Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Καθαροί λογαριασμοί για τον Δήμο Λεβαδέων απέναντι στη ΔΕΗ

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει φέρει στα όρια  χιλιάδες πολίτες και επιχειρηματίες που τρέχουν  να ρυθμίσουν τα χρέη τους απέναντι στη ΔΕΗ, παρόλα αυτά ο Δήμος Λεβαδέων φαίνεται να έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει  στις υποχρεώσεις του και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλοπληρωτές της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο Δήμος Λεβαδέων συγκαταλέγεται στους 20 Δήμους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Οι υπόλοιποι Δήμοι είναι  οι : Φλώρινας, Ηγουμενίτσας, Σερρών, Ερμιονίδας, Γιαννιτσών, Σύρου, Χίου, κ.ά. 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σε Λιβαδειά και Θήβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσκεψη στη Βοιωτία πραγματοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή το απόγευμα συνοδευόμενος από τον βουλευτή Βοιωτίας, Ευάγγελο Μπασιάκο, και στελέχη του κόμματος.

7ήμερο παζάρι στη Λιβαδειά από τις 28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου 2015

H εμποροπανήγυρη του Δήμου Λεβαδέων πραγματοποιείται  παραδοσιακά κάθε χρόνο στην πόλη της Λιβαδειάς, πλέον της 100ετίας. H διάρκειά της και φέτος θα είναι επτά ημέρες, με έναρξη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 και λήξη την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας- ενστάσεις μέσα σε ένα 7ημερο

Ανακοινώθηκαν στην ΗΔΙΚΑ τα αποτελέσματα  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του Λεβαδειακού

Μέσα σε πλήθος κόσμου από φίλους, μέλη και φιλάθλους του Λεβαδειακού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του, καθώς  και  η νέα στολή της ομάδας.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων του Διονύσου η Φ. Παπαθωμά

Άμεση ήταν η βοήθεια που δόθηκε στους κτηνοτρόφους του Διονύσου που είδαν τα ποιμνιοστάσια τους να καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα της 6ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη Βοιωτία

Στην Βοιωτία θα βρεθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης .
Είναι ο πρώτος υποψήφιος  από τους διεκδικητές της ηγεσίας που επισκέπτεται την περιοχή μας και συναντήσεις - επαφές με πολίτες.
Αναλυτικότερα, την Κυριακή το απόγευμα θα βρεθεί στις 6.30μ.μ. στη Θήβα στο καφέ Plaza, ενώ στη Λιβαδειά θα μιλήσει στο καφέ Dolce στις 8.00μ.μ.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κάμερες στις συνεδριάσεις του ΔΣ Λιβαδειάς και στην είσοδο του Δημαρχείου

Με την μορφή του κατεπείγοντος έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς την προηγούμενη Δευτέρα  η έγκριση για την προμήθεια δύο καμερών  για την παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των επιτροπών και για την προμήθεια μίας κάμερας ασφαλείας  στο χώρο της εισόδου του Δημαρχείου Λιβαδειάς.

Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση δύο καμερών στο χώρο συνεδριάσεων με σκοπό να μπορούν όλοι οι δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μέσω του διαδικτύου.

Σεμινάριο του ΤΕΕ στη Λιβαδειά

Σεμινάριο με θέμα «Έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384 και Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη» διοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Στερεάς και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Ν. Βοιωτίας τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λιβαδειάς, Κουτσοπετάλου 1. 

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού από την Περιφέρεια Στερεάς

Σε διαβούλευση έθεσε την πρόταση ο Κ. Μπακογιάννης από τη Λιβαδειά παρουσία του Γ. Τσιρώνη

Την οριστική επίλυση του χρόνιου ζητήματος που αφορά στην ρύπανση του Ασωπού ποταμού που αποτελεί ένα τεράστιο κοινωνικού, περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα προωθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Πιό συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης έθεσε σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων, μια δέσμη μέτρων που ως στόχο έχει να δώσει τέλος στο διαρκές "περιβαλλοντικό έγκλημα" που συντελείται στη Βοιωτία.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Φιλοζωικό Σύλλογο "Ελπίδα"

Με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου "Ελπίδα" συναντήθηκαν η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, και οι συνεργάτες της.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τους, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα ο Δήμος Λεβαδέων με τίτλο: “Στείρωση, εμβολιασμός και περίθαλψη αδέσποτων ζώων” και ζητήθηκε η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο για την καλύτερη εφαρμογή του.

Στην συνάντηση αυτή,  συμφωνήθηκε να εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα διανέμεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και θα αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φιλοζωίας.


Έκκληση Δήμου Λεβαδέων για τη κοπή δέντρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ο Δήμος Λεβαδέων μετά την αυθαίρετη κοπή ενός δέντρου (μουριά επί του πεζοδρομίου  της οδού Καραγιαννοπούλου) από δημότη θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες, νόμιμες ενέργειες.

Η αδικαιολόγητη ενέργεια του δημότη καταδεικνύει την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας που έχει ως αποτέλεσμα την  υποβάθμιση χώρων αστικού πρασίνου.  
Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να προσέχουν και να συντηρούν το αστικό πράσινο και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου όταν αντιλαμβάνονται πράξεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.
Η διατήρηση και η προστασία του πράσινου είναι υπόθεση όλων των δημοτών.


Κάλεσμα Δήμου Λεβαδέων για συλλογή πρώτων ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και το Κ.Τ.Ε.Λ. Λιβαδειάς συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την μερική ανακούφιση των προσφύγων κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας και εν αναμονή της προώθησής τους στην Ευρώπη.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που ξεριζώνονται βίαια από τις πατρίδες τους, τις μανάδες και τα παιδιά τους και σας καλούμε να συμβάλετε στην εξασφάλιση των αναγκαίων για τη στήριξη των προσφύγων.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ένταση και αποχωρήσεις από το ΔΣ Λιβαδειάς

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποχωρεί στη μέση της συνεδρίασης και η πρόεδρος να πραγματοποιεί ολιγόλεπτη διακοπή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Υπερψηφίστηκε στο ΔΣ η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη Λιβαδειά

Με την παρουσία μελών και φίλων του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λιβαδειά τη Δευτέρα το απόγευμα ζητώντας από το σώμα να δεχτεί την πρόταση του για την δεύτερη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη πόλη της Λιβαδειάς κατά την  διάρκεια της εμποροπανήγυρις.

Σύμφωνα με το αίτημα τους, οι επιχειρηματίες – έμποροι της πόλης μας επιθυμούν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου να συνδιοργανωθεί η «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Δήμο Λεβαδέων στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική αγορά, η οποία πλήττεται ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια του παζαριού.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προχωράει κανονικά ο αναδασμός του Αγίου Δημητρίου

Συνάντηση εργασίας για τη δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν στα έργα αναδασμού του Αγ. Δημητρίου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με στόχο την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Μαθήματα Προετοιμασίας για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, οργανώνει το παράρτημα Ν. Βοιωτίας της ΕΜΕ .

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ενώ όσοι μαθητές  επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήμτα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στις εξής ώρες και ημέρες:

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς – Πορεία Διαμαρτυρίας μαθητών στην ΠΕ Βοιωτίας

Οι πρώτες αντιδράσεις των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους δεν άργησαν να φανούν και φέτος, με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς να είναι οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

«Υποτροφίες Σπουδών για φοίτηση στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ »

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ``ΞΥΝΗ΄΄ προσφέρει τη δυνατότητα 7 υποτροφιών για φοίτηση, που θα χορηγηθούν με κοινωνικά κριτήρια. 

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους της Σαγκάη και επιχειρηματίες από την Κίνα

Την ένταξη της Λιβαδειάς και των ευρύτερων περιοχών στα τουριστικά προγράμματα των Κινέζων επισκεπτών επιχειρεί ο Δήμος Λεβαδέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δήμαρχος Λεβαδέων πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Σαγκάης και διάφορους επιχειρηματίες από την Κίνα στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Στην συνάντηση αυτή , οι Κινέζοι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν  για τα τουριστικά - πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Δήμου Λεβαδέων και για τα υψηλής ποιότητας τοπικά προίόντα.




62 κενές θέσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Βοιωτία

Σε 62 κενές θέσεις ανέρχονται οι ελλείψεις που βιώνει αυτή την στιγμή η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό της Βοιωτίας παρά την πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών  στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτήν την στιγμή στα σχολεία είναι: Φιλόλογοι (16), Μαθηματικοί (2), Φυσικοί/Χημικοί/ Γεωλόγοι / Βιολόγοι (7), Πληροφορικής (4),

Τζιπ «μπούκαρε» σε άδειο κατάστημα στη Λιβαδειά

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, αυτοκίνητο το οποίο διέσχιζε την οδό Καραγιαννοπούλου στη Λιβαδειά, ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μπήκε στην κυριολεξία μέσα σε κατάστημα, σπάζοντας τη τζαμαρία με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στην περιοχή.
Ευτυχώς το κατάστημα παρέμενε κλειστό λόγω ανακαίνισης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.
tzip1