Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας : Η αγαπημένη απόΔραση του καλοκαιριού

Ένα μαγευτικό μουσικό τριήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής μας στα όρη του Ελικώνα, αφού το 4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας είναι πλέον γεγονός.

Ερώτηση 19 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σοβαρές περιβαλλοντολογικές παραβάσεις στο‏ν Ασωπό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν 19 βουλευτές στου ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους οι βουλευτές Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας και Γιάννης Σταθάς, με αφορμή την περιβαλλοντική ζημιά που έχει δημιουργηθεί στη λεκάνη απορροής του Ασωπού από βιομηχανική μονάδα της περιοχής.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς για τους αγρότες

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Οι στιγμές που περνάμε είναι κρίσιμες, όμως πιστεύουμε ότι ο πυλώνας της Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να απολέσει τη μεγαλύτερη μηχανή τροφοδοσίας για την επανεκκίνηση της οικονομάς της χώρας μας.

Διακρίσεις των αθλητών του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» στο πρωτάθλημα παμπαίδων Γ΄&Δ΄ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης.

Στις 13 Ιουνίου 2015, στο Ολυμπιακό Κέντρο πάλης των Άνω  Λιοσίων, πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα Παμπαίδων Γ΄ και Δ΄ που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης. Σε αυτό έλαβαν μέρος οι αθλητές του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννη Λιάπη» Οικονομίδης Στέφανος, Σκλιάς Δημήτρης και Πετρογιάννης Αναστάσιος.

Άδεια χρήσης νερού χωρίς πρόστιμο έως τέλη Σεπτεμβρίου

                
 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε  όλους τους ενδιαφερόμενους, κατόχους/χρήστες ιδιωτικών σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια, κτλ), του Δήμου Λεβαδέων, ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθ.οικ.101123 (ΦΕΚ 1435/10-07-2015) απόφαση όσοι έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ μπορούν να καταθέσουν αίτηση- φάκελο αδειοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης νερού χωρίς πρόστιμο μέχρι της 30/09/2015.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ξεχώρισαν οι αθλητές της ομάδας πάλης Α.Σ "Καπετάν Ι. Λιάπη" στο διεθνές τουρνουά «ΝΤΙΝΚΟ ΠΕΤΡΟΦ»

 Μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά «ΝΤΙΝΚΟ ΠΕΤΡΟΦ» στη πόλη της Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία είχε η ομάδα πάλης του Α.Σ. «Καπετάν Ι. Λιάπη» μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής  ομοσπονδίας πάλης .

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών χωρίς Χειρουργό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας απεύθυναν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας, για την έλλειψη χειρουργού στο Γ.Ν. Θήβας κατά την διάρκεια των εφημεριών πράγμα που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, καθιστά την κατάσταση τραγική. Ενώ, ζητούν την άμεση πρόσληψη χειρούργων ή την μετακίνηση χειρούργου από κοντινό Νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

"Απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών είναι η εκπλήρωση της λαϊκής εντολής" τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς

Μετά και τις  εξελίξεις των τελευταίων ημερών  ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς έχει να δηλώσει τα εξής:
Η ξεκάθαρη στάση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.  που συντάχθηκε με το OXI του 62% και το ξεκάθαρο μήνυμα του Λαού για τερματισμό των μνημονίων και της λιτότητας ,καθώς και η συνεπής  κρυστάλλινη και αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές , αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές , μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν σε όλους τους μελλοντικούς αγώνες απέναντι στην λιτότητα και τα μνημόνια της εξαθλίωσης.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στις 24, 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου η επαναλειτουργία του ΚΕ.ΠΑ Λιβαδειάς



Μια μικρή ανακούφιση για δεκάδες πολίτες θα αποτελέσει η επαναλειτουργία της επιτροπής του ΚΕ.ΠΑ Λιβαδειάς, οι οποίοι θα γλιτώσουν για λίγες ημέρες την μετακίνηση τους στο αντίστοιχο ΚΕ.ΠΑ της Θήβας.

Αποχωρεί από τη ΝΔ ο Γιάννης Καράμπελας

Διαζύγιο από τη ΝΔ παίρνει ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας. Με μία σύντομη ανακοίνωση,  δηλώνει την αποχώρηση του από το κόμμα αφήνοντας σκληρές αιχμές για την ιδεολογικοπολιτική γραμμή και την έλλειψη αξιοκρατίας που ακολουθεί η ΝΔ.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πρωτιά μαθήτριας στη Λιβαδειά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με 19.224 μόρια

Έναν «αγώνα δρόμου», που στο τέλος έφερε πολλά χαμόγελα, αποτέλεσαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την μαθήτρια του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς, Καραστάθη Κυριακή (Κική), η οποία  κατάφερε να αριστεύσει ανάμεσα σε δεκάδες μαθητές και να λάβει τη πρώτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη των φετινών εξετάσεων της θεωρητικής κατεύθυνσης στη Λιβαδειά.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο πρώτος των πρώτων στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία πραγματοποίησε ο αριστούχος μαθητής του 6ου Λυκείου Λαμίας Φαίδων Ανδρεαδάκης.

Συνέντευξη στη μαθήτρια Κική Καραστάθη που συγκέντωσε 19.224 μόρια στη Λιβαδειά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς, Καραστάθη Κυριακή (Κική) που  κατάφερε να αριστεύσει ανάμεσα σε δεκάδες μαθητές και να λάβει τη πρώτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της θεωρητικής κατεύθυνσης στη Λιβαδειά.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες του Δήμου Θηβαίων

Κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι παραλιακές ακτές της περιοχής του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα οι παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου: Σαράντη, Αγ. Νικόλαος Δομβραίνας, Αλυκή, Λιβαδόστρα, Αγ. Βασίλειος, Καλαμάκι και Αγ. Ιωάννης Θίσβης,

Καταγγελία για το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου

 Καταγγέλλουμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καθώς και την Τροχαία  Αυτοκινητόδρόμων Βοιωτίας επειδή δεν εισάκουσαν την έγγραφη προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστου με αριθμό πρωτοκόλλου 1181 7/7/2015, και προχώρησαν στο κλείσιμο της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου των κεφαλαίων που ζούμε. Η κίνηση αυτή περιορίζει και ουσιαστικά αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και ευνοεί αποκλειστικά την κερδοφορία της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ.


Οι Βουλευτές Βοιωτίας
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς



14-15-16 Αυγούστου το Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας 2015

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας.
Αν και αρχικά ο προγραμματισμός είχε γίνει για τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή 10 - 11- 12 Ιουλίου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων οι συντελεστές αποφάσισαν να αλλάξουν την ημερομηνία της διοργάνωσης του.
Τα σχήματα των καλλιτεχνών και η σειρά εμφάνισης του καθενός θα ανακοινωθούν το αργότερο έως την Πέμπτη 9/7/2015.
Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια στην προπώληση, ενημερώνονται ότι τα εισιτήρια τους θα ισχύουν κανονικά και δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσουν.


Αυτή είναι και η επίσημη ανακοίνωση τους:

"Φίλες και φίλοι,
μετά από απαίτηση πάρα πολλών φίλων μας, σας ενημερώνουμε ότι:
οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 4ου ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ αλλάζουν και σας γνωστοποιούμε ότι θα διεξαχθεί στις ημερομηνίες: 14 – 15 – 16 Αυγούστου 2015.
Επίσης ενημερώνουμε όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια στην προπώληση, ότι τα εισιτήριά τους θα ισχύουν κανονικά και δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσουν.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την κατανόησή σας".
Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Κυριακίου

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Θα παραιτηθούν ο Κ. Μπακογιάννης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι του ναι στο μνημόνιο των δανειστών;

«Αν στις περιοχές τους επικρατήσει το αντίθετο από αυτό που προτείνουν θα παραιτηθούν;», με αυτά τα λόγια είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμφίκλειας -Ελάτειας Γιώργος Γώγος την ενέργεια των συναδέλφων του στη Στερεά Ελλάδα να πάρουν απόφαση να στηρίξουν δημόσια και εγγράφως ομαδικά αλλά και μέσω οργάνων το ναι στο δημοψήφισμα.

Τελικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δικαίωσε τον κ. Γώγο, τώρα αναμένεται να δούμε τι θα κάνουν οι δήμαρχοι αφού πήραν απόφαση χωρίς Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και με την στάσης τους έδειξαν οτι δεν εκφράζουν πλέον τις τοπικές τους κοινωνίες.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Περιφέρεια όπου τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης όσο και τα στελέχη του μεταξύ των οποίων και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά «έπαιξαν» δυνατά το ναι (εγγράφως και δημόσια), ωστόσο οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη.


Πηγή: www.viotianet.gr

Νίκησε η Δημοκρατία!!!

Ο λαός μίλησε και η Δημοκρατία νίκησε. Σήμερα κέρδισε η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, στον τόπο που κάποιοι θέλησαν να τη «σκοτώσουν». Ο αγώνας είναι δύσκολος, είναι μαραθώνιος που δεν τελειώνει σήμερα. Μόνο μαζί με τον λαό θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες πολιτικές που εξυπηρετούν τους λίγους και οδηγούν στην εξαθλίωση τους πολλούς. Όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».


Γιάννης Σταθάς
Βουλευτής Βοιωτίας

ΣΥΡΙΖΑ

ΗΧΗΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του Θανάση Σκούμα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

“Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.”
Γιάννης Ρίτσος, 1909-1990, Έλληνας ποιητής

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ" στην πρόταση των δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το ΚΚΕ

Δεύτερη συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς από μέλη και φίλους του Κ.Κ.Ε. 
Το "ΟΧΙ" που προτείνει το Κ.Κ.Ε. ως απάντηση στο δημοψήφισμα διαφέρει από το "ΟΧΙ" που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ , αφού διευκρινίζουν ότι το "ΟΧΙ" της κυβέρνησης ισοδυναμεί με το "ΝΑΙ" και στην ουσία θα φέρει στον ελληνικό λαό ένα νέο μνημόνιο.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση του «ΟΧΙ» στην Λιβαδειά

Ένα μεγάλο «ΌΧΙ» είπε η Λιβαδειά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς την Πέμπτη το βράδυ στο πεζόδρομο της Μπουφίδου .
Δεκάδες άνθρωποι προσήλθαν στην συγκέντρωση και με το δικό τους παρών δήλωσαν έτοιμοι να πουν «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο των δανειστών.

Χωρίς συμμετοχή η συγκέντρωση του ναι της Βοιωτίας στη Λιβαδειά από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση


nai01

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση υποστήριξης του ναι στην Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα στη Λιβαδειά που διοργάνωσαν η Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Δράση με θέμα «παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη» και κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτής Επικρατείας κύριος Βασίλης Οικονόμου.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας : Η αγαπημένη απόΔραση του καλοκαιριού

Ένα μαγευτικό μουσικό τριήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής μας στα όρη του Ελικώνα, αφού το 4ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας είναι πλέον γεγονός.