχει υπολογιστεί ότι ο μέσος Έλληνας προσθέτει 2 κιλά περίπου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων τα οποία είναι και αρκετά επίμονα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τις ημέρες  των γιορτών τρώμε κάτι παραπάνω.  Και αυτό γιατί είναι αυτές  οι 2-3 φορές του χρόνου που συγκεντρωνόμαστε πάνω από τόσο πλούσια σε ποικιλία και νοστιμιά τραπέζια, τα οποία περιλαμβάνουν όχι μόνο κρέας, σαλάτες και κρασί, αλλά και σάλτσες, και τηγανιτά και πίτες και υπέροχα γλυκά.

Βέβαια, ακόμα και αν αποδεχτούμε ότι τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ειδική περίοδο, όπου είμαστε πιο χαλαροί και με λιγότερους κανόνες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί  ή να ξεχνάμε τους στόχους μας.  Απλά οι στόχοι οφείλουν να είναι ρεαλιστικοί!
Μερικές συμβουλές για τις μέρες αυτές.
  • Όταν είστε καλεσμένοι για φαγητό σε σπίτι το βράδυ,  μη μένετε νηστικοί μέχρι την ώρα του δείπνου αλλά φροντίζουμε να τρώμε ένα πλήρες πρωινό, ένα ελαφρύ μεσημεριανό και φρούτα ενδιάμεσα.
·         Αν υπάρχει μπουφές, δείτε πρώτα προσεκτικά τι προσφέρεται και μετά αφού αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε, γεμίστε το πιάτο σας αποφεύγοντας να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα.
·         Προετοιμάστε μια πλούσια σαλάτα, με ωμά ή/και βρασμένα λαχανικά και ξεκινήστε το γεύμα σας με αυτή. Οι φυτικές ίνες που περιέχει επιφέρουν γρηγορότερα τον κορεσμό.
·         Όταν είστε σπίτι σας, φτιάξτε και κάποιο πιάτο που δεν περιέχει πολλές θερμίδες και λιπαρά ούτως ώστε  να έχετε τη δυνατότητα μιας πιο «ελαφριάς» επιλογής και φυσικά  μην τσιμπολογάτε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
·         Αν πάτε σε κάποιο εστιατόριο ρωτήστε με τι γαρνιτούρες σερβίρονται τα κυρίως πιάτα και ζητήστε να σάς αντικαταστήσουν για παράδειγμα τις τηγανιτές πατάτες με λαχανικά
·         Επιλέξτε λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί.. Εάν δεν μας αρέσει μπορούμε να πιούμε μπύρα ή light αναψυκτικό. Για τις γυναίκες συστήνεται ένα ποτήρια κρασί την ημέρα και για τους άνδρες 2 ποτήρια κρασί την ημέρα.
·         Εάν έχετε αδυναμία στα γλυκά των εορτών μπορούμε με προσοχή να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χωρίς όμως να βάλουμε κιλά. Έτσι για πρωινό μπορούμε να φάμε ένα μελομακάρονο μαζί με ένα ποτήρι γάλα ή να το προσθέσουμε στο απογευματινό μας μαζί με τον καφέ μας.
·         Είναι παρά πολύ σημαντικό τις ημέρες αυτές αλλά και γενικά να πίνουμε άφθονο νερό. Συγκεκριμένα 1.5-2 λίτρα την ημέρα.
·         Περιορίζουμε όσο μπορούμε το επιπλέον αλάτι. Είναι γνωστό ότι το πολύ αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας
·         Διαχείριση ελεύθερου χρόνου: Τα Χριστούγεννα θεωρητικά ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος, άρα τι καλύτερο από την υγιεινή του διαχείριση μέσω της άσκησης. Ακολουθήστε τις δυνατότητές σας, φορέστε φόρμες και ασκηθείτε λίγα λεπτά την ημέρα!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Υφαντή Κωνσταντίνα - Χριστίνα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη


ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

Αν υπάρχει μια περίοδος του χρόνου που επιτρέπει στη μαγεία να εισβάλλει στην καθημερινότητά μας και να την πλημμυρίσει με ελπίδα και αισιοδοξία, είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.
Η γιορτή της αγάπης.
Περίοδος με βαθύτερο πανανθρώπινο νόημα.
Νόημα αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς.
Νόημα ισότητας.
Ας ανοίξουμε λοιπόν το βιβλίο με τη μαγευτική ιστορία των Χριστουγέννων και ας αναπτύξουμε όλοι μέσα μας συναισθήματα ανθρωπιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά,
οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
και οι Εργαζόμενοι της Π.Ε. Βοιωτίας
σας εύχονται Χρόνια Πολλά

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2016

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός "Επιχειρηματικότητα και καινοτομία"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
( Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ),
η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
και
τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας σας  προσκαλούν

στην εκδήλωσή για τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό  που συνδιοργανώνουν με θέμα:

“Επιχειρηματικότητα και καινοτομία”

     Η εκδήλωση θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)



Χορήγηση επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι μετά την έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1262/10.12.2015 (ΦΕΚ Β' 2677/11-12-2015) με Θέμα: «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού», χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την 30 Απριλίου 2016.  Η σχετική αίτηση υποβάλλεται αρμοδίως μέχρι 30 Μαΐου 2016, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται και πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας.
Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της σχετικής εφαρμογής του TAXISnet, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής σας. (ΚΕΠ Λιβαδειάς τηλ. 22613-50.000, ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου 22613-51.303,  ΚΕΠ Δαύλειας 22613-51.420, ΚΕΠ Κυριακίου 22673-50.310, ΚΕΠ Χαιρώνειας 22613-50.930)


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Από 22 Δεκεμβρίου η λειτουργία του Ιατρείου στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ιατρείο του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς.
Το Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 15:00 έως 17:00 μόνο για τα μέλη του ΚΑΠΗ.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 22610-24984.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από τον Σύλλογο Πολυτέκνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας
και
ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς
με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων

σας  προσκαλούν

στην εκδήλωσή τους  που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ( Φίλωνος 35-39 , Λιβαδειά).


Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά και από αγρότες της Βοιωτίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη και  τον Αντιπρόεδρο, κ. Ζαννιά Αθανάσιο,  με θέμα τις αγροτικές αποζημιώσεις των αγροτών για το 2015, για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαΐου, που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Η ηγεσία του οργανισμού ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα πορίσματα των καταστροφών. Επίσης δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων, καθώς ακόμη πληρώνουν για το 2014.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πού θα γίνουν οι εκλογές της ΝΔ στη Βοιωτία

Οι χώροι που θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Βοιωτία:

ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ          ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΧΩΡΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΤΡΟΜΑΤΙΟΥ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ
10ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 28
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΘΗΒΑΙΩΝ
ΘΗΒΑΙΩΝ
ΘΗΒΑΙΩΝ
ΜΕΛΛΟΥ 1
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ
ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΚΡΥΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΙΟΚΑΣΤΗΣ 17
ΚΕΠ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜ ΛΙΑΠΗ   ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με την σειρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους τοπικούς άρχοντες των Καλλικρατικών Δήμων στην ΠΕ Βοιωτίας για την παραχώρηση των παραπάνω δημοτικών χώρων εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης του προέδρου της ΝΔ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στις 22-23 Δεκεμβρίου από το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς

   
 «Ο Καρυοθραύστης», το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, το πιο φημισμένο και αγαπημένο μπαλέτο των γιορτινών ημερών, με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Μπάτμιντον από τους χορευτές της φημισμένης Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και τους σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι, χαρίζοντας ευφορία σε μικρούς και μεγάλους!

Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς θα βρίσκεται εκεί, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και γονείς να παρακολουθήσουν την καταπληκτική παράσταση!


    Η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό κι οι μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου εύχονται σε όλους χρόνια πολλά και μελωδικά και σας προσκαλούν στις χριστουγεννιάτικες συναυλίες που θα γίνουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 7:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αγοραπωλησία του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ

Υπογράφηκε χθες Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου Τζαμί Γαζή Ομέρ, μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων που εκπροσωπήθηκε από τη Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και των ιδιοκτητών κ.κ. Λουκά Κρ. Βασιληά, Λουκά Αν. Βασιληά και Νικολάου Αν. Βασιληά. Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Στρατηγού Ιωάννου και Τσόγκα  και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Η αγορά πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων 2014”, με το ποσό των 200.000 ευρώ.


Σκοπός της αγοράς του κτιρίου από το Δήμο Λεβαδέων είναι η αναστήλωση, συντήρηση και η ανάδειξή του ως ιστορικού μνημείου και η επανάχρησή του ως πολιτιστικού χώρου που θα συντελέσει στην ανάπτυξη δικτύου πολιτιστικών – τουριστικών χρήσεων στην περιοχή του κέντρου της πόλης της Λιβαδειάς.  

Διαβάστε εδώ όσα διαδραματίστηκαν στο ΔΣ της προηγούμενης Πέμπτης για το συγκεκριμένο θέμα:

Με 11 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το ΔΣ την Πέμπτη το απόγευμα

Νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Λεβαδέων.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “Κατασκευή Οδού Ρούμελης (από την οδό Χαιρώνειας έως την οδό Αθανασίου).

2.Έγκριση παράτασης χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου: Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς”.

3.Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου : “Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος Οδού Καλλιαγκάκη ,Οδού Μπουφίδου , Χώρος Πρώην ΚΤΕΛ και Πεζοδρόμια Σπυρίδωνος).

4.Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού και Τακτοποιητικού Πίνακα για την εκτέλεση  του έργου : “Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας”.

5.Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: “Βελτίωση Δασικού Δρόμου από Οικισμό Κορώνειας έως Στροφή Νταούμη”.

6.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου¨Αποκατάσταση Ζημιών που προκλήθηκαν από Θεομηνία (Πυρκαγιά) στο ΧΥΤΑ 1ης Δ/κης Ενότητας Δ.Λ.

7.Δωρεάν παραχώρηση 3 κάδων απορριμμάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΥΡΚΟΥ.

8.Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

9.Ορισμός Ελεγκτικού Οργάνου για τη διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των Παιδότοπων.


10.Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΝΜΕ  του έργου “Κατασκευή Περίφραξης στο Νέο Νεκροταφείο”.


11.Έγκριση Σύμβασης Παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος οχημάτων από την ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ Δήμο Λεβαδέων


Διανομή ακτινιδίων σε δικαιούχους της κάρτας αλληλεγγύης

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή ακτινιδίων σε δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της κάρτας αλληλεγγύης.



Η διανομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16/12, ώρα 09:00 – 13:00 και Πέμπτη 17/12, ώρα 09:00 – 12:00 σε χώρο έναντι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κάλεσμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς για εθελοντισμό

Μικρέ μας φίλε, πιστοί στο ραντεβού μας για πέμπτη συνεχή χρονιά σε προσκαλούμε να έρθεις στην παρέα μας, συμμετέχοντας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων. Φέρε το δικό σου παιχνίδι που δεν χρησιμοποιείς πια, το παραμύθι που το διάβασες πολλές φορές, και ότι άλλο εσύ πιστεύεις πως θα είναι χρήσιμο στον φίλο σου. (Ένα κουτί γάλα, μια λιχουδιά κ.λ.π.)
Δείξε την ευαισθησία σου, κάνε την δική σου καλή πράξη γι’ αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και μια έκπληξη θα σε περιμένει.
Ραντεβού λοιπόν στις 18 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 – 1:00 μ.μ. και στις 28 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 – 1:00 π.μ. στο  περίπτερο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ,  ΜΠΟΡΕΙΣ!

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας από το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες


Ο Δήμος Λεβαδέων και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες σας καλούν σε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο ισόγειο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη .

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Ε.Π.Α.Ψ.Υ Λιβαδειάς


Σημαντική η συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στη Λιβαδειά


 Δυσαρέσκεια προκάλεσε στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης η εισήγηση για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων στη πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ.

Συγκεκριμένα, εκφράστηκε η άποψη ότι ο Δήμος δεν διαθέτει δικό του προϋπολογισμό για της Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αντιθέτως όσες θα γίνουν βασίζονται στην πρωτοβουλία και την θέληση των κάθε τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Ενώ, τόνισαν ότι  έχουν γίνει παραλείψεις σε κάποια χωριά, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν σε αυτά εκδηλώσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αριστείδης Ρούσσαρης, ζήτησε να απλωθεί το δίκτυο των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλες τις κοινότητες και τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου αφού και εκεί υπάρχουν παιδιά και συμπολίτες που θέλουν να νιώσουν την χαρά των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά του, ο Νώντας Κοτσικώνας, αφού δήλωσε ότι οι Χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις του Δήμου είναι ευπρόσδεκτες από όλους και ειδικά στις ημέρες μας, αφού δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ζήτησε από την δημοτική αρχή «να μην τους ξεγελά» ότι οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την σκέπη της, γιατί όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται σε τοπικούς συλλόγους και ο Δήμος στο μόνο πράγμα που συμβάλλει είναι να παραχωρεί τους δημοτικούς χώρους που θα διοργανώνονται οι εκδηλώσεις.

Ο Γιώργος Ζιώγας ανέφερε ότι έρχεται  καθυστερημένα το θέμα  στο ΔΣ, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε την ίδια άποψη με τον κ. Κοτσιώνα, ότι χωρίς την συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων δεν θα γινόταν τίποτα στον Δήμο Λεβαδέων. Παράλληλα, ζήτησε από τον Δήμο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς αναφέροντας ότι είναι ο πιο αδικημένος σύλλογος σε σχέση με τις εκδηλώσεις του Δήμου.

«Είναι επιλογή μας αυτό για το οποίο μας κατηγορεί η αντιπολίτευση» απάντησε η Δήμαρχος Λεβαδέων προσθέτοντας ότι η άποψη της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό είναι ότι «ο Δήμος πρέπει να είναι ομπρέλα, να δικτυώνει όλους τους φορείς της πόλης και μαζί να κάνουμε πράγματα».
Τέλος, όσο αφορά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε κάποια χωριά του Δήμου, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ομάδες ή σύλλογοι που να μπορούν να συμβάλλουν και να υποστηρίξουν αυτές τις εκδηλώσεις.


Νεκταρία Ζιώγα

Τιμητική πλακέτα από τον Δήμο ζητούν οι ιδιοκτήτες για το «Τζαμί Γαζή – Ομέρ»

Φωτιά άναψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς το θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως «κατεπείγον» και αφορούσε το  παλιό «Τζαμί Γαζή - Ομέρ», ένα διατηρητέο κτίριο που θα περιέλθει στα χέρια του Δήμου μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Μεγάλη ένταση προκάλεσε  στην αντιπολίτευση ο όρος που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου να προσθέσουν στο συμφωνητικό πριν το κτίριο περάσει στα χέρια του Δήμου και δεν είναι άλλος από την προσθήκη ταμπέλας στο ακίνητο, η οποία θα τους ευχαριστεί για την προσφορά του κτιρίου στο Δήμο.

Φυσικά, αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αφού όπως καλά γνωρίζουν το κτίριο δεν παραχωρείται στο Δήμο ως «δωρεά», αντιθέτως  πωλείται στο Δήμο σε τιμή ύψους 200.000 ευρώ.

Επιπλέον, τους εξόργισε και το γεγονός ότι  αν δεν δεχθεί το ΔΣ αυτή την πρόταση υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρωθεί η αγοραπωλησία του ακινήτου.

Για προσβολή και υποτέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε η αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι αν ψηφιστεί αυτό το αίτημα θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μάλιστα, ακούστηκε ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες σε προηγούμενες δημοτικές αρχές με επικεφαλείς τους κ. Νίκο Παπαγγελή και  κ. Δημήτρη Τσιφή , πωλούσαν το ακίνητο σε πολύ πιο χαμηλή τιμή από ότι τώρα. 

«Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα γιατί σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσαν σήμερα οι πολίτες με μηνύματα  η δημοτική  αρχή του κ. Παπαγγελή  είχε κάνει πρόταση στο Πράσινο ταμείο  για το ακίνητο στην τιμή των 86.000 ευρώ. Δυστυχώς όμως το Πράσινο Ταμείο είχε απορρίψει την πρόταση» εξήγησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Αριστείδης Ρούσσαρης.

Και πρόσθεσε: «Σε καμιά περίπτωση δεν μας κάνουν χάρη οι πωλητές, έκαναν μια αγοραπωλησία που είναι υπέρ του συμφέροντος τους και τίποτα δεν τους χρωστά ο Δήμος της Λιβαδειάς και οι δημότες της».

Έντονη αντίδραση στο θέμα είχε και ο Νώντας Κοτσικώνας ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να γίνει η αγοροπωλησία όπως έχει συμφωνηθεί από την αρχή και δεν πρέπει «εκβιαστικά» να έρχεται εκ των υστέρων ένας άλλος όρος. 

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, εάν μπορούσαν να πάρουν το ακίνητο σε χαμηλότερη τιμή και δεν το έκαναν.

Ενστάσεις είχε και ο Γιώργος Ζιώγας ο οποίος τόνισε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλές και ο Δήμος αγοράζει ακριβά. Ενώ, δήλωσε ότι αν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να τοποθετηθεί η πλακέτα «να το κάνουν δωρεά στο Δήμο» και απείλησε με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Από τη πλευρά της, η Δήμαρχος  Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, προτίμησε να αναφερθεί στη σπουδαιότητα της αγοράς του μνημείου, τόνισε ότι δεν μπαίνει θέμα τρέχουσας αντικειμενικής τιμής, καθώς το κτίριο είναι διατηρητέο  και κράτησε χαμηλά τους τόνους στους βαριές εκφράσεις της αντιπολίτευσης.

«Θα πρέπει να ακούμε και κανένα μπράβο, αντί για βαρείς χαρακτηρισμούς, επειδή καταφέραμε να εντάξουμε την αγορά σε χρηματοδότηση» τόνισε η δήμαρχος προσθέτοντας ότι λέξεις όπως υποτέλεια «πρέπει να περιοριστούν, δεν έχουμε κατοχή, δεν χάνει η πόλη την κυριαρχία».


Νεκταρία Ζιώγα












Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Λιβαδειά

Στην ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Φίλοι και μέλη του ΚΚΕ γέμισαν την αίθουσα του "Ρόδον Παλλάς" ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΤΕ του ΚΚΕ στη Λιβαδειά.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειπαν το τραγούδι και ο χορός, ενώ απρόσμενη ήταν η παρουσία του Γιώργου Μάγκα και της Τζούλι, οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο με ένα αυθόρμητο ρεσιτάλ δημοτικού τραγουδιού.